Mac mi? Pc mi?

Mac mi? Pc mi?


  • Toplam katılım
    195

kenan_wade

Üye
Kayıt
27 Temmuz 2008
Mesaj
25
Tepki
0
mac harika ama kullanımı tamamen bu tür işler için yani normal bir evde kullanılacak türden bir şey değil benim evim NORMAL EV:D
 

cem bulut

Üye
Kayıt
28 Mart 2008
Mesaj
6
Tepki
0
saçma bi anket :) (şakaydı) yani pc ve mac i karşılaştırmak yanlış bence..
bi kere pc kullananlar mac kullanmaya korkar bu açık. zor diyorlar.
ben mac ciyim pc de kullanıyorum, ama mercedesten inip, at arabasına binmek gibi geliyor.
herkesin düşüncesine saygım var.
 

akifkama

Üye
Kayıt
18 Mart 2008
Mesaj
74
Tepki
20
Değerli Arkadaşlarım ve Meslektaşlarım....

Ben işyerimde mac kullanıyorum evde ise pc kullanıyorum ikisi arasında tek bir fark var. bu küçük ayrıntıyı gözden kaçırdınız sanırım. işlev ve donanım olarak ikisininde birbirinden farkı yok. ram ve ekran kartı özellikleri anakart işlemci ve Hdd özellikleri tıpatıp aynı olabilir. bunda bir fark var mı hayır yok. eeee fark nerede diyeceksiniz. Farkı birisi Microsoft windows xp veya vista, diğeri Mac OsX Tiger veya Leopard. ben başka fark göremiyorum aslında değerlendirme mac OsX mi Microsoft windows mu diye olmalıydı. Benim görüşüm Mac OsX çünkü günümüzde hackerlar genelde windows xp ve vista için virüs üretiyorlar çok nadir olarak mac OsX için virüs yapılıyor. Kolay kolay çökmez. ekranın sağ alt tarafında zırt pırt balon çıkıp mesaj vermez. işlemciyi yormayan hafif bir işletim sistemi olan Mac OsX herzaman tercihimdir.

TEŞEKKÜRLER...
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
Ben ikisini de kullandım.

1-Masaüstü yayıncığa Mac başladı...(1986 da Almanyada gördüm)
2-Mac 1990 larda LC I- LC II-LC III ve Performa-5260 ile gelişmeye başladı.
3-PCler DC serileriyle atağa geçti...
4-1995-96 larda Mac ve PC dostluğu kuruldu, Power Mac ve Power PC dönemleri başladı.
5-Hatta Motorola firması Mac Pc karışımı computerler üretti, sonra üretim durduruldu.

Hardware ve software açısından kıyaslarsak:
1-Mac in software için virusun üretilmediği (veya daha çok daha seyrek üretildiği) doğrudur. Bu yönden Mac daha güvenlidir ama bunun nedeni Mac değil Hackerlardır.
2-Pc nin işletim sistemi exe. tabanlıdır, bu nedenle hem çabuk virus kapar, hem de antivirus firmaları Pc üzerinden çok para kazanır. Belki zehiri üreten firma panzehiri de üretir bilinmez.Hackerlar yaygın olarak exe. uzantılı virus üretirler. Belki de bunu özel olarak Mac finanse etmektedir bilinmez. İlave olarak; artık Mac için de virus üretiliyor, her kese ve herkeseye göre virus mevcut.
3-Avrupa yine Pc kullanır, Mac daha çok ABD'de kullanılır. Fakat Avrupa devletleri Amerikaya karşı Avrupa Birliğini kurdukları gibi; Amerikanın WINDOWS ile tüm bilgisayarları, tüm network ağlarını kontrol altına aldığını bildiği için LINUX işletim sistemine geçmiştir. LINUX hem mac de hem Pc de kullanılabilmektedir.
4-Çin ise 4-5 yıl önce 500 milyon dolar yatırım yaparak kendine ait bir işletim sistemi kurmuştur, Windowsu ve Mac os'u terk etmiştir.
5-Bilgisayar teknolojisinde kendi SİLİKON VADİLERİNİ veya SİLİKON BÖLGELERİni kuran HİNDİSTAN ve İRAN da windowsa ve Mac-os'a alternatif olarak kendi ulusal işletim sistemlerini kurmuştur.
6-ABD'nin IRAK'ı işgali biraz da bu yüzdendir. İran'a ve Hindistan'a uzanmak istemektedir.
7-Türkiye'mi? Türkiyenin ise Anadolu Puması(Dağ Aslanı) anlamına gelen PARDUS işletim sistemi milli bir sistem olarak üretilmiştir. Bir üniversitemizin değerli mühendislerinin çabaları ile oluşmuştur.Ama adını kimse bilmemekte, yaygınlaştırılması için kimse destek vermemektedir.

Hardware kısmına gelirsek;
1-Mac in esas üstünlüğü exe. sistemi olmayışı , mac-os sistemi oluşu filan değil, tüm parçalarının orijinal mac üretimi olmasından gelmektedir.
2-Eğer Mac de toplama bilgisayar üretseydi, çürük ve sorunlu olacağı kesindir.
3-Amerikan IBM ve DELL firmaları da PC sektörünün Mac leridir. Onların da parçaları sadece en kaliteli olanlardan seçilir. Buna rağmen ekran kartını filanca firmadan, main bordu filanca firmadan temin ederler. En kalitelisini seçmelerine rağmen tüm parçalar aynı fabrikanın malı değildir veya aynı mantığın ürünü değildir.
4-Dolayısı ile Mac in kolay çökmemesi de buradan gelir.
5-Mac marka monitörler ile Lacie monitörler karşılaştırıldığında kimi grafiker orijinal Mac monitörü tercih eder, kimine göre dünyanın en iyi tüplü monitörü Lacie dir. İşte bu noktada orijinal mac parçası efsanesi tartışılır hale gelir.
6-Macin daha hızlı olması da parçalarının en iyi kalite ve birbiriyle uyumlu oluşundandır.
7-Çok kaliteli parçalardan uzman eliyle toplanılan parçalardan çok kaliteli PCler üretmek ve mac kalitesine yaklaşmak mümkündür. Kimi grafikerler mac ile aynı performansı yakaladıklarını söylüyorlar, ama ben ancak çok yakın performans yakalanacağını ama asla aynı olacağını düşünmüyorum.
8-Düşünmüyorum da Mac mi kullanıyorum? Hayır ben PC kullanıyorum. Bir Mac fiyatına 2 pc toplatıyorum ve ısmarlama elbise diktirir gibi özelliklerini ben seçiyorum.
9-Ekonomik durumum beni PC kullanmaya itiyor. Çok iyi bir bilgisayar tamircisi ve teknisyeni dostum var. 2 yılda bir onunla tartışıp makinelerimi yeniliyorum.
10-Ayrıca Mac i Türkiyeye Koç Holding ve Bilkom getiriyor, adeta tekel. Alırken fiyat olarak da bozulunca servis olarak da herşeyi ile tek yere bağımlı olmak istemiyorum.Bu özgürlük anlayışım da ekonomik tercihim kadar etkili oluyor ve PC kullanıyorum.

Son olarak şunu biliyorum ki; İNSANİ OLAN HERŞEY TÜRKİYEDE LÜKSTÜR.
Dünyanın en pahalı internetini, en pahalı telefon kontürünü, en pahalı benzinini ve doğal gazını kullanıyoruz.(ve dünyanın en ucuz grafik tasarımını biz yapıyoruz. Fikir bizde bedavadır!!!)

Ve biliyorum ki Nikon marka bir dijital fotoğraf makinası burada 4 milyarsa Amerikada 2,5 milyar. Oraya da Japonyadan gidiyor, buraya da Japonyadan geliyor.

Öyleyse bu farkı kim cebe indiriyor?

Biliyorum ki Hyundai Accent burada 24 milyar, Amerikada 14 milyar. Bizim ne günahımız var?

Ve biliyorum ki Mac Türkiyede çok pahalı. Biraz da buna kızıyorum ve PC kullanıyorum.

(Bu anket yararlıdır, gereklidir. Aksini söyleyenlere katılmıyorum! Ciddiye almasam, önem vermesem bu kadar yazmam.)

Saygılar.
F.Çağla
 

Başkurt

Üye
Kayıt
3 Eylül 2008
Mesaj
5
Tepki
0
hocam bu anketi yaparken piyasa fiyatlarını göz önünde bulundurunuz elbette mac ama genelimiz pc kullanır ben grafikerliğe macintoschla başladım ama gelişen bilgisayar teknolojisi ve programcılık aynı zamanda insanları ekonomiye itiyor - sağlıcakla
 
Kayıt
9 Eylül 2008
Mesaj
22
Tepki
0
Kulanım olarak pc. Ama mac i tercih ederim ..2 bin lira verip laptop aldım mac alsaydım diorum mesela

@kenan_wade

evet buna katılmadan edemiycem:)
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
işte mac, evde pc (gerçi bayağıdır işte masanın bir tarafında mac, diğer tarafında pc), her ikisini de kullanıyorum, her ikisine de alıştım, ama mesleki olarak uzun yıllardır mac kullanıyorum, belki alışkanlıktan ama masa üstü yayıncılıkta ben mac diyorum
 
Kayıt
11 Ekim 2008
Mesaj
17
Tepki
0
MAC ''aslında sadece mac yazmak ıstesem de yazdıgım yazı az gelmıs mac ben de sımdı boylece doldurmus oldum''
 

özlem öz

Üye
Kayıt
26 Eylül 2008
Mesaj
18
Tepki
0
hem mac hemde pc kullandım ama pc kendini ne kadar geliştirirse geliştirsin mac her zaman bir adım önde duruyor.kesinlikle mac diyormmm:)
 
Yukarı Alt