Mac mi? Pc mi?

Mac mi? Pc mi?


  • Toplam katılım
    195

7000AP

Üye
Kayıt
24 Temmuz 2009
Mesaj
27
Tepki
0
benim için farketmiyor mac veya pc cunki her ikisini de kullanıyorum ama aralarındaki fark a gelince, kısaca pc nin kullanımı mac' e gore biraz daha zor ya da mac e gore az daha karışık gibi diyebilirim. özellikle pc de sistem dosyaları yazıcı ayarları vs... bu bölümler mac e göre daha karışık gelebilir.. ama tabii pc nin admin i olan biri için bunlar elbet kly dır :)

tasarım programlarında da aynı durum geçerli.. menulerin kullanımı ve birbirlerine çok yakın olmasına ragmen inanın mac de anlaşıması biraz daha kly geliyor...

ama benim tercihim pc..
 

hastam

Üye
Kayıt
3 Eylül 2009
Mesaj
92
Tepki
0
Yıllarca Mac kullandım. Taa hani ilk çıkan klasik modelleri vardı ya. Bilmem çoğu arkadaşlar tanıştılar mı onunla? Şu an PC kullanıyorum. Tam oniki yıl Mac'de bir tek sorun dahi yaşamadım. Ama MAC'lerin fiyatı artık bana fazla yaklaşmayın demeye başlayınca mecburen PC kullanıyorum. Tek kelime ile MAC üstün. Ama ikisi de aynı işi görüyor, ağır aksak olsa da.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
607
Tepki
74
merhaba,

Üniversitedeyken, İletişim Teorileri Dersinde saygıdeğer hocamız Prof. Dr. Bener Karakartal, bize bir olayı anlatmıştı.

Ünlü bir Amerikan gazetesi ( galiba NY Times), bir anket düzenlemiş. Hergün, gazetenin yanında küçük bir ambalaj içinde ve çamaşır deterjanı vermiş. Hergüne ayrı bir renk kutu içinde dağıtılmış. Yanlış hatırlamıyorsam, yedi veya sekiz gün sonra, bütün kutulardaki deterjanları deneyen kullanıcılardan hangi renk kutudaki deterjanın daha kaliteli olduğunu sormuşlar.
Gelen yanıtlar; kimisi pembe kutudaki en iyisi, kimi mavi kutu süper, kimi sarı kutudaki mükemmel vs. imiş. Kısacası gelen sonuçlar, istatistik açıdan belli bir kutuyu işaret etmemiş. Çünkü sonuçlar bir hayli dağınıkmış.

Daha sonra gazete, sonuçları açıklamış. Bir de önemli bir detayı vermiş:

Kutulardaki bütün deterjanlar aynı!

Bu hikaye, bu anketi bitirir mi?

Kişisel olarak: Sanmıyorum...

Tuncer ÖZKAN
 

nuriQocca

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2009
Mesaj
219
Tepki
5
@farukcagla
Bu konu üzerine ne diyeyim bilemedim..çaresiz kalmak böyle bir şey..
bunu kader olarak kabullenmek-kabullendirilmek ap ayrı bir şey..
bizde fikir bedeva!. şimdilik üste para vermiyoruz..

neyse; PC kullanıyorum ama her ne kadar yüksek ve güncel donanımlı olsada bir mac kıvraklığına sahip değil..profesyonel olarak kendimi tasarım dünyası'na adadığımda mac alacağım.. ama pc'yi kötülemek maksatlı değil sistem çakışması yaşamayan yüksek performanslı PC'lerde bayağı tatminkar olabilir..ama mac hep ayrı bir atmosfer yaratır bünyede..:)
 

TRX

Üye
Kayıt
22 Kasım 2010
Mesaj
26
Tepki
0
Her iki sistemide kullanan biri olarak, alışılagelmişlik çok önemli. PC'mde Photoshop CS3 var, Mac'imde Cs5 Mac o kadar harika olmasına rağmen Photoshop'u PC'de ki gibi kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Öte yandan mac'teki kısa yollar ve basit kullanım, findoz'dakini acayip derecede sollar nitelikte.
Uzun lafın kısası. Daima Mac!
 

ONDESİNG

Üye
Kayıt
14 Mayıs 2011
Mesaj
46
Tepki
0
parama gore pc mac fark etmez bilgisayar yazılım bolumu mezunuyum tablet te olabilir ama teknoloji ilerliyor bir elma logosunada 5000 vermem kendim cizerim :)))))) kısacası 1500 liraya sistemi kendim kurarım teknoloji sonucda durmuyor resmen kosuyor mmx islemciden i7 hayal bile edemezdik bir zamanlar misal gforce 64mb ekrankartını görünce dudagım ucuklamıstı
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
Pc'den Mac'e geçen kullanıcı; "Vay anasını be!"
Mac'ten Pc'ye geçen kullanıcı; "Tüh anasını be!"

MacOS'un Windows'a göre daha stabil bir yapıda olması, kullanım açısından çok daha kolay olması ve son derece basit olması ayrıca bir marka olarak donanım+yazılım olarak tamamen uyumlu olması Mac bilgisayarları benim için vazgeçilmez yapmaya yeterlidir. Yaklaşık 10 yıl windows tabanlı Pc kullandım ve PPC işlemcili sistem 7 zamanından beri de Mac kullanmaktayım. Apple özellikle intel işlemcileri kullanmaya başladıktan sonra ve yazılımını unix tabanlı yaptıktan sonra bu konuda artık rakipsiz kaldı diyebilirim.

MacOS işletim sistemi kelimenin tam anlamıyla kullanıcı dostu olan bir sistem. Windowsta çok sık duyulan "sistem çökmesi" tabirini MacOS için pek duyamazsınız, arayüz son derece basit ve kullanışlıdır, kutusundan çıkarıp fişe taktığınız anda çalışmaya hazırdır, onu tanıt bunu göster diye uğraşmanız gerekmez. Virüslerle, trojanlarla haşır neşir olmazsınız.

Mac size bilgisayar kullanmanın aslında ne kadar keyifli bir şey olduğunu hatırlatır.

PC'den Mac'e geçen çok arkadaşım oldu ve hepsi "Keşke daha önce geçseydik" dedi ama Mac'ten Pc'ye geçen birini henüz daha duymadım varsada memnun olduğundan emin değilim.

Kendinize şunu itiraf edin "Hangi bilgisayara imrenerek bakıyorsunuz, hangisine sahip olmak sizi iyi hissettirir, hangisi sizi daha çok heyecanlandırıyor?"
 
Yukarı Alt