Masa Takvimi Yapımı (Resimli Anlatım)

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Araç panelinden Rectangle aracı ile bir dikdörtgen çiziyoruz ve dolgu rengi veriyoruz (ben %20 siyah kullandım) çizgi rengi olmasın. Dikdörtgeni seçip Effect > 3D > Rotate komutunu uygulayın ve kutucuklara sırasıyla 59, -37, 16 değerlerini verip OK.leyin.


Object > Expand Appearence
komutunu uygulayın.



Şekil seçili iken Effect > 3D > Exture & Bevel komutunu uygulayıp, kutucuklara sırasıyla 1, 0, 0, değerlerini verin, Extrude Depth kutusuna 1500 değerini verip OK.leyin



Şekil seçili iken klavyeden Control+C komutları ile kopyasını alın ve Control+B (Paste in Back) komutunu uygulayarak şeklin altına kopyasını yapıştırın. Yapıştırdığınız kopya seçili iken Appearance panelinden Extrude & Bevel seçeneğini tıklayın açılan pencerede Extrude Depth kutucuğuna 800 değerini verip OK.leyin. Şekli aşağıda resimde görüldüğü gibi biraz büyütün.



Şeklin tümünü seçip Object > Expand Appearence komutunu uygulayın.



Tüm şekil seçili iken Object > Ungroup komutunu uygulayın.



Üstteki çizimin dar kenarını seçip Object > Path > Offset Path komutunu uygulayın. Açılan pencerede Offset kutucuğuna -2 değerini girip OK.leyin. Dolgu olarak daha koyu bir renk verin (ben %70 siyah uyguladım). Object > Ungroup komutunu uygulayarak grubunu çözün. Aynı şekilde geniş taraf içinde uygulamayı tekrarlayın.



Şeklin ön tarafına Pen aracını kullanarak bir çizgi çizin çizgi rengi verin (ben %70 siyah kullandım) ve çizgileri aşağıda resimde görüldüğü gibi çoğaltın. Aynı şekilde geniş tarafada Pen aracı ile bir çizgi çizip ve çizgileri çoğaltın.



Şeklin üzerine aşağıda resimde görüldüğü gibi bir çizim yapın açık renk ile doldurun (ben %10 siyah kullandım) kopyasını alın ve koyu renk ile (ben %70 siyah kullandım) doldurun, şekilde olduğu gibi yerleştirin.



Araç panelinden Text aracını kullanarak bir metin yazın (ben Grafikerler.org kendi logomuzu kullandım). Metni seçip Effect > 3D > Rotate komutunu uygulayın. Açılan pencerede kutucuklara sırasıyla 59, -37, 16 değerlerini verip OK.leyin.



Metni seçip aşağıdaki gibi yerleşim yapın.



Metnin altına gelecek şekilde araç panelinden Pen aracını kullanarak bir çizim yapın ve maviden laciverte Linear gradient uygulayın. Altta kalan metni seçerek Object > Arrange > Bring to Front komutunu uygulayarak üste alın.



Yine araç panelinden Text aracını kullanarak bir rakam yazın. Rakamı seçip Effect > 3D > Rotate komutunu uygulayıp açılan pencerede kutucuklara sırasıyla 59, -37, 16 değerlerini verip OK.leyin.

Resimde görüldüğü gibi şeklin üzerine yerleşim yapın.

SONUÇ:



Faydalı olması ümidiyle...

 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Eline ve emeğine sağlık Yaşar Abi. Valla 2010 için promosyon olarak bastırıp dağıtmak lazım. :)
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@Abdullah Şahin

Haklısın Abdullah bu konuyu düşünmek lazım... :)
 
Kayıt
27 Ocak 2009
Mesaj
64
Tepki
0
Evet sanirsam sayende ben bu isi cözecegim :) emegine saglik ellerin dert görmesin...
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@Dilek Doğrusöz
Ben teşekkür ederim...

@haluk artuk
Teşekkür ederim Haluk bey, siz de çalışmanızı eklerseniz sevinirim...
 

Maxi

Üye
Kayıt
27 Mart 2010
Mesaj
16
Tepki
0
İlk çalışmamı bu konu sayesinde yaptım :) Biraz uzun sürdü ama olsun :)


 
Yukarı Alt