Maskot/karakter oluşturmak

Kayıt
27 Kasım 2008
Mesaj
14
Tepki
7
Merhaba arkadaşlar,

Uzun süre paylaşım yapmadığımız ve özlediğimi farkettim.
Size faydalı olabileceğini düşündüğüm, hayal dünyanızda hep var edebildiğiniz ve kaleme alamadığınız karakter yada maskot çalışmalarınız olduğunu biliyorum. Bir maskot çalışması örneği ile burada konuya aydınlık getirmek ve yardımcı olmak istiyorum.

1) Öncelikle kafanızda oluşan düşünceyi bir kağıda kurşun kalem ile aktarmaya çalışın. Bu belki ilke etapta saçma ve külfet gelebilir ama emin olun ki bu size yol gösterecek bir rehber görsel olacaktır.

2) Yapacağınız karakter bir canlı silüeti ise kendinizi çok yormayın, yapılmış olanları güzelce inceleyin. Kullanacağınız bazı şeyler standart zaten. Gözler-kaşlar, ağız, eller ve ayaklar...


3) Hangi programa daha hakimseniz onun üzerinden gidin ama öncelikli tercihiniz hep vektörel çizim yapılabilenler olsun. Benim tercihim Adobe İllustrator oldu.


4) Çok basit hatlar kullanarak kendinizi sınayın. Örneğin bir kafa yapısı çizmek ile işe koyulmak yerine elips şeklinde daireler çizerek işe başlayabilirsiniz.


5) Bu elips şeklinde bir yapıdan ilerleyecek olursak, ten rengimizi bilmeyenimiz yok değil mi:) Bunu graident özelliği ile kullanın çok daha kaliteli görünecektir. (Ben graident özelliğini kullandığımda tenrengini bir açık bir koyu tonunu kullandım ve radial seçeneğini işaretledim)

6) Göz içinde kafa da kullandığımız stil ve renklendirmeyi yapalım fakat bu sefer rengimiz beyaz ve gri tonlama. Göz için göz bebeği oluşturun ve yine graident kullanın rengimiz koyu ve açık mavi tonu, seçeneğimiz radial olacak. Aşama aşama ufalttığımız dairesel çizimler bize gözü ortaya çıkarmamıza yardımcı oluyor. Şimdi parlama için sol üst kenara bir beyaz küçük daire bırakalım. Gözde kullandığımız bütün objeleri seçerek gruplayın ve kopyalama işlemi ile diğer tarafa aynısını yapıştırın. 2 gözümüz hazır:)




7) Ben karakterimde burunu es geçiyorum. Ağız çizmek çok basit. Bir daireyi yine elips şeklinde çizerek siyah dolgu kullanıyorum. Dileyen yine graident ile bir kısmına siyaha yakın bir tonda gri kullanabilir. Seçeneğiniz linear olmalı. Bu hareket bize derinlik katacaktır.


8) Kaşlar için pentool aracı ile dilediğiniz biçinde bir kaş oluşturun. Dolgu rengi siyah. Tabi yine kopyala yapıştır seçeneği. Döndürmemiz gerekeceği için object>reflect>vertical seçeneklerini uygulayın.


Objemiz hazır. Ben Photoshop'ta bulunan "timeline" seçeneği ile Giff yaparak göz kırpmasını bile sağladım.
Sonuç çok şirin bir karakter.




Siz de hayalinizde ki karakteri kolaylıkla yapabilir siniz.

Sormak istediğiniz şeyler için yardımcı olabillirim.

Kolay gelsin:)

Gökhan AYVAZ
g-ayvaz@hotmail.com
 

Dosyalar

Yukarı Alt