Maskot Yapımı Hakkında Bilgi Edinmek

berixx

Üye
Kayıt
10 Eylül 2009
Mesaj
24
Tepki
0
Merhaba Değerli Grafiker kardeşlerim,
Başlıktata belirttiğim gibi maskot yapımı hakkında bilgi almak istiyorum.Kendim netten gördüğüm derslerle photoshop cs2 kullanıyorum.Maskot merakı başladı bende.Maskotu nasıl yapılır? Hangi program aşamaları neler vb gibi soruların cevabını yazarsanız sevinirim.Çok keyif alıyorum bir şey yaparken ama usta değilim.Kursa gitmedim bulunduğum yerde bu şekilde bir şey yok.Teşekkür ederim aydınlatmaya çalışan herkese.
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@berixx

Hocam sorunuzu doğru anladıysam bildiğimiz maskot yapımını soruyorsunuz da bunun fotoşopla alakasını pek kuramadım açıkcası. Zaten maskot çizebilen biri bunu kalemle de, x programı ile çizebilir. Fotoşop yada başka bir programın bir şey çizme yada tasarlama yeteneği yoktur. İşinizi kolaylaştırılar sadece.

O yüzden sizin konunuz fotoşop değil resim yapma daha doğrusu illustrasyon. Amblem babında kullanılan illustrasyonlanlara, kurum ve kuruluşları temsil eden çizimlere genelde maskot diyoruz. Bunları çizebilmek içinse iyi bir ressam yada illustrator olmak gerekir.

Bunun içinde işin okuluna gidebilir, bir resim kursuna gidebilir yada ilgili kitap veya sitelerden faydalanıp bolca antreman yapabilirsiniz. Karakalemle başlayın. Bir yerlere geldiğinzi görünce vektörel programlarda illustrator gibi ilerleyin oluyorsada bu olayı grafik tablet/fotoşop yardımıyla yapın.

İyi şanslar.
 

berixx

Üye
Kayıt
10 Eylül 2009
Mesaj
24
Tepki
0
Hocam çok teşekkür ederim aydınlattığınız için.Bahsettiğiniz ''illustrasyon" bu program sanırım maskot çizen arkadaşlar bu programdan mı yararlanıyorlar? Çizim bu progrramdan mı oluyor ?
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@berixx

Hocam beni yanlış anladın sanırım diğer arkadaşlar da nedense hala program diyor:). Önce çizebilmelisin işi öğrenmelisin illustrator(program) sadece kalem. Şöyle düşün iyi bir ressamının işine kullandığı kalem ne kadar etki ederse bizim iştede program işimize o kadar etki eder.

Sen illustrasyon (resimleme, konu yada herhangi bir şey anlatan çizim) yapmayı öğrenmezsen istersen havada parende atarken tüm programlara takla attır. Yine bir sonuç elde edemezsin demek istediğim o.
 

berixx

Üye
Kayıt
10 Eylül 2009
Mesaj
24
Tepki
0
@GürhanErkal

Hocam ders anlatımlarıyla öğrenicem tabikide.Photoshop u o şekilde öğrendim kendime yeticek kadar.Benimde demek istediğim çizim yapabileceğim program o mu die sordum.Maskot çizimini merat ediyorum kendimde bir şeyler yapmak istiyorum...Sizin aracılığınızla yalnız yol gösterici olarak ne yapmam lazım ilk? Ai programına kullanmamam mı gerekiyor :D
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@berixx
Gürhan arkadaşımız defalarca cevap vermiş. Çizimi program yapmaz. Yetenek yapar. Bir kez de ben direk olarak sorayım size. Çizim kabiliyetiniz var mı? Ve herhangi bir program kullandınız mı daha önce?
Her iki soruya da cevabınız hayır ise sadece maskot çizebilmek için program öğrenmek diye birşey pek mümkün değil. İlk önce el ile eskiz şart. Daha sonra bu yetenek geliştikten sonra Grafik tasarım kursları veya tutorialler yardımı ile ve forumu dolaşarak bilgi edinebilirsin. Ama maskot şu programla yapılır diye birşey yoktur. Maskot bir tür çizimdir ve çizim yerine göre her program ile yapılır eğer kabiliyetin var ise.
 
Kayıt
31 Aralık 2009
Mesaj
478
Tepki
2
@GürhanErkal
Arkadaş programda tutturunca bende doğru adını yazdım programın. :) yoksa bende biliyorum çizim yeteneği olmadan bişey olmayacağını :grafikerler:
 
Yukarı Alt