Master page

Funlu

Üye
Kayıt
18 Mayıs 2010
Mesaj
52
Tepki
7
Arkadaşlar master page ile bir şablon oluşturdum sayfa numaraları vs. Fakat normal sayfaya geçip çalışınca örneğin tam sayfa bir resim yerleştiriyorum sayfaya ve sayfa numarası vs. şablonun üstte olmasını istiyorum bunu yapmak için master pageden sayfaya müdahale etmek için açıyorum ve resimi alta atıyorum. Bu seferde master page A da yaptığım değişiklikler bu sayfalara işlemiyor. Biraz karışık oldu ama. Yardımcı olacak biri vardın inşallah :)
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Evet karışık olmuş, ne sorduğun pek seçik değil. Ancak anladığım kadarıyla: Bir sayfayı Master sayfanın boyunduruğundan kurtarıp başına buyruk değişiklere uğratıyorsun, master sayfada bir değişiklik yapıyorsun, bu değişikliklerin, başına buyruk sayfada da görünmesini, yani bu başına buyruk sayfanın tekrar master sayfanın boyunduruğuna girmesini istiyorsun. Şöyle yap o halde: Pano çubuğundan sayfa panosunu/sekmesini aç. Master Page'a tıkla ama bırakma, yani bu master page'ı böylelikle elinde tut; şimdi sürükleyerek o başına buyruk sayfanın üzerine getir ve bırak. İşlem tamam!
 
Kayıt
10 Nisan 2013
Mesaj
28
Tepki
0
Page semesine gelip, ilgili sayfayı/sayfaları seçip, sağ tuş yapın. “Override All Master Pages Items” seçeneğini işaretleyin. Ve resmi alta gönderin. Sadece seçilen sayfalar için bunu yapar. Master sayfasındaki özellikleri bozmaz.
 

Funlu

Üye
Kayıt
18 Mayıs 2010
Mesaj
52
Tepki
7
@gezegen

Teşekkürler dediğiniz şekilde yapınca master pagedeki ayarlara geri dönüyor sayfa :S
 

Funlu

Üye
Kayıt
18 Mayıs 2010
Mesaj
52
Tepki
7
@Mustafa Kamil

Evet dediğiniz şekilde sayfada değişiklik yapıyorum. Ama bu defa da örnek olarak master sayfada sayfa numarasının yerini değiştiriyorum. “Override All Master Pages Items” ile değişiklik yaptığım sayfalara bunlar işlemiyor. :S
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@Funlu

Siz bayağı komplex değişiklikler yapacaksınız anlaşılan.

Bu durumda arkadaşların verdiği çözümleri kullanamazsın orada anlatılanlar bir yada bir kaç sayfada sorun çıkaran, hoş gelmeyen yerleri elemek/değiştirmek için kullanılabilir.

Senin yapacağın şey birden fazla master oluşturmak. Yani hazır masteri delik deşik etmek yerine ihtiyacın kadar master oluşturup istediğin sayfalara atıyorsun.

Atıyorum bir masterinde hakim renk mavi diğerinde sarı olur yada sütunlarda değişiklik yaparsın. Örneğin yaptığım dergilerden birinde fikri bir yazı varsa ona 2 sütunluk masterimi atıyorum, sıradan konulara 3 sutunluk, haber konularına zeminli renkli bir master atıyorum böylece hızlı bir şekilde konu kendiliğinden çözülüyor.
 

Funlu

Üye
Kayıt
18 Mayıs 2010
Mesaj
52
Tepki
7
@GürhanErkal

Hocam ben o zaman şunu söyleyeyim “Override All Master Pages Items” ile master sayfada yaptıklarımızı değiştirebiliyoruz. Buraya kadar bir sıkıntı yok. “Override All Master Pages Items” ile açtığım sayfayı nasıl geri kapatırım bunu bilen varsa sorunum çözülüyor heralde.
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Funlu, ne yapmak istediğin, dolayısıyla ne sorduğun açık değil. Senin deyiminle sayfayı geri kapatmak, benim bir önceki iletimde söylediğim yolla mümkün: Master sayfayı, geri kapatılmak istenen sayfa üzerine getirip bırakmak. Ancak anladığım kadarıyla senin istediğin bu da değil.

Master sayfadaki ayarlara geri dönmeden kapatmanın tek yolu var: Sayfayı (hiç) kapatma gereği duymamak. Yani

1. Ctrl + Shift tuşlarına basılı tutarak değiştirilmek istenen öğenin üzerine tıklamak suretiyle yerel değişiklikler yapmak.

2. Gürhan Erkal'ın dediği gibi, değişiklikleri yansıtacak, ihtiyacı giderecek ayrı Master sayfa(lar) oluşturmak.

Bu iki durumda sayfayı tekrar geri kapatma ihtiyacı oluşmaz. Hangi yolun izleneceği ise, hangisinin uygulamaya değer olacağına bağlı. Örnek: 100 sayfalık bir belgede, 50 sayfanın üzerinde değişiklik gerekiyorsa, ayrı Master sayfa(lar) oluşturmak akıllıca. Ancak sadece 2 sayfa üzerinde birer değişiklik gerekiyorsa, bu kez de Ctrl+Shift yolu akıllıca.
 
Yukarı Alt