Matbaa da grafiker, insan mi makine mi?

ozer

Üye
Kayıt
18 Şubat 2011
Mesaj
28
Tepki
0
Verdiginiz Şıkların Hepside Dogru Ona Lafım Yok :)
 

DesSas

Üye
Kayıt
16 Kasım 2012
Mesaj
15
Tepki
1
@Arzu ULUIRMAK

Bence tartışılması gereken ve birlik olunması gereken konu budur. diğer yorumları okudum da herkes taraflı yazılar yazıyor herkesin haklı olduğu kısımlarda var haksız oldukları kısımlarda. ama Arzu arkadaşın dediği gibi matbaa ve grafikerliği bitiren bu olaydır. en basitinden bu sitede bile bakın üstte reklam var Kartvizit 4 TL. Eğer bu reklam buradaysa burasıda grafikerlerin bulunduğu bir siteyse ozaman bu sitede buna destek veriyor demektir. Piyasa bu hale gelmişken biz bunlara karşı gelememişken daha neyi tartışıyoruz?
 

Emre DEMİRCİ

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
7 Eylül 2012
Mesaj
647
Tepki
89
@farukcagla

Nedense bizim sektörde matbaa ve ajansların %90 ı mesai ücreti vermemekte, bu konu hakkında
nedense hep elemandan fedakarlık beklenir sanki kendisi çok kazandığında 3 kuruş fazla vercekmiş gibi...
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@Emre DEMİRCİ
Emre bey,
Tüm Grafikerler Dayanışma Derneğinin facebook grubunun şu adresinde;
http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10151322869502792&type=1
Mali Müşavir İsmail Güner beye şu önemli soruyu sorduk;
"Genellikle Grafiker aranıyor ilanlarında; mesai saatleri ile sıkıntısı olmayan, esnek çalışma saatlerine uyum sağlayan Grafiker isteniyor, bunun yasada yeri var mıdır?"

İsmail beyin Grafikerlerin alışık olmadıkları CEVABI PEK YAKINDA O LİNKTE VİDEOMUZDA YER ALACAK— Mali Müşavirimiz İsmail Güner ve Genel Sekreterimiz Tülay Yılgör ile birlikte.

Şimdilik sadece resimlerin yanlarındaki açıklamaları okuyun. Videomuz henüz montaj aşamasında linki sürekli izleyin, VİDEO yayına girdiği zaman NASIL KANUNSUZLUK YAPILIYOR, GRAFİKERLER NASIL EZİLİYOR, MATBAALAR NİYE GRAFİK TASARIM FATURASI KESMİYOR, NASIL VERGİ KAÇIRILIYOR, SERBEST ÇALIŞAN GRAFİKERLER NASIL VERGİ ÖDEMELİ, VERGİ MUAFİYETİ NEDİR? bunlara ait müthiş cevapları göreceksiniz.

(Not, bu ifadelerimiz TGDD ye maddi menfaat temin ve reklam amaçlı değil, grafikerleri yasal aydınlatma amaçlı ve eğitim amaçlı yazılmıştır, herhangi maddi gelir beklentimiz yoktur)
 

futurist

Üye
Kayıt
7 Kasım 2012
Mesaj
161
Tepki
9
yumurtamı tavuktan tavuk mu yumurtadan şeklinde bir yazı olmuş . herkes kendince haklı biraz belki ama grafikerlik ülkemizde çok yaygın olmayan daha doğrusu ne olduğu bilinmeyen bir meslek olduğu için öğrenilip herkes tarafından anlaşılıncaya kadar sorun çekilecektir.
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
www.tgdd.org.tr adresindeki grafiker sorunlarıyla ilgili hukukçuların görüşlerini yansıtan video röportajlar 2 aydır yayındadır. İlgilenen grafikerler izleyebilir.
 
Yukarı Alt