Matbaa grafikeri olmak için yola çıkmak istiyorum

forzatli

Üye
Kayıt
1 Ağustos 2009
Mesaj
54
Tepki
0
Merhaba ben 17 yaşındayım.Okul hayatım bitti.Grafiker olmak için nasıl bir yol izlemem lazım.Daha önce çok basit grafik çalışmalarım oldu belki grafik çalışması bile değil.Photoshop Freehand ve Coreldraw kullandım ama çok basit şekilde yani hiç bir bilgim yok.Okuduğum okul düz liseydi mehzun olmadım lise 1 terk.Grafiker kursları işe yarar mı?Yada nasıl gelişebilirim.Profosyonel olmak için ömrümü veririm.Zaten kafam pc üzerinde iş yapmaya yatkın.Ama nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum.Acaba bir yerde Yetiştirilmek üzeri eleman alınıyor mu?Yararı olurmu?
Yardımcı Olursanız Çok Mutlu Olurum...
Zamanınızı ayırdığınız ve okuyup yardımcı olduğunuz için minnettarım.
 

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Aralık 2007
Mesaj
1.394
Tepki
19
Kursların muhakkak faydası olacaktır ama kurstan önce forumdaki derslerden de faydalanabilirsiniz çok örnek incelemeli kendinizi geliştirmelisiniz. Deneme çalışmalar yapabilir veya herhangibir çalışmanın aynısını bakarak yapmaya çalışabilirsiniz. Benim görüşüm kendi çabalarınızla sitemizdeki dersler ile güzel bilgiler edinebilirsiniz bir süre sonra çalışmalarınızda kendi fikirlerinizi uygulamaya başlar özgün işler çıkarırsınız. Kolay gelsin ;)
 

forzatli

Üye
Kayıt
1 Ağustos 2009
Mesaj
54
Tepki
0
Teşekkür ederim kardeşim o zaman başlıyalım da gülünç şeyler çıkacak eminim :) ama deneme yanılma yoluyla yaparız birşeyler.hangi programı kullanmam gerekir corel mi ? freehand mı ? photosho mu?
 

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Aralık 2007
Mesaj
1.394
Tepki
19
Matbaa için ideal programlar vektörel tabanlı programlardır corel, freehand, indesin, illustrator gibi... bunun yanıda da photoshop da lazım olacaktır. Size en uygun programı seçmelisiniz önce hepsini öğrenmek için çabalamak yersiz olur. Vektörel tabanlı programlardan herhangibirini öğrenmeniz yeterli olabilir ama öğrendiğiniz farklı programların da zararı olacak değil tabi :)
 
Yukarı Alt