merhaba herkese...

Kayıt
4 Şubat 2008
Mesaj
13
Tepki
0
yeni üye oldum.siteden öğreneceğim çok şey var.öncelikle söyleyeyim grafiker değilim.ama olsam ne de güzel olur.izmirde yaşıyorum.iyi bir grafik tasarım kursu arıyorum.ayrıca bu yolda ilerleyebilmek için nerden başlamalı,ne yapmalı bilmiyorum.görüşlerinize her daim açığım...
 

Fatih Çelikhan

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
373
Tepki
4
hoşgeldin aramıza.

öncelikle grafiker olmak hevesiniz çok hoş. güzel bir meslektir grafikerlir. ama şuna inanın ki çok zor ve zaman iteyen bir öğrenme süreci vardır. bu yüzden kendinize hedefler belirlemelisiniz.

örneğin; basılı medyaya yönelik mi, yoksa sanal alemdeki medyaya yönelik mi çalışmala yapan bir grafilker olmayı düşünürsünürsünüz.

buna karar verdiyseniz. o amaca yönelik çalışmalar yapmanız sizin için avantaj olacaktır.

ama hangi yönü belirlerseniz belirleyin (kendi tecrübem aktarıyorum size) işinize uygun ve sizin yatkın olduğunuz programları tespit edin ve bunları ileri düzeyde kullanmaya yönelik araştırmalar yapın. bu arastırmalar ışıgında sitemizden faydalana bilirsiniz. sorularınızın yanıtını burada mutlaka bulabilirsiniz.

bu ana programların yanı sıra türev farklı programları ve destekçi programları da zaman içinde kendinizce araştırp öğreninki alternatifleriniz çoğaltın.

2ç onmeli tavsiyem ise mutlaka iyi gözlem yeteneğinizi geliştirin. gazete dergi broşür bilboart tv vs vs vs tüm yapılan işleri iyice inceleyin. amaaaa sakın bu guzel olmamıs demeyın. onun yerine ben olsam şöyle yapardım, şunu şöyle yapsa daha güzel olurdu diyerek bunları siz yapmaya çalışın....

bunları uzun uzun cogalta bilirim. ama bu 2 maddeyi bi başarmaya calıştınız mı gerizi zaten sizin merakınıza ve bu merakın uyardıgı yeteneğinize kalmış bisey.

fazla zorlanacağınızı tahmın etmıyorum

kolay gelsin...
 
Kayıt
4 Şubat 2008
Mesaj
13
Tepki
0
adobe verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.aslında kafam çok karışık.iyi bir yazar olma yolunda ilerlerken rotamı değiştirdim.çünkü iş bulmak ve sektörde üretici olmak istiyorsam kalemimi donatmam gerektiğini düşündüm.tasarım öğrenerek yolumda daha sağlam ve hızlı ilerleyebilirim diye düşünüyorum.izmirde iyi bir grafik tasarım kursu arıyorum.ya da photoshop,coreldraw gibi programları alıp çözmeye mi çalışsam bilemiyorum.öbür taraftan işin maddi boyutu da var.çalışmak istiyorum.gsf ye gitmeden ya da herhangi bir iş tecrübesi olmadan sektör benim gibi yaratıcı,azimli insanlara iş sahası tanıyor mu onu merak ediyorum.yani işim çok zor.
 

Wish

Üye
Kayıt
6 Kasım 2007
Mesaj
190
Tepki
4
hoşgeldin arkadaşım.İnşallah istediğin noktaya gelirsin.Şimdiden başarılar diliyorum.Yapıcam dedikten sonra insanın yapamıyacağı iş yoktur.
Forum içerisiinde baskı öncesi ile ilgili konular var bunları mutlaka oku.Kuru tasarım ile bi yerlere gelemezsin.İşin ana dalını öğrenmelisin.Tasarladığın işi neye göre çalışmalısın.Baskı alanı nelerdir.
İşin özünü kavra ve sonra tasarım aşaması daha kolay olacaktır.Gerekli bütün bilgileri sitemizde bulabilirsin.
Kolay gelsin. :)
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
aramıza hoşgeldin eflatun... seni buralarda görmekten mutluluk duyacağız... elimizden geldiği kadarıyla ""GRAFİKERLER FORUMU"" olarak sana ve senin gibi grafiker olma adaylarına yardımcı olacağız... bundan şühen olmasın.... tekrar aramıza hoşgeldin...:):):)
 

Ndesign

Üye
Kayıt
19 Ağustos 2007
Mesaj
1.361
Tepki
51
aramıza hoşgeldiniz umarım istediğiniz hayalini ettiğiniz hedeflere ulaşırsınız
 
Yukarı Alt