Merhabaa,

fbnmben

Üye
Kayıt
8 Mart 2013
Mesaj
9
Tepki
0
Merhabalar,

Abilerim foruma yeni üye birisi olarak yaşım 16 isim mustafa çok heyecanlıyım nereden başlamalıyım bilemiyorum grafik tasarımcısı olmak eğitimini almak amacıyla buraya geldim düşündüğüm her zaman şu oldu çevrede bilgisayar hakkında çok iyi bilgi sahibi,zeki akıllı ve açık sözlü olarak her zaman konuşulurum ne kadar söylenenlere katılmasamda hiç bir zaman hakkımda söylenen iyi düşünceleri reddetmedim 1-2 kez abim oğlum bak akşama kadar bilgisayar başındasın tamam bir şey demiyoruz ama bari burada geliştir diyerek kendini bu grafik tasarımcılığını ya da programcılığını öğren diye fikir verdi sağolsun bende artık hem abimin hem çevredeki insanların beklentilerini ve tek onlarında değil 'madem ben bu işle bu kadar ilgiliyim haşır neşirim' kendi isteğim ve sevdiğim ortamla ilgili artık bir şeyler yapmanın vakti geçti geçiyor son şansım kaçırmak istemiyorum ... . ..

kişiselim;

nasıl biriyim uzun uzun düşünen dertli kederli mavi gözlü sarışın kıvanç misaliyim (ör) .. oturup her şeyi düşünen ve kafamda birşeylere dökmek istediğim milyonlarca görseli bulunan biriyim.. açıkcası artık bunları bir şeylere yansıtmak duygu düşünce olarak gerekirse iş ve eğitim gerekise hobi olarak yapmak istiyorum bilmiyorum size danışmak istiyorum .. 1-2 makale grafik tasarım nedir ne değildir nasıl başlanır okudum ve bilgisayarıma adobe ıllustrator cs6 türkçe deneme sürüm indirme aşamasındayım fikir,öneri,görüş,saygı,sevgi bekliyorum model araç-helikopter hobisi ile ilgileniyorum ayrıyeten ekliyorum .. teşekkürler keyifli forumlar mousenize kolaylık görseli bol renkli ve tonlu günler dilerim. (siyah-beyaz değil her şey)
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Merhabalar.. Aramıza hoş geldiniz genç arkadaşımız ...
Hevesiniz daim olsun...
Takıldığınız her konuda uygun konu başlığı altında yeni konu açarak sorularınızı iletebilirsiniz..
Elimizden geldiğince yardımcı oluruz..
Keyifli forumlar..
 

fbnmben

Üye
Kayıt
8 Mart 2013
Mesaj
9
Tepki
0
@Aslı SAYILIR

teşekkürler forumu :grafikerler: inceliyorum fakat galiba sorularımın cevabını bulamadım siz nerelerden başlanmalı ? hangi programlar edinilmeli ?
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Bu konuya benzer onlarca soru var forumda :)
Öncelikle ne yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Eğer grafik tasarım ile ilgilenecekseniz; grafik tasarım kavramı, temel sanat eğitimi, renk, doku vb. bilgiler vs. edinmeniz gerekmektedir. Ardından fotoğraflar üzerinde fotomanipülasyon, renk ayarlaması vs işlemleri için Photoshop gibi raster tabanlı bir program öğrenmeniz gerekmekte.. Vektörel çizimler ve vektör tabanlı çalışmalar içinde corel, illustrator ve ya freehand gibi bir vektörel program bilgisine ihtiyaç var..
 

fbnmben

Üye
Kayıt
8 Mart 2013
Mesaj
9
Tepki
0
@Aslı SAYILIR

Söylediğiniz her şeyi anlamayan düzeyde birisi olarak ne öğrenmek istiyorum hmm grafik tasarımcılığı reklamlar,logolar ne bileyim pc üzerinde fantastik görüntü olarak tasarlamak yapmak iş eğitim ve hobi düzeyinde olabilecek her şey yapmak istiyorum bu konuda bilgi için en basitinden hangi programa ihtiyacım var . sonuç olarak temel bilgi alınabilir ama anlamak ve öğrenmek için uğraşmak gerekli nelerle hangi en basit olarak programlarlar neler yapmaya çalışmalıyım gerekirse eğitimde alacağım ..
 

fbnmben

Üye
Kayıt
8 Mart 2013
Mesaj
9
Tepki
0
grafik tasarım adı altında bir ünlü olan sanırım rehber kitabını satın alarak başladım ...
 

fbnmben

Üye
Kayıt
8 Mart 2013
Mesaj
9
Tepki
0
forumda bulunan ıllustrator konularından inceleyerek doğa resimi çizmeye ve programı detaylı öğrenmeye çalışıyorum .. ardından logo tasarımlarından inceleyeceğim.
 

fbnmben

Üye
Kayıt
8 Mart 2013
Mesaj
9
Tepki
0
İsmini vermek istemediğim bir kitap online mağazasından Mehmet Emrullah İNCEARIK'ın KODLAB yayıncılığının kitabidır bu açtığım konunun ayrıca benim gibi bu işte yeni olanlar için yararlı olacağını düşünüyorum ..

kitabımızın adı:GRAFİK-TASARIM REHBERİ

Kitapta yer alan başlıca konu başlıkları şöyledir:

• Tasarım Kavramı ve Temeller
• Tasarım ve Tipografi
• Tasarımların Oluşturulması ve Görselleştirilmesi
• Tipografik Karakterler ve Özellikler
• Grafik Tasarım Öğeleri ve Temel İlkeleri
• Renk ve Ton Düzenlemeleri
• Grafik ve Web Tasarım Öğrenmeye Başlamak
• Tasarımlarda Renk Oluşumu ve Renk Kullanımı
• Web Sayfası Tasarımı ve Bilinmesi Gereken Püf Noktalar
• Web Uygulamaları ve Web Programlama
• Web Sitesi Programlamaya Başlamak
• Web Tasarımlarını Müşteriye Beğendirmek İçin 15 Altın Kural
• Kaliteli Tasarımlar Geliştirmek İçin Yapılması Gerekenler
• CorelDraw, Photoshop ve Illustrator ile Ürün Geliştirmek
• Afiş, Kartvizit, El İlanı ve Katalog Hazırlamak
• ... ve Daha Fazlası
 

user9

Grafiker
Kayıt
9 Eylül 2009
Mesaj
0
Tepki
80
@Aslı SAYILIR

ben bir şeye takıldım mesela, neden sadece abilerim demiş, burda ablaları da var :eek: :allalla:
 

fbnmben

Üye
Kayıt
8 Mart 2013
Mesaj
9
Tepki
0
@Hümeyra Can

özür dileyerek düzeltmek isterim acemi heyecanı diyelim pas geçelim :clap2:
 
Yukarı Alt