Motion Tween Örnek Çalısma

Kayıt
29 Ağustos 2007
Mesaj
327
Tepki
7
1- Menüden İnsert > New Symbol komutunu verin. Grafik davranışını seçin. Bir yaprak şekli çizin.


Aynı komutla yeni bir sembol açalım. Davranışı yine grafik olarak verelim. Yaprak sembolünü sahneye yerleştirelim. Bu sembolün merkez noktasını yaprağın sap kısmına alacağız. Bunun için araç kutusundan Free Transform aracını seçin.Sahnedeki grafiyi seçtiğinizde ortada minik bir daire olur.Mouse ile daire şeklindeki merkezi tutarak sap kısmına yerleştirin


Şimdi offsetlenmiş bu yapraktan bir grafik animasyonu oluşturacağız. 4.frame`i seçerek F6 ile bir keyframe ekleyin. 4.framede şekil seçili iken araç kutusunun en altında yerleştirilmiş olan Rotate tuşuna basın. Yaprağı biraz yukarı doğru döndürün. Dönme hareketi yeni merkez olan sap kısmını esas alacaktır.

7.frame`e bir keyframe ekleyelim.Yukarıdaki yöntemle yaprağı alta doğru döndürelim.

10.frame`e bir keyframe ekleyip yine aynı yöntemle yaprağı ilk konumuna çevirelim.

1., 4. ve 7. framelere sağ klik > Create Motion Tween komutunu verin. Timelineda şu görüntü olmalı:

Şimdi elimizde iki sembol var. Birincisi hareketsiz yaprak sembolü ve ikincisi ise animasyonlu ve offsetlenmiş (hareket merkezi değiştirildi) bir yaprak.

2- Sahneye dönün. Hareketsiz yaprak sembolünü sahneye yerleştirin. " Add Motion Guide" butonuna tıklayarak bir klavuz katman oluşturun. Buraya kalem aracı ile yaprağın hareket edeceği klavuzu çizin.

3- Klavuzlanmış katman olan Layer1`i tıklayarak seçin. "Insert Layer" butonuna :


basarak 1.katmanın hemen üzerine 2.katmanı yerleştirin.

4- Bu katmana da offsetli yaprağı yerleştirin. Heriki grafiği klavuz çizginin başlangıç kısmına yerleştirin. ( snap basılı olmalı)
5- Klavuz katmanın 13.frame üzerine gelin. İnsert Frame komutunu verin. 2. ve 1.katmanların da 13. frame üzerine keyframe ekleyin, grafikleri klavuz çizgi bitiş ucuna yerleştirin ve heriki katmana motion tween komutunu verin. Hata yapmadıysanız timelineda şu görüntü olmalıdır:

6- 2.katmanın 1.frame üzerine gelin. Daire şeklindeki işareti mouse ile tutarak 3.frame hizasına getirin. Böylece offsetli yaprağın hareketi 3 frame sonra başlayacak. 1.katmanda da 13.frame üzerine gelin mouse ile keyframe`i tutarak 10.frame üzerine getirin. Bu yöntemlede hareketsiz yaprak diğerinden daha önce duracaktır.

F12 ye basarak filminizi test edin

alıntı
 
Yukarı Alt