nakış hakkında bilgiler

Kayıt
13 Ağustos 2008
Mesaj
93
Tepki
9
accurate de tekrarlı sargı yapmak için (617 ve ya 620 farketmez) sargı parametrelerinden efekt2 sayfasında bölümlendirmeye girmeniz gerekir.burda taraf 1&2 seçilmeli bölümleme 0% kısmınada 99 yazın + tşlayın 1 yazın + tuşlayın her tazdığınız 99 ve 1 için tekrar yapar yani 1 adet 99-1 için üçlü iğne ardı gibi davranır.aynı zamanda böylece zigzag görünümlü iğne ardı içinde uğraşmazsınız bunun içinde 33 + 66 + yapın. takılan olursa yardımcı olurum.:)
 
Kayıt
13 Ağustos 2008
Mesaj
93
Tepki
9
diyelimki elinizde NKS formatında bir kaç desen var bunu dışardan desen al diyerek alabiliyorsunuz.peki ya büyük bir arşiv varsa nasıl alacaksınız?işte bunu yapmanın birkaç yolu var.eğer arşivinizin database dosyasıda varsa bu kolay accurate de arşiv sayfasında ağ bağlantısı>bağlantıları tıklayın yeni deyin ve açılan pencereden arşivinizin yerini gösterin ve bir isim verin.evet yeni arşiv desenlerinizi görmek için yapmanız gereken ağ bağlantısını tıklayın ve isminizi yazdığınız arşivi seçin bu kadar.
 
Kayıt
13 Ağustos 2008
Mesaj
93
Tepki
9
gelelim sadece NKS formatındaki büyük bir arşivi eklemeye(database dosyası olmayan).normalde accurate de arşiv sayfasındayken araçlar menüsünde arşive ekle diye bir seçenek yok(bildiğim kadarıyla).fakat bir kaç haraketle bunu halledebiliriz.accurate kapalıyken kısayol'u sağ tıklayın özellikleri seçin ve hedef yazan kısımda "C:\Program Files\Accurate 4\BIN\accurate40.exe" yazan yeri şöyle değiştirin "C:\Program Files\Accurate 4\BIN\accurate40.exe" /m. yani sadece sonuna bir boşluk ve /m ekleyin. artık accurate'i açtığınızda araçlar da arşiv ekle seçeneğini görebilirsiniz.şimdi burayı tıklayın seçeneklerden accurate 99 u seçin(eos ve diğer pro larda yazıyor ama çalıştığını görmedim) takma ad kısmına bir ad yazın ,dizin yazan yere arşivinizin yerini gösterin ve başlatı tıklayın.artık accurate eklediğiniz yeni arşivinizi oluşturmaya başlar.bu işlem pc nizin hızına göre zaman alır.yalnız unutmayın sadece NKS format için.
 
Kayıt
13 Ağustos 2008
Mesaj
93
Tepki
9
bildiğimiz gibi makinalar çin iğnesi yapaken ortadan biryerden çıkınca çin iğnesinde boşluklar oluyor bunun için parametrelerden bindirme>bindirme miktarını kulanıyoruz.buraya 3 (dilediğiniz kadar yazabilirsiniz bence 3 yeterli) yazarsanız ve limitede 3 yazarsanız artık nolmalde geçiş yaptığın yere 3 sıra batış ekler böylece oluşan aralık kapanır.aynı şey sargıda da geçerlidir. sargı parametrelerindeki bindirme seçimindende sargıyı ayarlayabiliriz.
 
Kayıt
13 Ağustos 2008
Mesaj
93
Tepki
9
dikiş parametreleri;görmek için dikişi seçin ve Q harfine basın ya da dikişinizi oluşturduktan sonra önce E sonra Q harflerini tuşlayın
adım uzunluğu;dikiş adımlarının boyunu ayarlar
limit;olabilecek en küçük adımın limiti
adım daraltma;kavisli çizimlerde dönüşlerdeki adımların boyunu yazdığınız oranda küçültür
dalda çekme payı;dal eklediğinizde(mouse un scrool "orta" tuşuna uzun basarak yapılır) eklenen dikişlerin çekme payını ayarlar. pek kulanılmaz(en azından ben kullanmıyorum)
E dikişi;bu dikiş E harfine benzediği için bu ismi almış(bence).kulanım yerine göre ayarlanabilir.mesela pek kullanışlı olmasada aplike tutturmak için.sağ,sol ve sağ&sol tercihleri mevcuttur.
E uzunluğu;E dikişin boyunu ayarlar
F ile başla;E dikişine F gibi yani ilk dal olmadan başlamak

tekrar
tekrarlama seçenekleri;1-9 a kadar seçenekler mevcuttur.1i seçtiğinizde başlangıçtan bitişe 1 tekrar yapar yani 3 kat üst üste geçmiş olur
kayma;açmak için kullanılmaz yazan yere çift tıklayın) tekrarlama açıkken aktif olur tekrarlanan batışların % oranında yerini kaydırır,batışları aynı yere yaptırmaz
salınım;açmak için 0,0mm yazan yere çift tıklayın)batışları eksen çizgiye göre salınım yaptırır yani zigzag gibi
iğne ardı;açmak için [yok] yazan yere çift tıklayın)3-9 a kadar seçenekleri mevcuttur.seçtiğiniz sayıya göre iğne ardı yapar.eğer 9 dan fazla iğne ardı yapmak isterseniz dikiş tipini(makro) kulanmanız daha sağlıklı olur
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Sn. Emrovski;
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Paylaşımlarınızın devamını bekleriz. Sizi daha çok aramızda görmek isteriz.

+ rep

Saygılar.
 
Kayıt
5 Ekim 2007
Mesaj
224
Tepki
2
verdiğin bilgiler gerçekten işe yarayacak bilgiler.çok teşekkürler.
benden de bir +rep.
umarım hep aramızda görürüz sizi.
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Her zaman paylaşımlarınızı bekleriz. Bu konudada takıldığınız yerleri mod arkadaşlara çekinmeden sorabilirsiniz.

Saygılar.
 
Yukarı Alt