Nakliyat Firması İçin Ücretli Logo Yaptırılacak

Durum
Konu kapatılmıştır.

aabeecee

Üye
Kayıt
12 Nisan 2013
Mesaj
6
Tepki
0
@Sedat Gül

Siz ilan sahibiyle iletişime geçtiniz mi Sedat bey?

Durumu mail ile izah etti kendisi bana. Bunun üzerine çalışmaya başladım.

Umarım bi aksilik çıkmaz ve iş nihayete erer.
 

Sedat Gül

Graphic Desing
Altın Üye
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
2.054
Tepki
141
@aabeecee

iletişime geçtiyseniz şöyle demeniz gerekiyor " arkadaşlar logo işi için anlaşma sağlanmıştır, çalışma tarafımdan yapılacaktır "
 

ayhancaa

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
1 Mayıs 2009
Mesaj
57
Tepki
0
@merveyzc
Nasıl yani hiç ücret almadan işi yapıp onayamı gönderdiniz tam anlayamadım
 

oynicam

Üye
Kayıt
7 Mayıs 2013
Mesaj
9
Tepki
0
Aslında tasarımcınında hatası var. 1000x1000 boyutlarında logoyu göndermiş. Yapılabilecek en büyük hatadır.
Buradaki bir çok arkadaşımı uyarmak isterim ki herkesin bir şekilde aynı yoldan gitmesi gerekiyor.
Paranın yarısını peşin almayı şart koyduğunuz taktirde kimse mahçup olmaz. yada Site sahipleri ilgi gösterip siteye havuz sistemi yaparlarsa bir şekilde daha güvenli olur diye düşünüyorum. Logoyu gönderiyorsunuz, kişi beğeniyor ve kaçıyor.

Şu siteye geldiğim günden beri bir kere para geçmedi elime, 10 tane iş aldım oysaki yaptığım çalışmalara güvenen bir insanım ki. yapılan büyük bir ayıp vardır ortada. çalışmalarınızı güven kazanamdan göndermemenizi öneririm. önce iletişim bilgilerini yazmasını isteyiniz. Kimle iş yaptığınızı öğreniniz.
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Gerek siteden olsun gerek içinde yaşadığımız reel hayattan olsun freelance iş alırken müşteriyi tanımak çok önemlidir..
Ben şahsen iş aldığım firmalar ile telefon görüşmelerinden ziyade ofis ziyareti yapmayı da tercih ediyorum ki müşteri hakkında
daha detaylı bir gözlem yapabileyim.. Bu şekilde gerçekten benimle çalışmak isteyip istemediklerini, yapılacak olan çalışmaya ne kadar önem verdiklerini ve en önemlisi yapılacak çalışmadan beklentilerini daha iyi analiz edebildiğimi düşünüyorum.. Karşımdaki firmaya en iyisini vermek ve karşılığını alabilmek öncelikli yaklaşımım.. Hiç bir işe üç kuruşta olsun ben kazandığıma bakarım mantığı ile yaklaşmıyorum..


Onun dışında çalışmaya başlamadan önce %50 civarında bir peşinat ödemeyen firmaya
çalışma yapmıyorum.. neden derseniz sonuçta bizler de burada tasarım yaparken emek sarfediyoruz.. Ve bir şekilde bu emeğimizin
karşılığını almalıyız.. Bazı firmalar ön ödeme konusunda sıkıntı yaratırlarsa ve çalışma çok sayfalı ise sadece bir sayfa örnek yapıyorum ve bu işi bana verirseniz benden bunu alırsınız diyorum.. Eğer memnun kalırlarsa ödeme konusunu ikiletmeden kendileri yapıyolar..Peki çalışma logo vs ise.. hiç başlamamak en iyisi oluyor bazen... kazanacağımız 200 -500 tl için verdiğimiz emek boşa gitmez ve daha da önemlisi emeğimizin karşılığını alamadığımız da hissettiklerimizin bizden götürdükleri...


Tabi hatır işi de yapmıyormuyuz yapıyoruz o ayrı...

Sözün kısası burada ben işi veren arkadaştan (tabi kendisinin de yaptığı çok büyük ayıp ) ziyade ;
Ön ödeme bile almadan, bazen de bırakın ön ödemeyi ön görüşme bile yapmadan logoyu yapıp onaya sunan arkadaşlara kabahat buluyorum...

"Site yönetimi olarak iş veren ilanlarını daha sağlıklı bir form da size sunabilmek adına kariyer.grafikerler.org şeklinde bir sayfa açtık.. İş ilanlarını oradan takip etmenizi öneriyorum..

Freelance iş ilanları için de ileride bir düzenleme mutlaka yapılacaktır.. "

Ama o ana kadar sizler de az seçici olun arkadaşlar..
 
Kayıt
16 Aralık 2012
Mesaj
6
Tepki
0
Bence iş etiği olmayan ve tasarımcının güvenini sömüren işverenlerin de teşhir edilmesi lazım. Bütün suç logoyu büyük boyutta gönderip ön ödeme alamayan grafikerde olamaz. Bu bir ihmal olabilir ama bu ve benzeri durumlar çokça yaşanıyor. Eskiden grafikerlere yönelik işverenlerden oluşan bir kara liste vardı internet üzerinde. Yerini hatırlamıyorum. Ama çalışma tarzı bu olan işveren/iş yerleri bilinirse, freelance çalışan da ona göre temkinli yaklaşabilir.
 

muratamam

Yazar
Kayıt
12 Temmuz 2010
Mesaj
479
Tepki
364
@muratamam

“İstişare eden pişman olmaz.” (Hz. Peygamber)

"Yapacağın işi, daha önce bunu denemiş, tecrübeli kimseye danış! Çünkü o, kendisine pahalıya mal olmuş doğru görüşleri sana bedava verir." (Hazret-i Lokman Hakim)

"Pek az insan başkalarının deneylerinden yararlanmayı bilecek kadar akıllıdır." (Voltaire)

"Dinlemek, insana kendini ölçme ve değerlendirme imkânlarını sağlar." (Forester)

"Çok dinlememiz, az konuşmamız için iki kulağımız ve bir dilimiz vardır." (Diogenes)

"Bir güzel söz söyleme san'atı varsa, bir de güzel anlama ve dinleme san'atı vardır." (Pictetos)

"Söyleyenden dinleyen arif gerek." (Atasözü)

"Arife tarif gerekmez." (Atasözü)

"Kendi düşen ağlamaz." (Atasözü)

http://vimeo.com/38091271

“Hayat'larımızı yok etmek, çürütmek, kirletmek, nefes alınamaz ve yaşanmaz hale getirmek için ne kadar çok şey yaptığımızı sıralamaya kalksak, sonunu getirmeye ömrümüz yetmez.” (Gökhan Özcan)

Müşteri replikleri 7: (Saat 18.00) Bu ilanı yarın sabah yollamanızı istiyorum, genel müdüre sunacağım. (Biz reklamcılar bilindiği üzere uyumayız. Bizim mesleki bir tavrımızdır bu. Bu nedenle 7 gün 24 saat çalışırız. Doğal olarak müşteri akşam işten çıkıp kendisi evine giderken yeni işi ister ve sabah uyanıp ofisine geldiğinde de işi görmeyi arzu eder. Haklı.)
http://reklamgunlugu.wordpress.com/2010/09/24/musteri-replikleri/
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt