Nasıl seviyorsun?

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Sevmekten bahsedersin en yakın dostlarına, aşktan, ayrılıktan, hasretten ve özlemek yakar yüreğini, hep yanı başında olsun istersin, ama bazı sorular vardır cevaplamalısın…

Bir insanı nasıl seversin? Ne kadar sevebilirsin? Bu işin usulü nedir, yolu yordamı, şekli şemalı? Aslanlar gibi mi, deliler gibi mi, adam gibi mi? Çocuklar gibi mi? Nasıl?

Çok seviyorum ama deme bana şimdi, herkes bunu böyle söyler ama sonuçta nasıl sevdiğini hiç anlatamaz. Yani Kerem ve Aslı gibi bir aşk mıdır, yaşadığın? Arzu ile Kamber mi? Sor bakalım kendine, karşındakine, ardında bıraktığına, yeni gelene, gelecek olanlara, gelme ihtimali bulunanlara.

En çok aşk’ı mı, seviyorsun, insanı mı? Bu konuda açık yüreklice karar verip, bu soruyu cevaplayabiliyor musun?

Küçük bakışları mı, kocaman kucaklaşmaları mı? Sessizce uzaktan bakmayı mı, yakında olmayı mı? Hangisi seni ve sevgini en iyi tamamlayan unsur? Sevgiden kaçışlar mı, hoşuna giden, yalvarışlar mı? Karşılıklı sözlü atışmaları mı, seviyorsun, öfkelice bakışmaları mı? Yoksa boşuna tartışmaları mı?

Geleceğe umutla bakarken, umutsuzluk uçurumlarına mı yuvarlanıyorsun, ayakların yerden kesilmişçesine yarınlara mı koşuyorsun?

Çenesini sıkıca tutan aşıklardan mısın, bir kaşık suda fırtına koparanlardan mı? Yüzünü denizden gelen sert rüzgârlara dönecek kadar cesur musun? Gelecekte ne bekliyorsun aşkından? Güler yüzlü olmasını mı? Gülümsemesini mi? Seninle mutlu olmasını mı? Hayatında varlığı mı, seni bağlayan, hayatın ta kendisi oluşu mu?

Mutluluk bu mudur? Aşk nedir? Sevgi nedir? “O” nedir, senin için?

Cevap vermesi kolay mıdır, bu sorulara? Öyle bir çırpıda cevaplanabilir mi? Bahsettiğin o kocaman sevgi, küçücük bir açıklamayla, anlatılabilir mi? Geniş sayfalara mı ihtiyaç var, küçük bir not kâğıdına mı?

Şimdi seni, seninle baş başa bırakıyorum ve de sevginle…
 
Yukarı Alt