Offshore Rüzgar Tarlası

Ndesign

Üye
Kayıt
19 Ağustos 2007
Mesaj
1.361
Tepki
51


2002 yılının yaz aylarında Danimarka'da dünyanın denizdeki (offshore) en büyük Rüzgar Tarlası kuruldu. Ne var bunda diyebilirsiniz. Şu an dünyada rüzgar enerjisine (özellikle denizde) geleceğin enerjisi gözüyle bakılıyor. Danimarka'da kıyıdan 14-20 km açıklıkta, devasa rüzgar türbinlerine (80 adet Vestas V80-2.0 MW türbini) sahip, Horns Rev tesisi işte bu amaçla Danimarka'nın geleceğine yatırım amacıyla kuruldu. Türbinlerin boyutları aşağıdaki resimlerden daha iyi anlaşılabilir.


Pervaneler Danimarka'da 2030 yılına kadar 5 atom santralinin üreteceği enerjiye eşdeğer enerjiyi, 5500 megawatt enerji üretecek. Bu enerjinin 4000 megawatt'ını denizlerdeki rüzgâr santralleri üretecek. Böylece Danimarka'nın enerji ihtiyacının yarısı rüzgâr santrallerinden karşılanmış olacak. Diğer yarısı da Norveç'in hidrolik santrallerinden gelecek.

Haberin devamı...
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
Ülkemizin çoğu sahilinde ve kırsalında rüzgarlar boşa esmektedir ilk başta maliyetli gibi gözüksede kendini çok rahat bir şekilde amorti edebilecek bir sistem bizim burada tavuk çifliklerinin basılarında rüzgar pervaneleri var ilk başlarda herkez bune falan demişti ama adamlar şimdi elektriklerini bedavaya üretiyorlar üstelik elektrikler kesilsede onları etkilemiyor ve yüzlerce hayvanı telef olmaktan kurtarıyor
 
Yukarı Alt