Ofis

yavuz94

Üye
Kayıt
18 Eylül 2009
Mesaj
162
Tepki
0
Diğer çalışmalarıma göre dah gerçekçi olduğunu düşündüğüm bir çalışma. metallere yansıyan zemini düzeltemedim.Arkadaki YR yazısı da duvara bitişik ama o da bi acayip durdu.

 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Merhaba Yavuz;
Calismaniza bakiyorum, bakiyorum,bakiyorum.

Simdi oncelikle cisimler arasinda bir ebat problemimiz var, ilk buna dikkat ediyoruz, mesela buradaki olculerdeki gibi bir ofis masasi uzerinde calisma lambasi boyutlari boyle midir,bir sehpa uzerinde kupalarin ebati boyle midir, kupalarin uzerindeki kulp ebatlari kupaya gore bu boyutlarda midir gibi... Yine bircok cisim hatali ebatlarda, bu da calismamizi gerceklikten uzaklastirmis.

Sonra; duvardaki logoyu cok disariya vermissiniz, belki biraz daha iceriye almalisiniz onlari, cok az disa ciksa kafi, yoksa sekildeki gibi etrafinda bariz golgeler olusturur ve bu kotudur.

Metale yansiyan zemin derken, zemin ve sandalye kollari, ofis masasinda YR yazisinin oldugu kisma, atadiginiz Reflect ozelliginden dolayi yansimis. Bunu istemiyorsaniz bu ozelligi iptal etmeniz yeterli olacak.

Sonra oraya bir kultablasi ve icine sigara eklemek yerine -ki bu cok klise bir sahne yaklasimidir- bir vazo, icine de bir cicek ekleyip bunlari masaya oturtsaydiniz calismaniz benim gibi Yesil Ayci'larin gozunde de pruzlerden biraz daha arinmis olurdu.

Zemin,duvar birlesimine supurgelik cizseydiniz, zemine de bir parke, daha bir albeni yakalamis olurdu sahnemiz belki.

Ofis koltuklarinda sagdaki oturagin ayaginin altindaki siyahliga anlam veremedim,bir sey yansimis olmali oraya, bir hata var ama ne. Oturak modeli de biraz kaba geldi gozume, biraz daha makul modellemeler yapmaliyiz belki.

Bu kadar elestriyi programda yeni olmaniz sebebiyle yaziyorum, ote yandan sizden zamanla ve azimle daha iyi calismalar geleceginden de kuskumuz yok.

Iyi calismalar dileriz.
 

yavuz94

Üye
Kayıt
18 Eylül 2009
Mesaj
162
Tepki
0


Cisimler arasındaki ebat sorununu niyese her çalışmamda yaşıyorum.Eleştiriniz doğrultusunda bazı cisimleri büyülttüm umarım az da olsa bu sorunun üstesinden gelmişimdir.

Arkadaki logonun etrafındaki gölgeleri ne kadar çalışsam da yok edemedim .s

Metaldaki reflekt'i kaldırınca metal metallikten çıkıyor.Öyle daha kötü duruyor.Ben,biraz parlasın ama etrafındakileri yansıtmasın istiyorum,yapamadım.

Gerçekte olmadığı sürece sigaranın orda zararlı olduğunu düşünmüyorum ama yine de yeşillik iyi olurdu :)

Süpürgelik çekildi.

Oturağın altındaki siyah yer hata değil.Koltuğun demirleri elips olduğundan,gerçekte olsa sallanan sandalye gibi olur diye düşündüm.Mantık hatası yapmak istemedim.İleri doğru sallanmasını engellemek amacıyla bi altlık yerleştirdim.bi benzeri koltuğun arka kısmında da var.

Benim,çalışmamı buraya koymamdaki amaç sizin gibi üyelerin eleştirilerini almaktı.
Hata görüp de söylemeyip ya da hata aramayıp direk "güzel olmuş" falan denmesini istemiyorum. Tabi ki çalışmalarımın beğenilmesini isterim ama böyle değil. eleştirileriniz için size çok çok teşekkür ediyorum.
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Merhaba Yavuz;

`Cisimler arasındaki ebat sorununu niyese her çalışmamda yaşıyorum`
-Belki biraz daha gozlemci olmalisiniz, ya da biraz daha zaman ha?

`Arkadaki logonun etrafındaki gölgeleri ne kadar çalışsam da yok edemedim`
-Sahnenizde isik varsa shadow izelligini kapatin, isik yok ise isik ekleyip, isik gucune 2-3 verip yine shadow ozelligini kapatin, bir deneyin bunu.

`Metaldaki reflekt'i kaldırınca metal metallikten çıkıyor.Öyle daha kötü duruyor.Ben,biraz parlasın ama etrafındakileri yansıtmasın istiyorum,yapamadım.`
- Mat yansima oranini %9-12 civarina cekin, su hali dahi cok cok abartili zaten. Etrafindaki cisimleri yansitmasin yazmissiniz, o halde yansima panelinde Fresnel Ref.'i acin ve Reflect'in diffuse kanalina Fallof uygulayin/ Fallof da yine Fresneli acin. O zaman bu istediginiz daha cok gerceklesmis olacak.

`Gerçekte olmadığı sürece sigaranın orda zararlı olduğunu düşünmüyorum`
-Evet dogrudur fakat ben de zaten sizden kapali alanda sigara yaktiginiz icin 69TL istemedim.
Simdi bu konu uzerinde biraz yazmak istiyorum musadenizle.
Dunyada `Goz Zevki` diye bir tabir var bilirsiniz. Farz-i misal calismanizi begenmis olsam dahi sirf sahnede yanan sigara ve kultablasi kullandiginiz icin bu goz zevkim bozulmus olacak ve calismaniz bana itici gelebilecek. Tipki A sinavindan Vize 100 Final 100 almis olsaniz dahi sirf hatali kanaatleriniz konusunda Ogretim Uyesinin size 0 vermesi sonucu A dersinden Bute kalabilme ihtimalinizin varolmasi gibi. Sozun ozu CALISMALARIMIZ EVRENSEL OLMALI. Burada degindigim konu sadece bir ornek ve meselemiz `Bakin Sigara Cok Zararlidir.` degil. Evrensellikten kasit su olabilir: Mesela bir Yesil Ayci sigarali sahneleri sevmez, bunun yerine cicek tercih eder. Fakat sahnedeki bir cicegi hem Yesil Ayci hem sigara kullanan insanlar sever. (Aslina bakarsaniz cicekleri insanlarin geneli sever ama bir felsefeci geldi simdi aklima, ne demisti? Himmm buldum: `Dunyadaki butun genellemeler yanlistir, benimki de dahil`)
Bu konuda mutabik oldugumuzu dusunuyorum.
O zaman ''Her kesime hitap eden EVRENSEL calismalar yapmaliyiz' ''dan kasit bu olabilir.


''Oturağın altındaki siyah yer hata değil.Koltuğun demirleri elips olduğundan,gerçekte olsa sallanan sandalye gibi olur diye düşündüm.Mantık hatası yapmak istemedim.İleri doğru sallanmasını engellemek amacıyla bi altlık yerleştirdim.bi benzeri koltuğun arka kısmında da var.
''
-Hic oyle durmuyorlar, ben benzetemedim mesela. Farkli bir tasarim yapmalisiniz belki.

''eleştirileriniz için size çok çok teşekkür ediyorum.''
-Rica ederim, zaten amacimiz deyenimlerimizi aktarmaktan oteye gecmez.

Kolay gelsin.


 

yavuz94

Üye
Kayıt
18 Eylül 2009
Mesaj
162
Tepki
0
Logonun gölgesini yok etmek için o özelliği kapatmayı denedim ama niyese yine kaybolmadı .s Sahnede birtane skylight birtane de target spot var var o kadar.

Metal için dediğiniz şeyi yaptığımda yine istediğim görüntüyü elde edemedim .s çok çeşitli şeyler deneyip çeşitli sonuçlar almak istiyorum ama render süresi hevesimi kırıyor.Şimdi diyeceksiniz neden son halini koymadınız.Final geather açık,önce bi kere rresmin üstünden geçiyor,bunu kaydedemiyorsunuz çok da karıncalı oluyor bilirsiniz.Orda görüyorum metalin nasıl olduğunu.renderi tamamlatmıyorum bu yüzden d o resmi kaydedemiyorum.
yardımlarınız için çok sağolun.Bir sorum var. Falloff ne işe yarar?
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Merhaba;
Sorun surda ki bahsettiginiz isiklar ve Final Gather, Mental-Ray motorunun elemanlaridir daha cok, oysa ben verdigim yontemin uygulanmasini V-Ray motorundan kastetmistim. Mental hakkinda pek bilgi sahibi degilim, fazla kullanmadim. Fallof dedigim ise Diffuse'de opak yuzeyler olusturmak icin varolan bir MAP'tir. Siyah -Beyaz'i kullanarak yuzeye isik uretir.
Kolay gelsin.
 
Yukarı Alt