Öğretmenime sordum oda bilemedi :D

Durum
Konu kapatılmıştır.

varonburak

Üye
Kayıt
18 Kasım 2010
Mesaj
43
Tepki
1
İsmek grafikerlik kursundaki hocama sordum bilemedi.

Gerçi bunun sorunun zorluğundan değil öğretmenin bilgisizliğinden kaynaklandığını biliyorum birde hoca bayandı herneyse :)

Programda sihirli değnek ile seçim yaptığımızda birçok yerde aynı anda karıncalanmalar olabiliyor. Ben bu karıncalanmaların içindeki küçük seçimleri kaldırmak istiyorum(Bir bütün haline getirmek için seçimi). Ama seçimimin içindeki kraıncaları yok etmek için her birine tek tek tıklamam gerekiyor. Bunun bir kısayol tuşu vardı şimdi unuttum öğrenmek istiyorum söylerseniz sevinirim (=
 

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
31 Mart 2009
Mesaj
714
Tepki
7
"Gerçi bunun sorunun zorluğundan değil öğretmenin bilgisizliğinden kaynaklandığını biliyorum birde hoca bayandı herneyse"
Çok çirkin bir düşünce, özür dilemelisin bence.
Ne yazık erkek olduğun için sen de kısa yolunu unutmuşsun, hatırlarsan bize de öğret bari, işe yararsın.
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
208
Tepki
5
Selam,

Sayın Volkan Burak;

Öncelikle İsmek kursunda öğretmeninize sorduğunuz sorunun cevabıyla başlamak istiyorum.

• Tools (Aletler) paleti içerisinde bulunan ve adına Magic Wand Tool ( Sihirli Değnek ) denilen aletle açtığınız herhangi bir dosya üzerindeki seçiminizde oluşan sizin adına karıncalanma dediğiniz ama aslının benzerlerinin seçilmesi olan bu seçilmiş alanları birleştirebilmeniz için " Select " ( Seçim ) menüsünde bulunan " Grow " ( Geliştirmek, çoğaltmak, artırmak ) anlamına gelen özelliği veya yine aynı menü başlığı altında bulunan ve adına " Similar " (Benzerlerini, aynılarını ) seçeneğini bir kez ya da daha fazla tıkladığınızda o sizin adına karıncalanma dediğiniz küçük seçimlerin benzer alanlarla bütünleştiğini ve seçiminizin istediğiniz alanı kapsadığını görürsünüz.


Bu cevabı size değil sorduğunuz soruya karşılık veriyorum. Şimdi yazınızda belirttiğiniz şu bayan öğretmen konusuna gelelim. Dilimizde bayan kelimesin baymak, sıkıcı ve itici hale gelmek anlamını da içerdiğinden özellikle nezaket gereği kullanılmaması gereken bir kelime olmasına karşın son yıllarda bazı abuk zihniyetli kişilerin kadın kelimesi yerine oturtmaya çalıştıkları ve kelime anlamı gereği olsun işaret ettiği nokta anlamında olsun iğrençliğin ve bayağılığın geldiği son noktanın neresi olduğunu bizlere gösteriyor.

Oysa ki o yeri geldiğinde çok sözü edilen ama uygulamaya geldiğinde kıyısından bile geçilmeyen Osmanlı İmparatorluğunda söz konusu kadın olduğunda ya hanımefendi tanımlaması kullanılır ya da kısaca kadın denirdi. Siz bu anlamda son dönemde yaygınlaştırılmaya çalışılan bu bayan sözcüğünü üstelik bir de bilgisizlikle bağdaştırıp iticiliğin ve bayağılığın bataklığında kulaç atmakta olduğunuzu bizlere bir güzel gösterdiğiniz.

Bu anlamda size sormak istiyorum..?

1- Siz hangi akla hizmetle bayan diye hitap ettiğiniz ve gerek bilgisizlik anlamında gerekse de hitap anlamında aşağıladığınız hatta alay etme hakkını kendinizde bulduğunuz bir öğretmenin bulunduğu kursa gidiyorsunuz. Bir bayandan eğitim almaya utanmıyor musunuz..?

2- Madem bu kadar erkekçi bir bakış açısına sahipsiniz haklı olmanın gerek bilgi gerekse de buna bağlı olarak donanımlı olmak olduğunun farkında değil misiniz..?

3- Hadi diyelim bunların hiç biri olamadınız bu soruyu bu alanda bu tür bir üslupla sorduğunuzda size bu noktada karşı çıkacak kişiler olabileceğinin farkında değil misiniz..?

Sanırım size şimdilik bu üç soru yeter.

Saygılar...
 

varonburak

Üye
Kayıt
18 Kasım 2010
Mesaj
43
Tepki
1
Bakın şöyle bişey var benim amacım "kadın"ı aşağılamak değildi bunu ilk önce anlayalım. Sadece ilk defa soru sorduğum kişi bir öğretmen olduğu halde cevap verememesinin(ilkkez değil daha öncede soru sordum cevap veremedi) daha önce hiç bir erkek hocadan cevap alamadığımı görmemem olmasıdır. Ve ben orda bir şahsa hitab ettim bir cinse değil. Hocanın daha önce sormuş olduğum sorularada cevap verememesi "bu nasıl öğretmen?" sorusunu aklıma getirdiği için ve daha önce bir erkek öğretmenin beni hiçbir zaman cevapsız bırakmadığını gördüğüm için bu şekilde yazdım. Ve emin olun daha önce bir erkek hocanında sorduklarıma cevap verememesini görseydim bu şekilde söylemezdim. Elimde erkek hoca seçme imkanı olsaydı onu seçerdim ama bu hocanın dersinde eğlenceli geçiyor ders :)

Teşekkür ederim cevaplarınız için.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@varonburak

Özürünüz kabahatinizden beter....
 

varonburak

Üye
Kayıt
18 Kasım 2010
Mesaj
43
Tepki
1
Ve lütfen Melih Bey eski dönem olsaydı bunları elbet söyleyemezdim ama neden "(son yıllarda) bazı abuk zihniyetli kişilerin kadın kelimesi yerine oturtmaya çalıştıkları" olduğunun son yıllarda gerçekten kadının değişime uğraması(genç nesilden bahsediyorum) eski halinden eser bırakmaması yüzünden öyle düşündükleri olabilirmi ? Bu değişimi göz önüne alarak savunmanızı arz ediyorum. Lakin benim kadınlara bir sözüm yok ; sizinde sözünü ettiğiniz bu son zamanlardaki değişim olmasaydı .
 

Ozgul

Üye
Kayıt
2 Eylül 2010
Mesaj
808
Tepki
57
Hımm demek ki Einstein bilmem kaç yanlış denemeden sonra sizin gibi yapsaydı dünya nelerden mahrum kalacaktı acaba? Hocanızın sizin sınırlı sayıdaki sorularınızı yanıtsız bırakmış olması hemcinslerim hakkında bu şekilde konuşmanızı haklı göstermez.

Söylenecek şeyler söylenmiş zaten, ne demişler arif olana tarif gerekmez!
 

varonburak

Üye
Kayıt
18 Kasım 2010
Mesaj
43
Tepki
1
Hemcinsleriniz değil bir kişi hakkında öyle konuştum bir genelleme yapmadım. Bir elma için tüm kasayı çöpe atacak bir zihniyete sahip değilim ama şöyle birşey var Ve tekrar Melih Bey'in savunmasına karşılık ; Ülkemizde yerli olarak bir kadının açtığı, erkek düşmanlığının güdüldüğü ve tabii erkek düşmanlarının olduğu, erkeklerin tamamen saygısız, yersiz, belaltı ve seviyesiz bir şekilde aşağılandığı(utanmasa mehmetçilermizede laf atacak derecede), aynı zamanda sayfaya yeni giren genç kızlarımızın beynini yıkayacak şekilde erkeklerle ilgili abest, fesat ve kötü niyetli bilgiler veren bu sayfanın kaç hayranı var birde siz bakın ? Tuhaf olan şeyde sayfa sahibinin kişilik bozukluğunu ve psikoloji bozukluğunu göz önüne alarak tam 2 saattte bir bu dediğim katagorilerde bir paylaşım yapacak şekilde sayfayı güncellemesidir. Yani tam 2 saat gibi kısa bir sürede bir erkeklerle ilgili nerde kötü birşey buluyorsa paylaşabilen bu zihniyet sayfaya giren kadınlarımızıda zehirlemektedirler. Zaten face görse direk nefret içeriyor diye kapatır sayfayı.

Benim böylelerine sözüm yoksa ; Ne diye kadın kadın gibi kadınlara sözüm olsun !?
 
Kayıt
16 Ekim 2011
Mesaj
103
Tepki
1
çevir kazı yanmasın hesabı bu olsa gerek, kaş yapayım derken göz çıkartmışsınız.
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt