Okul Dergisi ve Kapağı Hazırlık Aşaması (Sizlerin Görüşlerini Almak istedim...)

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
Bu fotoğrafların derginin içeriğiyle bir alakası var mı yoksa öylesine mi koyuldu. Birde dün enes ile yeni bir logo çalışması yapacağı konusunda anlaşmıştık. Bence o logoyu kullanmayın. Kapak için derginin içerisindeki en önemli konunun fotoğrafını kullanabilirsiniz.
 

aeercan66

Üye
Kayıt
25 Ocak 2011
Mesaj
11
Tepki
0
sol alttaki resim okulun fotoğrafı saat kulesi yozgata ait logoyuda yenisi olana kadar koymuştum ama en önemli konuyu kullanmak güzel bir fikir teşekkür ederim.
 

enes66

Üye
Kayıt
4 Ağustos 2010
Mesaj
40
Tepki
1
Zaten şu anda logo için uğraşıyorum... :) illustrator derslerine bakıyorum biraz... biraz da kendi çabalarımla neler yapabileceğimi düşünüp uygulamaya çalışıyorum... :) teşekkürler yorumlar için herkese. ve Arzu Hanım size de ayrıca teşekkür ederim ... Kapak konusunda hem fikiriz sizinle =) genelde birçok dergide olduğu gibi dergideki en önemli yazıyla ilgili resim koyacağım ama önce şu logoyu bi bitirelim =)) Bu arada aeercan66 da 9. sınıfta (ben de 12. sınıfım) onu eğitiyoruz şu an o da hemen grafikerler.org a üye olmuş =)) demekki iyi tanıtmışım siteyi =))

bir de yeni baktım nete attığım fotolara pdf den resime çevirirken renkler bozulmuş normalde daha canlıydı =)) en kısa zamanda dediğiniz düzeltmeleri yapıp tekrar atacağım ama bu sefer 150 ya da 300 dpi jpg olarak çıkış alacağım. bu arada dergiyi hazırlarken indesign kullanıyorum... =)) sizce indesign mı? yoksa QUark mı daha iyi ?? ikisini de kullandım zamanında yani biliyorum az çok... yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden...

sayın yönetici şu iki konuyu birleştirmeseydiniz??? çünkü dergi benim tasarımım ancak kapak değil... onun için yanlış geçmesin...
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
@enes66

Bir grafiker için kullanılan program hiç önemli değildir Enes. Hangisini daha rahat kulllanıyorsan onunla çalış.
 

enes66

Üye
Kayıt
4 Ağustos 2010
Mesaj
40
Tepki
1
tamam sağolun Hanımefendi =)) bu arada çevrimdışı görünüyorsun =)) ben de sitede yoksun sanmıştım...
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@enes66
Her iki konu da tek bir dergi oldugundan dolayı birleştirdim. Merak etmeyin mesajlarınız aynen duruyor yanlış anlaşılmaz konu.
Bu arada lütfen flood yapmayınız.
İyi çalışmalar dilerim.
 

enes66

Üye
Kayıt
4 Ağustos 2010
Mesaj
40
Tepki
1
tamam anladım.. teşekkürler admin.. flood derken tam anlayamadım... galiba ardarda mesaj çekmem dediniz heralde tamam onu da yapmam bir dahaki sefere...

Arzu hanım... sizce dergideki başlıklarda kullandığım dış parlamayı (outer glow) kaldırmalı mıyım? yoksa dursun mu??? bazı yerlerde de kenar çizgileri kullanmıştım...(stroke)

ÖZÜR dilerim sayın ADMİN ikinci kez oldu... Bir daha olmaz inşallah...
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
@enes66

Bence kaldır. Ne kadar az efekt kullanırsan o kadar iyi olur. Çizgileride ya her sayfada bir düzen içerisinde ve özellikle çok ince kullan yada kaldır.
 

enes66

Üye
Kayıt
4 Ağustos 2010
Mesaj
40
Tepki
1
tamam o zaman kaldırıyorum ve yerine çizgileri koyuyorum... zaten çizgileri kalınlaştıramıyorum... =)) indesign da bulamadım öyle bir şey... ve kenar çizgilerini yazı tam okunsun diye koyuyorum sizce doğru birşey mi??? yani bazı sayfalardaki resimler yazının kaybolmasına ya da bazı yerlerinin okunmasına engel oluyor...
 
Yukarı Alt