one minute arkadaşlar!

Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.266
Tepki
100
neden böyle bir başlık kullandığımı sanırım anlamışsınızdır.
bu konuda asla yorum yapmayacağım. yapmayınızda. çünkü mesele bu değil.
mesele şu ki;

Rabiya Kadir, Japonya'yı ziyaretinin ikinci gününde düzenlediği basın toplantısında, "Urumçi'de yaklaşık 10 bin kişi bir gecede kayboldu. Nereye gittiler? Öldülerse neredeler?" diye sordu.

Olayların ardından Amerikan hükümetinin tutumundan ise şaşkınlık ve hayalkırıklığı duyduğunu söyleyen Kadir, "ABD'nin yanıtı mesafeliydi. Şaşırdım ve hayalkırıklığına uğradım" dedi.

ABD'de sürgünde yaşayan Kadir, buna karşın Amerikan yönetiminin tutumunda bir değişiklik beklediğini sözlerine ekledi.

Çin makamlarından yapılan resmi açıklamalara göre, 5 Temmuz'da Urumçi'de Uygurlar ile Çin'de etnik çoğunluğu oluşturan Hanlar arasında patlak veren şiddet olaylarında 197 kişi öldü.

dilerseniz aşağıdaki linkten reel görüntüleri izleyebilirsiniz.
tabii yüreğiniz, merhametiniz, insani duygularınız
kaç kare bakmanıza müsade ederse...

İŞTE DEHŞET FOTOĞRAFLARI


ÇATIŞMADAN GÖRÜNTÜLER
 

anesa

Üye
Kayıt
24 Temmuz 2009
Mesaj
27
Tepki
0
Emine hanım size binlerce kez teşekkürler bu konuyu açtığınız için.
Doğu Türkistanda ki kardeşlerimiz soykırıma uğramakta ve dünya bu vahşetekarşı ne hikmetse üç maymunları oynamakta. Eğer bu kırım başka bir soya yapılmış olsaydı bütün dünya birbirine girerdi. Bu duruma isyan etmemek elde değil!!
Hiç birşey yapamıyorsak bile oradaki kardeşlerimizden dualarımızı esirgemeyelim arkadaşlar.
Allah Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizin yardımcısı olsun...
(amin)
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
Kominist rejimin son bir kaç kalesinden biri olan ÇİN'in uyguladığı ve dünyayı felç eden ekonomik pazar, kopya ürün furyasından sonra bir de katliam furyası başladı. Bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşen olayları demir yumrukla bastıran Çin ordusu olaylar yatıştıktan sonra da evlere baskınlar düzenleyerek suçlu-suçsuz erkekleri evlerinden alarak meçhul yerlere götürüyorlar. Rabia Kadir Hanımefendi'nin dediği gibi binlerce uygur türkünün akibeti meçhul. Rabia Kadir Amerika'dan istediği desteği bulamayınca aralarında sürekli soğukluk bulunan Japonya'ya durumu anlatmaya gitti. Ancak Japonya'nında bu olaylara seyirci kalacağını tahmin ediyorum.
Ermenilerin bizim insanlarımıza çeteler aracılığı ile zulmedip sonra da soykırıma uğradık yaygarısı yapmaları gibi Çin hükümeti de kendisini haklı gösterme çabası içerisindedir.

Yıllardır 16-18 yaşlarındaki Uygur kızlarını Çin'in iç kesimlerine getirerek burada ahlaki erezyona uğratan Çin'e karşı artık kendilerini savunmaya kalkışan Türkler, karşısında kominizm acımasızlığını gördüler.

Yakın zamanda aramızdan ayrılan Uygur türklerinin sembolü BARAK HACI'yı da burada anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum.

Sincan bölgesindeki kardeşlerimize de biran önce huzur temenni ediyorum. Allah yardımcıları olsun...
 
Yukarı Alt