Onur G. HİTİT - Akvaryum fotoğrafları

Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.266
Tepki
100
teşekkür ederim. güzel paylaşımlarınız için.
yalnız merak ettim bu bir hobi mi?
yoksa ticari bir olay mı?
kaç tane akvaryumunuz var? bilmek istiyorum.
yani hobi olarak yapsanız en fazla iki yada üç akvaryumu anlarımda ...
 
Kayıt
3 Eylül 2008
Mesaj
59
Tepki
3
@eminecik

Bu hobi... Şimdiye dek bunun ticareti ile ilgilenmedim. Bundan 8-10 sene önce bir akrabamın oğlu akvaryumcu dükkanı açmış ve dükkanı babasına bırakıp başka bir ilde memurluk yapmaya başlamıştı. Ben de kendisine (babasına) yardım etmek için birkaç ay boyunca dükkanı işletmiştim, o kadar... :)

Bir ara evde 8 tane akvaryumum vardı irili ufaklı. Şu anda sadece 240 litrelik bitkili akvaryumum var. Malum, elektriğe gelen zamlardan sonra diğerlerini kaldırdım. :)

Hobi dedim ama benim durumum hobiden de öte, "tutku" derecesinde bir şey.

Saygılar,
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.266
Tepki
100
evet sizinki hobiden fazlası...
ama bilirim bu zevki. herkesede tavsiye ederim.
diğer evcil hayvanlar gibi çok uğraştırmıyor.
akşamları karşışında oturup onları beş dakka izlemek bile yetiyor.
yakında bende fotolarımı koyarım artık.

saygılar...
 
Kayıt
3 Eylül 2008
Mesaj
59
Tepki
3
Sizin de mi akvaryumlarınız var? Fotoğraf paylaşırsanız çok sevinirim. Ne tür balıklar besliyorsunuz?

Evet, benimki hobiden fazlası biraz. Bakımları da zor değil genel anlamda. Tabi zorluk derecesi türden türe, akvaryum tipine göre değişiyor ama çok su canlılarına (balığından böceğine, kurbağasından yılanına kadar) çok büyük bir merak ve sevgi duyuyorum küçüklüğümden beri. :)
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Gerçekten güzel fotoğraflar çekmişsiniz. elinize ve emeğinize sağlık.

Askerden geleli yaklaşık 4 ay oldu. Askerde yaklaşık 7 ay boyunca balık besledim. Güzel bir akvaryum yaptık arkadaşımla beraber. 2 tane melek, 3 tane çöpçü, 4 tane köpekbalığı, 6-7 civarıda lepistesim vardı. 3 ay kadar kusursuzdu herşey. Fakat sonra melekler saldırganlaşmaya başladılar. 2 tane lepistesimin kuyruğunu yediler ve öldürdüler. sonra onları ayırmak zorunda kaldım. Zamanla bir kaç tanesi daha öldü. En son bıraktığımda 7 tane kadar balık kalmıştı sanırım. Farklı ve çok zevkli bir uğraş. Şimdi ne vaktim var ilgilenecek nede yerim. Kısmetse evlendikten sonra kendi evimde yeniden bir akvaryum kuracağım. Ama sizden zamanı geldiğinde konuyla ilgili bilgiler almak isterim Onur Bey.
 
Kayıt
3 Eylül 2008
Mesaj
59
Tepki
3
Konuyla ilgili olarak deneyimlerime dayanarak tabi ki bilgiler sunabilirim. Bu bana çok büyük bir haz verir doğrusu. :)

Meleklerinizin neden 3 ay boyunca sakin olup da daha sonra saldırganlaştığını tahmin ediyorum sanırım. Melekler normalde sakin balıklar olarak bilinirler. Ama aslında kusursuz avcılardır. Sihlid (cichlid) ailesinin genel özelliklerini gösterirler. Yavrularını, bölgelerini vs korurlar. Özellikle ymurtalarını ve yavrularını koruma konusunda son derece ustadırlar. Bendeki melekler de sakin idi. 240 litrelik akvaryumda sakin sakin takılan meleklerimden 2 tanesi diğer meleklere, neon tetralara, diğer bütün balıklara kan kusturmaya başladıklarında anlam verememiştim. Ta ki kocaman bir bitkinin (Cryptocoryne aponogetifolia bitkisi) yapraklarının üzerlerindeki yumurtaları görene kadar... ;)
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Demekki biz iyi bakamamışız. Çünkü ben hiç yumurtayla karşılaşmadım ;) Böyle olabileceğini düşünüp araştırdık ama bulamadık bişey. Verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ederim.
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
yeni fotoğraflarla tekrar beraberiz:)
Güzel fotoğraflar, ellerinize sağlık Onur Bey
 
Yukarı Alt