Otelimiz yazı karakterine yorum ??

GevherOTEL

Üye
Kayıt
30 Nisan 2013
Mesaj
4
Tepki
0
arkadaşlar mrb. konuyu yanlış yere açıyorsam kusra bakmayın.
yeni açılacak otelimiz için logomuz tamam, isim tamam. çalıştığımız ajansın hazırladığı link çalışmada yazı karakteri gözüme hoş gelmedi. buna yorum yapmanızı istiyorum. yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer. selamlar....

http://n1304.hizliresim.com/18/y/mlthm.jpg

skype: mustafa.saccioglu
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Ben logodan başlayım, her ne kadar tamam olsa da. Logonun bir otele uyup uymaması bir yana, belki bilmediğimiz bir hikayesi olabilir, görür görmez bana Uludağ Üniversitesi'nin logosunu çağrıştırdı.


İkisi aynı değil, ama benzerlikler çok. Daha da önemlisi, yaptığı çağrışım. Ama zaten bu çağrışımın kendisi de başlıbaşına bir sorun. Niyetli ya da niyetsiz, bilerek-bilmeyerek, az ya da çok, "tik" şaretli logon, Nike'ın logosunu çarıştırıyorsa, en iyimser bir deyimle logon "başarısız" sayılır. Bence sizin logonuz da başarısız. Yeterince çalışılmamış, araştırma yapılmamış - benzerlikler, çağrışımlar gibi noktalar gözönüne alınmamış. Bir otele uyacak bir değil bence.

Yazıtipine gelince... Büyük harfli "Gevher Oteli" yazanda bulunabilecek en sıkıcı, banal, alışılmış ve sıradan bir yazıtıpini seçmiş çalıştığın ajans. Lütfen tebriklerimi ilet. Daha iyi bir seçimi belki Comic Sans ile yapabilirlerdi. Alltaki internet adresinin yazılı olduğu yazıtipi en azından daha başarılı.

Bunları söyledim ama, pek çok şey, Gevher Otel'in nasıl bir otel olduğuna, hangi müşteri kesimini hedeflediğine, ilkelerine, hedeflerine, kalite ve hizmet anlayışına da bağlı. Dostane, arkadaş canlısı, samimi bir hotelse Gevher Otel, bunu yansıtacak bir yazıtipi başka; şık, nadide, kaymak-sosyete tabaka ise hedef kitlesi, bunu yansıtacak bir yazıtipi de farklı olur.
 

GevherOTEL

Üye
Kayıt
30 Nisan 2013
Mesaj
4
Tepki
0
değerlendirmeniz için teşekkürler...
gevher otel ismi kayseride yaşamış olan selçuklu sultanı gevher sultan'dan esinlendik.
zaten kayseri genel anlamda osmanlıdan ziyade selçuklu kültürüyle imar edilmiş bir yer.
logomuz da selçuklu yıldızı. bize uygun geliyor. tek problem logomuz yuvarlak olduğu için yazı karakterimiz de yuvarlak yani köşeli olmayan dominant olmayan bir karakter olmalı diye düşünüyorum.

http://p1304.hizliresim.com/18/y/mlu9d.png
bu link bana daha uygun geliyor mesela
ne dersiniz üstad ?
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Bu daha iyi. Ama bence selçuklu arkaplan ve esinlenmesinden yola çıkılarak daha isabetli bir tane bulunabilir. Örneğin kalifgrafik yazitipleri, esinlenmenin tarihsel yönünü yansıtabilir, o duyguyu verebilir. Bir çırpıda bulup denediklerim birkaç örnek şöyle:













ya da eski tip yazıtipleri. Örneğin bir tanesi şöyle:





Tabi cuk diye oturacak bir yazitipini bulmak benim işim değil, çalıştığın ajansın işi. Tek söyleyebileceğim, uygun ve isabetli bir yazıtipi bulunabilir; bulunmazsa, bu ikincisi ilkinden çok daha iyi elbette. Ancak alltaki internet adresinin yazıldığı sade, yuvarlak, modern görünümlü yazıtipi bu durumda (ve bence) uygun değil. Değiştirilmeli.
 

GevherOTEL

Üye
Kayıt
30 Nisan 2013
Mesaj
4
Tepki
0
Cok tesekkurler. Son halini yine burdan paylasicam. bu arada katki saglamak isteyen herkesin fikirlerini tavsiyelerini bekliyorum.selamlar..saygilar..
 

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
483
Tepki
17
Site adresindeki yazı karakteri biraz daha araları daraltılmalı. Yukarı çok yaslanmış bir tık aşağı olsa bir de daha farklı bir font seçimi ile daha güzel olacak gibi kişisel yorumum. İyi çalışmalar.
 

AcquA

Üye
Kayıt
7 Aralık 2011
Mesaj
35
Tepki
2
Sinpaş GYO'nun Altın Oran diye projesi var onun logosuna çok benziyor.
 

Bahtınur YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
19 Haziran 2008
Mesaj
1.140
Tepki
456
Selçuklu kültür ve sanatının temel figürlerinden biri olan sekiz köşeli yıldız oldukça sık kullanılıyor.
 

ertancn

Üye
Kayıt
25 Mart 2013
Mesaj
6
Tepki
0
Bence sekiz köşeli yıldız kullanılabilir, ama farklı bir yorum katmakta bir seçim. Logolarda bazı figirüler soyutlaştırarak yada değiştirilerek kullanılabiliyor. İnsanlar logoya baktığında yine 8 köşeli yıdlız çağrışımı direkt olmasada çağrışım yoluyla görebilir. Örneğin logoyu dış konturlari ile çizip içini doldurmak ortadaki sekiz köşeli yıldızı ortaya çıkarabilir. Doldurulan kısma uygulanacak bir kaç şık dokunuş logoyu farklı ama bilindik yapabilir...
 
Yukarı Alt