Otomobil logoları ve anlamları.

BiGG_BoSS

Üye
Kayıt
1 Ekim 2007
Mesaj
223
Tepki
0

RENAULT:
Kübist baklava şekli
Renault baklava şeklinin bulunuşu 30'lu yıllara dayanıyor. Amblem klasik ve durgun şekli ile geleceği simgeliyor. 1992 yılında küçük değişiklerle, şu an bütün Renault'larda kullanılan yeni bir tasarım yapıldı.




PEUGEOT:
Aslanın gücü
Peugeot’nun asli işi testere ve testere levhalarıydı. Bir aslan gibi "güçlü" sloganıyla satılan bu ürünlerdeki aslan amblemini Fransızlar, daha sonra ürettikleri arabalarda da kullanmaya başladı.




MERCEDES BENZ:
Daimler Chrysler ile ortak çalışıp bir araba yapan CARL BENZ isim bulamayınca bir tek kızı olan MERCEDES-BENZ’ in ismini bu arabaya verir.
MERCEDES: hırsızların en çok rağbet gösterdiği bir figür dünyada en çok tanınan markalar arasında yerini alan Mercedes'i, üçayaklı yıldız figürü, markanın kara, hava ve sudaki, gücünü tanımlıyor. Mercedes ambleminin mucidi Daimler. Mercedes amblemi, dünyada en çok tanınan marka olmanın yanı sıra en çok çalınan figür olarak ta ilk sırayı alıyor.




CITROEN:
Citroen’ i yapan kişinin asıl amacı o zamanlar Mercedes gibi büyük firmalara kafa tutmakmış. Sırf bunun için yaptığı arabada çok sıra dışı özellikler varmış. Adam öyle bir yapmış ki mesela yaptığı otomobilin 4 tekerleğinden herhangi biri çıkarılınca araba diğer 3 tekerlek üzerinde çok rahat bir şekilde hareket edip yoluna devam edebiliyormuş.(Gerçektende su an kullanılan Citroen’ lerin 3 teker üzerinde bile ilerleyebildiği söyleniyor. Ayrıca bu arabanın mucidi yaptığı arabasının maksimum hızdayken bile virajın sertliği ne olursa olsun hiçbir virajda hiçbir şekilde kesinlikle savrulmayacağını iddia ediyormuş. Ve öyle ki söylediği o maksimum hızda diğer otomobil şirketlerinin arabalarının savrulmaması imkânsızmış.(Mercedes bile savruluyormuş). Ardından bu adam söylediği o maksimum hızda arabasını savuran biri olursa o kişi arabadan sağ çıktığı takdirde o kişiye bedava araba yapıp vereceğini de iddia edip herkesin dikkatini çekmeyi başarmış. Bu derece güveniyormuş yaptığı arabaya. Velhâsıl kelam epey bir insan denemiş ama savurmayı başaramamış hiçbiri. Sonunda bu adamın oğlu denemeye karar vermiş. Oğlu da askeriyede ÇAVUŞMUŞ. Adamın oğlu denemiş ve savurmayı başarmış. Ama sonuçta savrulmanın etkisiyle çok feci şekilde can vermiş. Adam günlerce üzülmüş ağlamış. En sonunda oğlunun anısına oğlunun askeriyedeki rütbesi neyse artık( çavuş) rütbesinin işaretini bu arabaya logo yapmış. Fransızların çift açılı çavuş amblemi, daha önce başka bir Citroen ürünü olan dili çarklarda kullanılıyordu... 1919 yılında araba yapımına başlayan Fransızlar, ürettikleri ilk arabalarında da çift açılı amblemi kullanmayı uygun buldular



OPEL:
Kurucusu Adam OPEL’ in ismidir. Opel, önceleri sadece dikiş makineleri üretiyordu... 1899 yılında araba üretmeye başlayan Opel, ambleminde tekerlek içinde şimşeğe yer veriyor. Amblemdeki tekerlek güveni, şimşek ise hızı simgeliyor.



SUBARU:
Japon yıldızı Subaru'nun amblemi, 6 Japon araba üreticisinin birleşmesi ile ortaya çıktı. Oval içindeki 6 yıldız, bir araya gelen firmaları sembolize ediyor.



BMW:
Bayern Motor Werken. Yani Bayern Motor Waken demek Bayern Motor Sanayi Sadece fabrikanın isminin baş harfleri verilmiş. BMW' in amblemindeki mavi beyaz renkler, Almanya'nın Bavyera eyaletinden geliyor. 1929yılından bu yana uçak ve motoru üreten BMW, amblemde de üretime uygun lastik içinde dönen pervane figürüne yer veriyor. Daha sonra araba üretimine başlayan BMW arabalarında da aynı amblemi kullanmayı tercih etti.




AUDI:
Amblemdeki dört yüzük araba birliği için bir araya gelip ittifak kuran dört firmayı simgeliyor. Audi ismi, firmanın eski yöneticilerinden olan mühendis August Horch tarafından verildi... Markaya kendi ismini vermeyen Horch, Latince' deki karışlığı olan Audi'yi buldu.




FORD:
Kurucusu HENRY FORD un ismidir. Mavi plaka üzerine süslü püslü harflerle yazılı Ford, nostaljik bir geçmişi anımsatıyor. 1903 yılından bu yana kullanılan Ford ambleminde, geçici bir süre için Köln Katedrali'nin silueti yer almış.



VOLKSWAGEN:
VW amblemi Porsche mühendisi Franz Xaver tarafından bulundu. Ekim 1948 yılından bu yana markanın iki harfi Almanya'nın Wolfsburg şehrini şereflendiriyor.



TOYOTA:
Müşterilere sevgiler. Japon firmanın kurucusu Kirchiro Toyota, 1937 yılında üçlü elips kombinasyonu ile güçlü markasının amblemini oluşturdu. Elipsler, araba ile müşteri arasındaki sıcaklığı, ekip ruhunu ve modernizasyonu temsil ediyor.



VOLVO:
İsveç’in savaş tanrıçası Volvo arabalarını, İsveç’in çeliğini sembolize eden daire ve ok süslüyor. Amblemin yaratıcısı, demir silahlarla donatılmış savaş tanrısı Merih'i simgelediği figürde, aynı zamanda markanın sağlamlığına işaret ediyor
 

BiGG_BoSS

Üye
Kayıt
1 Ekim 2007
Mesaj
223
Tepki
0
Seat:
İspanyol’un S' si ilham verdi. 90'lı yılların başında VW ile birleşmesiyle İspanyol araba yapımcısı, VW amblemin üstüne saygınlık, ilericilik ve dinamikliği simgeleyen büyük S harfini yerleştirdi.


Mazda:
Mahkeme kararıyla yeni amblem... Renault'a büyük benzerliği nedeniyle, açılan davayı kaybeden Japon araba üreticisi Mazda, yeni bir amblem oluşturmak zorunda kaldı. Mazda, kanatlarını açmış bir kartal figürünü amblem olarak kullanıyor.


Jaguar:
Hızlı kedi. Araba ve kedi… Güç ve zariflik... Jaguar, arabalarındaki zıplayan kedi figürünü, meydana gelebilecek kazalarda, yayaların yaralanma riskini azaltmak için değiştirdi. Firma, ürettiği yeni modellerine jaguar yerine, jaguar resimli bir plaket monte ediyor.


Ferrari:
Hediyelik beygir… İtalyan kontesin 1923 yılında firma kurucusu Enzo Ferrari'ye hediye ettiği at maskot, Ferrari'nin amblemini teşkil etti. Amblemdeki ana renkler sarı ile kırmızı, firma sahibinin yaşadığı komşu şehir Modena' ı ve yarışa olan sevgiyi simgeliyor.


Porsche:
Porsche amblemi, 1952 yılından bu yana Suebya milliyetçiliğini öne çıkartan simgelere yer veriyor... Amblemdeki siyah at, Almanya'nın Stuttgart şehrinin armasından. Geyik boynuzu ile kırmızı-siyah çizgiler ise Almanya’nın Württemberg köyünün flamasından alıntı.


Nissan:
Güneş ve dürüstlük Markanın, daire içine yazılmış ismi, güneşin doğuşu ile Japon bayrağındaki beyaz zemin içindeki kırmızı noktayı simgeliyor.Amblem, dürüstlüğü ve samimiyeti sembolize ediyor.


MITSUBISHI:
Samurai erdemi… Üç kanatlı baklava şeklindeki amblemde, Samurai armasından esinlenilmiş. Firmayı kuran iki Japon aile, tercih ettikleri amblemin sorumluluk bilincini, centilmenliği ve cemiyetler arası uyumu simgelediğine işaret ediyor.


ROLLS ROYCE:
Sevimli Emily Lüks marka Rolls Royce' un kaputundaki zarif şekil 1911 yılından geliyor. Şekil, tasarımcının sevgilisini temsil ediyor. Orijinal adı "Spirit of ecstasy"(yeniliğin ruhu). Şekle, halk dilinde "Emily" adı verildi.


Fiat:
Özüne dönüş… Fabrica Italiana Automobili Torino. Gerçek ismi uzun olduğu için firma sahibi kısaltmayla firmanın marka amblemini oluşturdu. Basit amblem 60 yıl aradan sonra 1990 yılında defne ağacı çevreli daire içine yerleştirildi. Amblem firmanın uzun geçmişini ve spor alanındaki başarılarını simgeliyor



Saab:
Anka kafası…
İsveç araba yapımcısı amblemde vatanseverliğini ortaya çıkartıyor. Amblemde, firmanın merkezinin bulunduğu Schonen eyaletinin amblemindeki taç giymiş "Anka" kafasına yer veriliyor.


Lancia:
Mızraklı amblem…
Direksiyon ile bir bayrak İtalyan arabası Lancia' ın bütün zarifliğini ortaya çıkarıyor. Mızrak şeklindeki amblemin, firmanın kurucusu, yarışçı Vinceno Lancia' ıın soyadı ile ilişkili. İtalyanca Lancia' ın Türkçe karşılığı mızrak anlamına geliyor.


Suzuki:
Logosu için yarışma düzenlendi.
Suzuki amblemi,300 güzel sanatlar akademi öğrencisini katıldığı bir tasarım yarışmasıyla ortaya çıktı. Firma yetkilileri, "Uzlaştırıcı" buldukları büyük "S" harfini, yüzlerce amblem arasından seçti. Amblem, 1961 yılından bu yana Suzuki markasını temsil ediyor.
 

BiGG_BoSS

Üye
Kayıt
1 Ekim 2007
Mesaj
223
Tepki
0

Scania:
Tır, kamyon, otobüs ile deniz ve endüstriyel motorları üreticisi firmadır. Tüm dünyaya yayılmış fabrikaları ile özellikle ağır dizel motor üretimi sektöründe önemli markalardan biridir.



Skoda:
Çek sembolü. Skoda'nın daire içindeki kanatlı ok, hayal etmeyi, itina göstermeyi, hız ve ilerlemeyi sembolize ediyor. Firma, kullandığı amblemle, bütün arabaların bu vasıflara sahip olduğunu göstermek istiyor



Maserati:
Maserati kardeşlerin doğduğu Bologna'da bulunan fıskiyeli havuz logoya ilham vermiş. Rönesans döneminden kalma havuz, denizlerin tanrısı Neptün'e ithaf edilmiş. Neptün'ün sembolü üçlü çatal da logo olarak seçilmiş.



Honda:
Honda Başlıca ürünleri otomobil, kamyon ve motosiklet olan bir Japon otomotiv markasıdır. Markanın ismi kurucusunun soy isminden gelmektedir. Sohiciro Honda ve Taico Fujisawa.. Amblemin anlamıysa bilinmemektedir.



Rover:
Rover (MG Rover Grubu) Birmingham`da yer alan Britanyalı otomobil üreticisiydi. Nisan 2005`te borcundan dolayı iflas etti. Temmuz 2005 te Çinli Nanjing Otomobil Grubu tarafından satın alındı, fakat henüz üretime tekrar başlanmadı.



Hyundai:
Hyundai, Güney Koreli otomobil üreticisi ve çelik sanayicisi firmadır. Kore dilinde Hyundai şimdiki zaman, asri zaman anlamındadır. Hyundai, aralarında inşaat müteahhitliği, otomobil, gemi yapımı, sigortacılık, elektronik, lojistik de bulunan pek çok alanda etkinlik göstermektedir.
Kore dilinde Hyundai şimdiki zaman, asri zaman anlamındadır.

Not: Alıntıdır...
 

turkuaz

Üye
Kayıt
1 Eylül 2007
Mesaj
1
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba buradaki toyota logosu cdr formatında elinizd evar mı acaba. Ben de olan tek renk eğer burdaki gibi orjinal rengiyl eelinde cdr formatın da olan varsa gönderebilr mi teşekkür ederim
 

sebograph

Üye
Kayıt
19 Mayıs 2008
Mesaj
198
Tepki
9
hepsinide ilgiyle okudum bu nları bi araya getirenlere ve bizlerle paylaşan sana çok teşekkür ederim
 
Yukarı Alt