Pantone Kataloğu Hakkında...

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
PANTONE COLOUR IMAGING GUIDE

Bu katalog, içinde formül kartelasında olduğu gibi 1154 Pantone rengini içerir. Ancak, her rengin karşısında Pantone rengine trikromi baskı teknolojisiyle yaklaşabilecek en yakın trikromi renk karşılığı mevcuttur ve bu karşılığın trikromi renk değeri de altında CMYK olarak mevcuttur ve bu karşılığın trikromi renk değeri de altında CMYK olarak verilmiştir.
Bilindiği gibi bilgisayar dizayn programlarının hemen hemen hepsinde Pantone çıktı alındığında ekrandaki rengin aynısı elde edilemez, çünkü printer 4 renkli (CMYK) baskı yapabilmektedir.
Bu katalog sayesinde,
1.Matbaacılar Pantone rengi seçen müşterisine trikromi baskı yapıldığı taktirde renge ne kadar yaklaşabileceğini veya renkteki değişimi ifade edebilmektedir. Baskı öncesi ofset ile trikromi baskı sistemi arasında karşılaştırma imkanı sağlanmış olur.
2.Ters işlemi ile alınmak istenen renk çıktı karşılığı katalogdan seçilir ve Pantone karşılığı programdan kolayca bulunabilir.



PANTONE COLOUR FORMULA GUIDE
Pantone Colour Formula Guide 1164 tire renk içeren ve her rengin ofset baskı sisteminde nasıl elde edileceğini karışım formülleriyle veren bir renk katalogudur. Bu 1154 rengi hem parlak (Coated) hem de mat (Uncoated) olarak ayrı ayrı göstermektedir. Pantone renk ifade edilirken renginin mat veya parlak bölümden seçildiğini belirtmek için renk numarasının sonuna U ve C harfleri eklenmektedir. Her bir karşılığı Pantone numarası mevcuttur ve her rengin altında formülü yazılıdır. Formül, yüzde ve ölçü olarak iki şekilde verilmiştir; Yüzde değeri karışıma giren ana renklerin %100’e tamamlanmasıyla, ölçü değeri ise birim ölçü değerlerinin adet bölündüğünde yüzde değerini vermektedir.
Örneğin, bir rengin elde edilmesi için üç ana renk %30, %40 ve %50 değerleriyle, karıştırılması gerekiyorsa, 1 litrelik boya için 300 gr, 400 gr ve 500 gr olacak şekilde üç renk birbiriyle karıştırılır. 10 litrelik boya için 3kg, 4 kg ve 5 kg hesabı yapılır. Veya bu 3 ölçü, 4 ölçü ve 5 ölçü şeklinde basitleştirilebilir.




PANTONE PROCESS COLOUR SYSTEM GUIDE
Bu katalog içinde 3000 adet trikromi renk mevcuttur. Avrupa skala sistemine göre verilmiş olan 3000 rengin altında CMYK değerleri mevcuttur. Bu katalog renk seçimlerini kolaylaştırır ve baskı sonrası, baskının doğruluğunu test etme imkanını sağlar. Hem grafikerler hem de matbaacılar için ideal renk referans kataloğudur.



Kaynak Pantone.com






 

matbaaorg

Üye
Kayıt
5 Aralık 2010
Mesaj
3
Tepki
0
PANTONE FORMULA GUIDE C / U PANTONE SOLID Coated/Uncoated Parlak ve Mat Spot Renk Kataloğu

2010 yılının son versiyonu 1341 spot renk tonları içeren ve her rengin ofset baskı sisteminde nasıl elde edileceğini karışım formülleriyle veren bir pantone renk kataloğudur. Parlak (Coated) ve Mat (Uncoated) olarak 2 ayrı katalogtan oluşmaktadır. Her rengin Uluslararası Pantone numarası mevcuttur ve her rengin altında formülü yazılıdır.

Direkt (spot-tire) renklerin seciminde Grafik tasarımcılar, Matbaacılar, Dijital baskı merkezleri ve diğer sektörlerin ise uluslararsı alanda ortak renk dili kullanması için gerekli bir modeldir.
PANTONE COLOR BRIDGE® SET coated / uncoated
Pantone Renk Karşılaştırma Kataloğu / Parlak / Mat​
Pantone Spot (Direkt-Tire) Renklerin CMYK trigromi baskı, RGB ve HTML dijital renk karşığını tek bir katalogda görebildiğimiz bir katalogtur. Tasarım ve Baskı sektöründe profesyonel olarak hizmet verenler için önemli bir kaynaktır. 224 adet yeni renk kodlamasıyla Toplam 1341 adet renk kodlaması mevcuttur.​
1. Reklamcılar Pantone rengi seçen müşterisine trikromi baskı yapıldığı takdirde renge ne kadar yaklaşılabileceğini veya renkteki değişimi ifade edebilmektedir. Dijital Baskı ve ekran görüntüsü ile ofset trikromi baskı sistemi arasında karşılaştırma imkânı sağlanmış olur.

2. Ters işlemi ile alınmak istenen renk çıktı karşılığı katalogtan seçilir ve Pantone karşılığı programdan kolayca bulunabilir.​


PANTONE 4-COLOR PROCESS TWO GUIDE SET COATED and UNCOATED
CMYK Parlak ve Mat Renk Kataloğu 2li set

Bu katalog içinde 2868 adet trikromi renk (cmyk) mevcuttur. İçeriği yumuşak gecişlerle avrupa skala sistemine göre CMYK renk değerleri mevcuttur. Bu katalog ile ekranda renk seçimlerini kolaylaştırır ve baskı sonrası, baskının doğruluğunu test etme imkanı sağlar.
Grafik tasarımcılar, Matbaacılar, Dijital baskı merkezleri için ideal​

PANTONE® Color Cue 2 capture your inspiration
PANTONE COLOR CUE2 herhangi bir rengin en yakın PANTONE rengini tespit etmeye yarayan taşınabilecek şekilde tasarımlanmış bir cihazdır (spectrocolorimeter). Bünyesinde PANTONE? ye ait beş kategoride renk kütüphanesi bulunmaktadır:
1- Solid Coated, 2- Solid Uncoated, 3- Solid Matte, 4- Tekstil Cotton (TCX), 5- Tekstil Paper (TPX).
COLOR CUE2 aynı zamanda yakın renkler, komşu renkler ve bağlantılı renklerin bilgilerini barındırır. Cihaz daha sonra başvurmak üzere 30 sesli hafıza imkanı sağlamaktadır. COLOR CUE2 nin ölçüm penceresini herhangi bir rengin üzerine yerleştirin, ölçüm düğmesine basın, size ölçtüğünüz rengin en yakın PANTONE referansını versin. Rengin kimliğini saptadıktan sonra o renge ait teknik veriler anında önünüzdedir. COLOR CUE2 nin hafıza bankasındaki PANTONE referanslı teknik veriler CMYK, Adobe RGB (1998), sRGB, HTML, L*a*b*, XYZ, Hexachrome ve diğerleri gibi verilerdir. Tüm bu özellikler, tek bir cihaz, COLOR CUE2 de toplanmıştır.
PANTONE Plus Series Pastels & Neons (Coated & Uncoated Set)

Pastel ve Fosforlu Renk Klavuzu /
Parlak ve Mat
Çağdaş özel renkler taleplerini karşılamak için mükemmel renk klavuzu.

Katalogta 56 adet sıcak fosforlu renk ve 156 adet sıcak pastel renk bulunmaktadır​

PANTONE Fashion and Home Colour Guide Paper KOD: TPX

Tekstil Ana Renk Klavuzu / Kağıt
Temel bir renk seçim aracıdır. Kullanımı kolay renk klavuzu 1925 adet renk özel kodlanarak, hızlı renk kararlarınızda yardım etmesi için tasarlanmıştır.
Kolay taşınabilir özelliği ile alışverişte yerinde değerlendirmek için ve
müşteri toplantılarınızda kullanmak için idealdir



PANTONE Fashion and Home Colour Selector Cotton TCX
Kumaş TCX

Tekstil sektörü, Moda ve iç tasarımcılar için, renk tonları ve renk kodlarıyla uluslararsı iletişim için gerekli bir araçtır.​
Bu kapsamlı iki kitap seti 1925 adet kumaş parçaları üzerine uygulanarak düzenlenmiştir. % 100 Cotton malzemelrin özel boyanmasıyla Renkler 7 renk grubuna ayrılmış ve monte edilebilir parçalardan oluşmaktadır. Kumaş parçaları 15 x 15 mm ölçülerindedir.

Detaylı ürün resimleri ve videosu için Pantone Kütüphanesini inceleyebilirsiniz
 

yahani

Üye
Kayıt
15 Şubat 2010
Mesaj
1
Tepki
0
Pantone Color Bridge Coated / Plus Series kataloğu aldım ama,
İllustrator programında bu kataloğun karşılığını bulamadım.
Önceden solid coated kullanıyordum o var, ama bu nerde anlayamadım.
Mesele pantone 7663 kullanmam lazım yok
Bilen var ise yardım lütfen..
 
Yukarı Alt