Pardus 2007 Kurulumu (resimli anlatım)

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89


Pardus önyükleyicisi ile kurulum için donanımınıza en uygun seçeneği seçebilir, hafıza testi yapabilir ya da sabit diskinizde bulunan bir yükleyiciyi çağırabilirsiniz.



Bu ekranı görüyorsanız demektir ki, kurulum çalışmaya başladı, kısa süre sonra kurulum konusunda tercihlerinizi sormaya başlayacak...



Pardus'u kullanmak için Genel Kamu Lisansı'nı onaylamalısınız. Lisans metnini bu pencerede okuyabilirsiniz.



Bu aşamada CD'den sisteminize yüklenecek olan dosyaların bütünlüğünü, yani CD'nin doğru basılıp basılmadığını kontrol edebilirsiniz.



Bu adımda bilgisayarınızın klavye haritasını seçip anında deneyerek doğru çalışıp çalışmadığını da kontrol edebilirsiniz..



Disk bölümlendirme aracını nasıl kullanacağınıza karar vereceğiniz aşamaya vardınız. Veri kaybetmemek için açıklamayı çok dikkatli okuyun!



Diskinizi kendiniz bölümlendirmeyi tercih ederseniz, kurulum sizi, disklerinizi listeleyen bu ekrana getirecektir.



En az bir disk bölümünü Pardus sistem dosyalarına ayırmanız gerekir. Kullanıcı dosyaları için ayrı bölüm ayırırsanız yedeklemesi kolay olabilir.




Diskinizin biçimlendirilmesi (format) büyüklüğüne ve bilgisayarınızın hızına bağlı olarak bir kaç dakika sürebilir, işlemi disk ışığından takip edebilirsiniz



Sisteminize Pardus'u kurmaya fiilen başladınız. Paketlerin kopyalanması on dakika ya da disk ve işlemci hızlarınıza bağlı olarak biraz daha uzun sürebilir.



Paketler kopyalandıktan sonra sisteminize uygun şekilde yapılandırılırlar. Bu işlem de bir kaç dakika sürecektir...



Artık Pardus sisteminize kuruldu. Şimdi kullanmaya başlamak için son bir kaç soruya yanıt vermelisiniz. Yetkili kullanıcınızın parolası ne olmalı?



Şimdi de bilgisayarı düzenli kullanacak bir kullanıcı tanımlamalısınız. Root kullanıcısı ile gündelik işlerin yapılması güvenlik açısından doğru değildir.



Bu aşamada sistem yükleyicisini nereye yüklemeniz gerektiğine karar vermelisiniz. Bir fikriniz yoksa MBR en doğru tercihtir.



Kurulumu başarıyla tamamladınız. CD'yi çıkarıp bilgisayarınızı baştan başlatabilirsiniz..
 

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Emeğinize sağlık Abdullah bey, teşekkür ederiz...
 
Yukarı Alt