Park Biletiyle Hack Olur mu?

Kayıt
7 Ocak 2009
Mesaj
534
Tepki
7
Hacker'ların kullandığı yöntemler bazen günlük hayatın içindeki nesnelerle bilgisayarları ilişkilendiriyor. En son saldırı ise araba kullanan kişileri hedef alıyor. Nasıl mı?

ABD'nin bir eyaletinde başlayan bir saldırı şekli kullanıcıları ve güvenlik uzmanlarının canını sıkıyor. Bu saldırı biçimi sızma anında teknolojiyi değil topluma çok daha yakın bir yöntemi kullanıyor. Araçların camlarına yerleştirilen çeşitli park bileti görünümlü fişler, yemi yutanlara internet üzerinden bir siteye giderek bir etkinleştirme işlemi yapmalarını söylüyor.
Trojanın Hası Park Biletinde

Kullanıcılara bir internet sitesi ziyaret etmesini söyleyen bu biletlere kanan kişilerin bilgisayarına, ilk yeniden başlatmada kötü amaçlı biçimde çalışmaya başlayacak bir Truva atı bulaşmış oluyor. Bu kötü amaçlı yazılım bir tarayıcı yardımcı nesnesi (browser helper object, BHO) olarak (bir araç çubuğu gibi) kendisini Internet Explorer'a tanıtıyor. Ardından ise sisteminizde bir virüs olduğunu söyleyerek size sahte bir antivirüs yazılımı indirtmeye çalışıyor.

 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Bizde bunu uçak biletleri üzerinde deneyelim :D onlarda tutabilir :D
 
Yukarı Alt