Photoshop CS5 Maske Efekti (Görsel Ders)

Kayıt
12 Aralık 2010
Mesaj
374
Tepki
5
Merhaba arkadaşlar. Basit bir çalışma ile güzel bir sonuç elde edebileceğimiz bir maske efektini elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.



Şimdi öncelikle ben bu efekt için Google dan bulduğum bir görseli kullandım benimle aynı adımları izleyerek yapmak isterseniz öncelikle görseli alttan alın.



Şimdi resimi ps cs5 ile açalım. Ardından window menüsünden adjustments ve layer sekmelerinin açık olduğuna emin olun.



Menüleri açtıktan sonra araçlardan rectangular marque tool (m) ile resimimizde renkli kalmasını istediğimiz alanı seçili konuma getirerek adjustments penceresinden black and white butonuna basıyoruz.



Bu işlemin ardından resim aşağıdaki gibi görünecektir.



Ama içi siyah beyaz oldu dışının olması lazımdı değil mi :) birazdan halledeceğiz. Şimdi adjusments penceresinin yanındaki mask panelini açıyoruz ve sağ altta invert seçeneğine tıklıyoruz. Böylece efektin ters olma durumu düzelmiş oluyor.



Daha sonra layer panelimizden önce üsteki mask layer'da bulunan iki küçük karenin soldakine önce çift tıklıyoruz ardından da aynı yere sağ tuş ile tıklayarak blending options penceresine ulaşıyoruz.



Buradan en alttaki stroke bölümüne geliyor ve çizgi kalınlığını 9 px ve rengini de beyaz olarak ayarlıyoruz.



Penceremizi hiç kapatmadan inner shadow bölümüne geliyoruz. Opacity değerini yüzde 100 size değerini 40 olarak ayarlıyor ve Ok tuşuna basıp çıkıyoruz.



İşte bu kadar. Geriye sadece çerçevenizi dilediğiniz gibi ayarlamak kaldı hemen ctrl+t tuşuna basıp çerçevenizi de istediğiniz gibi eğdikten sonra bitmiş oluyor.



Belki facete paylaşmak istersiniz.

Umarım işinize yarar. Kolay Gelsin.
 

yakan

Üye
Kayıt
15 Haziran 2009
Mesaj
232
Tepki
0
çok güzel bir ders idi, hemen denedim ..çok hoşuma gitti.

Teşekkür ederim :)
 

yakan

Üye
Kayıt
15 Haziran 2009
Mesaj
232
Tepki
0
Hatta ve hatta bir deneme yaptım...bu arada gs lı arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum...:)

 
Yukarı Alt