Photoshop Dünyasına Adım Atma Yolundayım

Kayıt
30 Ekim 2008
Mesaj
119
Tepki
4
Iyı aksamlar, ıyı forumlar

Senelerdır ınternet hayatım var ama photoshop hep kanayan yaram olmustur.Bugunden ıtıbaren artık photoshop dunyasına adım atmak, calısmalar yapmak ve ınsanların begenısıne sunmak ıstıyorum.En azından kendı ıslerımı gorecek kadar bılsem yeterlı su asamada.

Sızce ılk adımlarım neler olmalı, nasıl bır yol ızlemelıyım, photoshopu ıyı kullanan bır ınsan olmak ıcın ne sartları saglamam gerekıyor vs vs.

Bu konularda bılgıler verırsenız sevınırım.
Saygılar
Burak Zihni
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Sizlerede selamlar..

Burak Bey öncelikle forumu ve forumdaki dersleri takip etmenizi önereceğim.
Dersleri takip edin, uygulamaya çalışın, yapamadığınız,sormak istediğiniz yerler oldu mu çekinmeden uygun başlıklar altında sorabilirsiniz..

Yine forumda Görsel (resimli) dersler hariç, eğitim cd'leri mevcut. Bu eğitim cd'lerini bilgisayarınıza indirip dersleri yine uygulamanız çok iyi olacaktır.

Dediğim gibi Burak Bey, bir sorununuz olduğunda konu açarak sorabilirsiniz.
Sizlere iyi çalışmalar diliyorum.
Umarım zevkli bir şekilde geçer vakitleriniz.. :)
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
208
Tepki
5
Selam,

Photoshop programı insan düşüncesinin sınırlarının zorlanmasına ve tasarım mantığının temel taşlarının yerine oturtulmasına olanak sağlayan, tasarım adına insanın yapabileceklerinin bir düzlem üzerine uyarlanmasına yardımcı olan dipsiz bir kuyudur. Kuyuya dışarıdan baktığınızda önce çekinebilir, ürkebilir hatta korkabilirsiniz.

Yapılanış biçimi gereği öncelikli olarak görsel öğelerin biçimlendirilmesi, işlenmesi üzerine kurulmuş olan bu program, içerisine daldıkça sizi daha derinlere çekebilecek etkiyi yaratma becerisi nedeniyle kısa sürede kullanıcıyı etkileme özelliğine sahiptir. Kullanıcının becerilerinin gelişmesine sağladığı katkı ve gösterdiği genel performans kullanıcıda kendisine karşı konulmaz bir etki yaratır. Spontane etkinin sonrasında oluşan kullanıcı ilgisi git gide artan bir düşünce sarmalı oluşturur.

Durgun suya atılmış bir taşın etrafına yaydığı dalga halkaları nasıl etrafında diğer halkaları oluşturuyorsa Photoshop programının bilgi halkaları da kullanıcıyı öğrenmenin her aşamasında genişleyen bilgi halkalarına boğar. Bilginin sonsuzluğu, bilgilenen kişinin acemiliğini karşılaştığı her yeni aşamada bir kez daha ortaya çıkartır.

Tüm bunlardan hareketle, Photoshop programını yapacağınız çalışmalarınızda kullanmayı öğrenmenin ne süresi ne de sınırı vardır. Burada amacınız öğreneceğiniz programın öncelikli olarak mantığını kavramak, becerilerini özümsemek, bilgilendiğiniz her aşamayı geri dönüşlerle perçinlemek, tekrarlarlanan bilginin kalıcılığı açısından birincil önceliğiniz olmalıdır. Programın size sunduğu özellikleri kavramanızın önemli bir koşulu da diğer kullanıcıların ilgili program üzerinde yaptığı örnek çalışmalardır. Bu çalışmalar öğrenme aşamasında olan kullanıcıya yöntem, çalışma tarzı ve bakış açısı kazandırır. Photoshop kullanırken edinilen her yeni bilginin dağarcığınızda depolanması size daha sonraki çalışmalarınızda örnek oluşturması açısından önemli bir deneyim kaynağıdır.

Dışınızdaki diğer kaynaklardan yararlanmak için:

Öncelikli olarak Photoshop programının temel ilkelerini ve kullanım biçimini, yöntemlerini anlatan kitaplar edinmelisiniz. Edindiğiniz kitapların yanında internet ortamında yapacağınız araştırmalar size Photoshop programı kullanılarak tasarlanmış çalışma örneklerini inceleme olanağı sağlayacaktır. Bu noktadan başlayarak, kendinize güvenin artmasına ve bilgi hazinesine ulaşmanıza yarayacak önemli bir anahtarı elde edeceğinizden eminim. Photoshop programı ile ilgili çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Saygılar...
 

karakalem

Üye
Kayıt
14 Ekim 2007
Mesaj
38
Tepki
0
arkadaşlar inanın bunu inşallah moderatörler okur ..farkettim ki ne zaman ki biri ben photoshop ögrenmek istiyorum dese hemen birileri forumu takip etmeniz dersleri uygulamanız yeterli deyip geçiştirmekte bende bundan muzdaribim ..,
ilk adım sonraki sonraki bunlar benim için çok önemliydi
saygıdeger moderatör arkadaşlar sizden birşey istesem acaba olurmu ..
bir bölüm açın baştan sona photoshop egitimi diye....bu bölüme konu başlıklarıla sizin diğer derslere baglantılar oluşturun bizlerde nerden başlıcamızı bilelim
kusura bakmayın biraz sert oldu biliyorum ama inanın ben bu konu hakkında hassasım
bende böyle bir mesaj yazmıştım birzamanlar ve aynı cevabı aldım nerden başlıcam falan
tamam şöylede olabilir formu karışıık halde çalışabilecegi bir seviyeye kadar egitim verilse yeterli belkide vardır ama ya ben dikkatsizim yada yok
en azından benim gibiler için böyle ufakta olsa yardımcı olsanız
haa bu arada forum başlıgı olarak ana sayfaada verirseniz şıp diyede bulabiliriz
sizleere inanınki saygı duyan arkadaşınız serdar akçıl
 
Yukarı Alt