Photoshop ile yaptığım web site örneği

Kayıt
8 Ekim 2010
Mesaj
15
Tepki
0
Merhaba web site tasarımında yeniyim,yeni yeni öğreniyorum. Photoshop ve css ile yapmış olduğum çalışmam,önerilerinizi,değerlendirmelerinizi bekliyorum.
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Merhaba;
Himmm evet.
Bakin simdi acemkiz:

TEKNIK: Resim cercevesindeki bevel gereksiz, o efekti kaldiralim,sonra websitede kullanacagimiz gorsellerin pixelleri en az orta deger olmali ki sizinki cok kotu, oylesine koydum demek olmaz simdi, neticede bu calismadaki her hareketiniz size deneyimle birlikte, beraberinde bir aliskanlik getirmektedir.
Sonra websitede yine dikkat edilmesi gereken sey renk ahengi ya da dizayni, karmasik renkler kullanacaksak dahi bunun bir mizahi olmalidir,bunlara da dikkat edelim.
Ust ve alt kisimlari doldurmak icin tam 3 yerde ayni linkleri vermissiniz, bu da tasarimda amator fikirlerin gezingidini gosterir, bunun sayisini 2ye indirelim, mesela sadece ortadaki ve asagidaki linkler kullanici icin yeterli olacaktir. Ote yandan asagidaki linklerde URUNLERIMIZ adinda bir link var fakat bu link buranin haricinde baska hicbir yerde yok, linkler hakkinda tasarima nazir bir istikrar olusturmalisiniz kafanizda. Link siralamasi ise standart bir kullanicinin sitenizdeki ihtiyari davranislarina gore su sekilde olabilir
Anasayfa
Hizmetlerimiz
Urunlerimiz(varsa)
Referanslarimiz
Hakkimizda
Iletisim
Sonra tasarima biraz daha canlilik katalim, bunu renkler ve kullanilan objelerle temin etmemiz mumkun, bu konuda neler yapilabilecegi simdi saysak bitmez...

MISYON: Ben websiteye baktigimda onun hakkinda hicbir bilgi edinemedim, yani bu adamlar kimdir ne is yaparlar ogrenmek icin HAKKIMZDA ya da REFERANSLAR kismina bakmam lazim oysa anasayfadan bunu daha kisa zamanda anlamaliydim.

Analiz: Gunumuzde isinin ehli olan da olmayan da bu alana abandigi icin bu is neredeyse degerini cok yitirdi, bu durumun kontrolunu elinde bulunduran bircok kisi bu konuda ustlerine esasen dusen gorevi tam anlamiyla yerine getirmeyip acik bir sorumsuzluk icerisine girmis olabilir, bu da niteliksiz elemanlarin yayilmasina ve is kalitesinin dusmesine sebep olmus olabilir, kisaca bu alanda bircok kisiyle yarisiyorsunuz, mesela milyarlar, dolayisiyla ve mutlaka tasarimlarinizda RADIKAL davranmalisiniz ki bu bircok kisi icerisinden cikip o taci giymenizde ve belki cok yakin zaman markalasmanizda size gerekli yolun anahtarini bahsedecektir.
Daha goz doldurucu calismalar gormek dilegiyle sayfanizdan ayriliyorum.
Iyi calismalar dilerim.
 
Kayıt
8 Ekim 2010
Mesaj
15
Tepki
0
İlginiz için çok teşekkür ederim, önerilerinizi bir defaki seferde dikkate alacağım =)
 
Yukarı Alt