Photoshop, illustrator, indesign

ravvel

Üye
Tepki
0
Şuan photoshop cs4 olmak üzere ilerleyen zamanlarda diğer 2 adobe' un programınıda kursumda öğreneceğim, fakat freehand, Quark XPress ve Coreldraw derslerini almayacağım. Bunları adobe' ları öğrendikten sonra sizin sitenizdeki derslerden öğrenme imkanım nedir ? Konunun yeri yanlışsa şimdiden çok özür dilerim, cevaplarınız için teşekkür ederim.

- "Öğrenme imkanım nedir?" den kastım, zorlanır mıyım anlamında..

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
43
Aynı işi yapan yazılımları şu sıra öğrenmeye çalışmanız bayağı bi gereksiz duruyor.

Söz gelimi freehand öğrenip napacaksınız? 8 yıl önce bu programın defteri dürüldü. Günümüz şartlarında oldukça yetersiz ve sorunlu bir yazılım. Hala kullanan yerler kısa süre içinde diğer yazılımlara geçmek mecburiyetinde kalacaklardır merak etmeyin.

Corel draw ise Aİ ve ID arasında bir yazılım sonuç olarak ai çizimde Corelden iyidir. ID ise mizanpaj ve dizgide bu durumda Corel Draw öğrenmeye çalışmanız size en fazla bir renk kazandırır. Ai ve Id özellikle de Freehand kullanan köklü iş yerlerinde Corel'in adı bile anılmaz merak etmeyin.

Quark ise artık sadece (istisnalar kaideyi bozmaz) eski büyük gazetelerde ve bazı yayımevlerinde kullanılıyor. ID bilmek size çok daha fazla iş kapısı açacaktır.

ravvel

Üye
Tepki
0
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim, fakat an itibariyle diğer 3 programı da alma kararında bulundum. Hepsini öğreneceğim, bu konuda gerçekten ilerlemek istiyorum daha yaşım genç. Sonuçta altısını da bilmek çok daha makbule geçer değil mi :) ?

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
43
Evet hiç faydası olmaz denemez. Ama örneğin ben hepsini az çok biliyorum ama pek işime yaradıklarını söyleyemem. Keşke programlar yerine çizim ve tasarıma daha çok önem verseymişim diyorum hep.

Kolay gelsin.

Yukarı Alt