Photoshop İnfo Paneli

warosh

Üye
Kayıt
23 Ekim 2011
Mesaj
19
Tepki
0
Arkadaşlar İnfo Paneli nasıl kullanılır? Yani herhangi bir araç ile resimde gezinti yaparak info paneli ile resimdeki renk tonlarını nasıl yorumluyolar, resimdeki siyah ya da beyaz ın ağırlıklı olduğunu info panelinden nasıl anlayabiliyorsunuz?
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
@warosh

İnfo panelinde renk kodlarını görebilmek için eyedropper tool kısayolu "I" kullanılır.. Bir nesne yada herhangi bir bölgenin ölçüsünü alabilmek içinde Ruler Tool kullanılacak bu araca da Eyedropper Tool aracının altında yer alan açılan menüden ulaşabilirsiniz kısayolları aynı...
Renkleri yorumlayabilmek için renk bilgisine de ihtiyaç vardır... Öncelikle CMYK çalışıyorsanız C-M-Y ve K harflerinin anlamlarını bilmek daha sonra bu renklerin karışımlarından ortaya çıkacak renkleri bilmek gerekir..
Çalışmalarınızda info panelinden gördüğünüz renk kodlarında örnek veriyorum 36,08 gibi yani virgüllü değerler olmamasına da dikkat etmek gerekmekte..İşin bir çok detayı bulunmakta aslında mesela matbaaya iş gönderirken siyah C=0 M=0 K=0 Y= 100 iken bu rengi bir ekranda %100 siyah şeklinde göremeyiz biraz daha gridir ekranda görünen renk... Ekranda tam siyah almak için C=50 M=50 Y=50 K=100 gibi bir renk kodu uygundur fakat renk kodu ile de dijital çıktı alacaksak net sonuç alabiliriz gibi..
 
Yukarı Alt