Photoshop Tenis Topu Ders

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Photoshop ile tenis topu çizimi.



bir layer açarak elliptical marquee tool ile bir daire çiziyoruz. Tam bir daire olması için çizerken Shift e basılı tutuyoruz. Ve içini tenis topu rengine yakın bir renkle dolduruyoruz.



Sonra ctrl+D yapıyoruz. Daha sonra tenis topu yüzeyi efekti vermek için Filter/Noise/Add Noise seçeneğini seçeneğini kullanıyoruz. vermek istediğiniz efekt oranını ayarlıyoruz. ben %20 kullandım.




Tenis topu yüzeyindeki hafif tüylü görüntüyü vermek için Blur kullanıyoruz.
Filter/Blur/Radial Blur
Blur Method Zoom olmalı.



Şimdi 3D efekti verelim. Yalnız bunu yapmadan önde layeri seçerken ctrl tuşuna basılı tutuyoruz sadece topu seçmek için. aksi takdirde tüm zemine yuvarlaklık efekti verecektir.
Topu seçtikten sonra;
Filter/Distort/Spherize



3 boyut görüntüsü verdikten sonra biraz ışık efekti verelim.
Filter/render/lighting effect
ışığın açısını ve yoğunluğunu dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.






Şimdi sıra tenis topu üzerinde bulunan çizgiyi çizmeye geldi. Bu bir uğraştıracak. ilk önce brush tool kullanarak kılavuz bie çizgi çiziyoruz. o kadar da düzgün olması gerekmiyor. Çünkü bu çizgiyi kılavuz olarak kullanıp üzerinden pen tool ile çizim yapacağız.

Kılavuz çizgimizi çizdikten sonra pen tool seçeneği ile çizimi yapıyoruz. tam oturmayan kısımları ctrl tuşuna basılı tutarak değiştirebilirsiniz. benim çizgi biraz yamuk oldu sanırım :)
başladığımız yere gelene kadar noktaları birleştirip çizimi tamamlıyoruz. Önemli olan topun üzerindeki çizim. Dış kısıma taşan çizimi daha sonra sileceğiz.







Çizim bittikten sonra kılavuz çizgimiz ve shape olan layerları görünmez hale getiriyoruz ve shape layer'ına tıklıyoruz. Yalnız tıklarken ctrl tuşuna basılı tutuyoruz.


şimdi çizdiğimiz shape'in içini dolduracağız. Bunun için Select/Modify/Border yapıyoruz.
genişlik ortalama 10 pixel olmalı.


Şimdi layer paletinden daha önce çizdiğimiz siyah kılavuz çizgizisini kaldırabiliriz. ve topu çizdiğimiz layerın hemen üzerine başka bir layer açarak çizginin içini hafif gri bir tonla dolduruyoruz.


Çizimimiz tamam. Şimdi dış kısımda kalan fazlalıkları silgi yardımı ile siliyoruz. silerken topu da seçerek çizgi oyuklarını yapabilirsiniz.


daha sonra çizdiğimiz çizgiye daha gerçekçi bir görüntü vermek için add noise ve lighting effect i çizgiye de uyguluyoruz.
üzerine yazdığınız yazıya da topa uyguladığımız efectleri uygulayarak teniz topunu tamamlıyoruz. arka plana uygulamak istediğiniz efect size kalmış tabii.




Tabii hazır tenis topu görselleri varken neden bu kadar uğraşayım diyebilirsiniz. :)
Bu teknikleri kullanarak kendinize özgü birçok görsel yaratabilirsiniz.

Kolay gelsin. :)
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Rica ederim Buse hanım. umarım faydalı olur.
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Ders için Teşekkürler. Elinize ve emeğinize sağlık..
 
Kayıt
2 Kasım 2008
Mesaj
302
Tepki
10
Ders için teşekkürler Erkan bey,hem okudum hem uyguladım.:)
Buda benim tenis topum
 
Yukarı Alt