Photoshop-yardım

Kayıt
16 Mart 2010
Mesaj
7
Tepki
0
merhaba arkadaşlar
1-photoshop da resmi nasıl ölçülendiririz mm veya cm olarak
2-bir resimde sadece bir nesneyi nasıl kesip alabilirim
3-bir resmin üzerine diğer bir resmi nasıl atabilirim
 

watchful

Üye
Kayıt
23 Şubat 2010
Mesaj
59
Tepki
1
1. Image/Image Size bölümünden resminizi boyutlandırabilirsiniz. (Sayfa boyutlandırması için ise Image/Canvas Size bölümünü tercih edebilirsiniz veyahut ilkdosya açılımında ayarlayabilirsiniz.

2. Dosyanız açık iken C tuşuna basarsanız Toolbox'da mevcut olan Crop aracını seçmiş olursunuz. Resim üzerinde belli bir bölgeyi seçili hale getirip Enter tuşuna basmanız yeterli.

3. Dosyanız açık iken File menüsünden Place butonuna tıklarsanız sayfaya aktaracağınız resimi Import edebileceğiniz ekran karşınıza gelecektir. Oradan almak istediğiniz resmi tıklayın ve tamam deyin. Ayrıca resimi ekledikten sonra boyutlandırma olayını gerçekleştirdikten sonra Layer penceresinde eklemiş olduğunuz resime ait layer a sağ tıklayarak Rasterize Layer yapmanız gerekmektedir.

Muhabbetle
 
Kayıt
16 Mart 2010
Mesaj
7
Tepki
0
teşekkür ederim :)
ama sorum şöyleydi açıkçası bir resim üzerindeki gülün sadece kendisini alabilmek gülün arka planında renk veya nesne olmayacak
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@ebru sanatı

Sayın ebru sanatı.. Sorduğunuz konu dekupe yapmak.. Forumda dekupe nasıl yapılır diye sizin için araştırdım bu başlıkta bir konuya rastlamadım. Çünki bu işlemi yapmak için kullanılan programın bir çok aracından faydalanılır. Siz arama kısmına dekupe diye yazarsanız ilgili bir çok konu çakacaktır. Konularda yapılan açıklamalar size yardımcı olacaktır.

AYRICA;

Konu açarak sorduğunuz soruya cevap yazılmış. Fakat siz sonra sorunuzu değiştiriyorsunuz. Madem aslında benim sormak istediğim buydu diyorsanız bunu niçin ilk mesajınızda yazmıyorsunuz.?


Kolay gelsin.
 
Kayıt
16 Mart 2010
Mesaj
7
Tepki
0
bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim ama paylaştıktan sonra eleştirmenize gerek yoktu... sizede kolay gelsin
 

watchful

Üye
Kayıt
23 Şubat 2010
Mesaj
59
Tepki
1
Dekupe yapmak istediğiniz resim açık iken Pen Tool aracını alırsınız ve ana resimden ayırmak istediğiniz kısımları noktasal işaretlerle seçerek bir path oluşturursunuz. Daha sonra bu path'i seçili hale getirip Layer cut dediğiniz zaman resimden o ilgili bölüm ayrılacak ve yeni bir layer olarak karşınıza gelecektir.

Muhabbetle
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.266
Tepki
100
@besimira
Ne yapmak istedinizde başarısız oldunuz.
Çok özel değilse çalışmanızı yahut benzer bir örneği paylaşır mısınız?
Mevcut görsel üzerinden yardımcı olmaya çalışalım. Çünkü, bir değil bir çok yol olabilir...
 
Yukarı Alt