Photoshopta animasyon yapmak (yardım)

Sema_o1

Üye
Kayıt
12 Mayıs 2011
Mesaj
15
Tepki
0
Oyuncak Tanıtımı için photoshopta animasyon yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz ?
 
Kayıt
12 Aralık 2010
Mesaj
374
Tepki
5
@Sema_o1

size gerçekten kolay gelsin çünkü ps için imkansız birşey istiyorsunuz :D

işin şakası bir tarafa ps bir animasyon yazılımı değildir ancak animasyonunuzda kullanacağınız görselleri oluşturmakta kullanabilirsiniz ama animasyon oluşturamazsınız bir zamanlar imageready vardı ama oda sadece gif yapabilen talihsiz bir uygulamadan öteye geçemedi nitekim adobede vazgeçti o sevdadan :D

fakat anlatımınızda bir hata olmuşsa yada benim algılamamda düzeltebilirsiniz.
 

Sema_o1

Üye
Kayıt
12 Mayıs 2011
Mesaj
15
Tepki
0
evet benimde demek istediğim oydu animasyonumda oluşturuculacak görselleri photoshopta oluşturmak.. acaba nasıl bi yöntem uygulayabilirim hiçbir fikrim yok şu anda.
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
@Sema_o1

Hiç bilmiyorsanız buradan yardımcı olmak zor, bir bilene yaptırmalısınız.
 

Sema_o1

Üye
Kayıt
12 Mayıs 2011
Mesaj
15
Tepki
0
@Arzu ULUIRMAK


Birkaç örnek var animasyon ile ilgili fakat benm aradığım konu ile ilgili pek birşey bulamadım henüz yeni olduğum için bu alanda çevremde pek yardım edebilicek kimse yok,eğer bilen ve ilgilenen arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum ..
 
Kayıt
11 Kasım 2010
Mesaj
17
Tepki
0
Photoshopta animasyonu yalnızca gif formatıyla yapabilirsiniz. Bu dosya da hem ebat olarak büyükolur hemde pek kullanışlı olmaz. Aynı zamanda kullanacağınız görsellerin(resimlerin) pixel kalitesinin iyi olması gerekir aksi taktirde resimde bozulmalar olacaktır. Bunun yanında photoshop bir animasyon programından çok adı üzerinde fotoğraf düzenleme programıdır. Pen tool ile çizimlerinizi yapabilirsiniz ancak ebat değiştirdiğinizde pixellere ayrılacaktır. En iyisi illustrator ile çizim ve photoshopa aktarımdır. Tabi bunda da bazı püf noktaları bilmezseniz işiniz karmaşıklaşır.
 

Sema_o1

Üye
Kayıt
12 Mayıs 2011
Mesaj
15
Tepki
0
@hlmbhr


Yapmak istediğim oyuncakları hareket ettirmek gif olarak oluşturmak photoshopta uygulamam lazım bunları da :confused:
 
Kayıt
12 Aralık 2010
Mesaj
374
Tepki
5
@Sema_o1

hayır ps ile yapmak zorunda değilsiniz bunu 3d max, maya vs gibi 3d yazılımlar ile halledebilirsiniz fakat ps ile bile yapamaz iken onları kullanamayacağınızı düşündüğüm için size verebileceğim en iyi tavsiye bir profesyonelden yardım almanız olabilir. Yada kısaca parasını ödeyip yaptırın.

Şahsen ben yapabilsem bile böyle bir işe ps de bulaşmam. Ama yok ben bulaşırım diyorsanız öncelikle uygun bir görsel bulup sonra saniye saniye hareketini kaydetmeniz lazım. Yani mesela robot durduğu yerden ileriye bir adım atacak siz bunun için birbirinden farklı onlarca görsel hazırlayıp sonra o görselleri ardarda koyarak ayarlamanız lazım.

Yani yapmanız gereken şu aşağıdaki video dosyasını izleyin. Oradaki her bir sayfa için sizin 1 image oluşturmanız gerekecek. İzlediğinizde daha iyi anlayacaksınız.

Kolay gelsin.

http://www.youtube.com/watch?v=Qo-K1rB9wEY
 
Kayıt
11 Kasım 2010
Mesaj
17
Tepki
0
Kısacası şunu söyleyebiliriz elinizde bulunan resimlerin her birinin ayrı ayrı çizim haline dönüştürülmesi ya da flash ile ki diğer programlara nazaran daha kolaydır onunla efekt verilerek hareket ettirilmesi gerekir ki buda cidden uğraştırıcı bir iştir.Malesef bu tür profesyonel çalışmalar yapılmasını isterseniz ücretiyle banner yaptırmanız gerekicektir.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Merhaba,

PS'de elbette animasyon yapılabilir.

Elinizdeki oyuncak görselleri dekupe edilerek saydam zeminde layerleştirdikten sonra, time-line'de her karede pupet warp (kukla çarpıtma) tekniği ile oldukça başarılı animasyonlar elde edilebilir.

Hatta bununla ilgili video ders hazırlıyorum. Sizlerle buradan paylaşacağım.

Tuncer ÖZKAN
 
Yukarı Alt