Photoshop'ta Font Önizleme Sorunu ?

pythia

Üye
Kayıt
15 Temmuz 2009
Mesaj
38
Tepki
0
Merhaba,
Photoshop'ta yazdığım karekteri değiştirirken normalde örneğini gösterirken şuan göstermiyor.Yeteri kadar açık anlatabildin mi? diyelim ki "photoshop" yazdım ve karekteri bilmediğim bir fontta görmek istiyorum ve normalde fontun üzerine tıkladığımda hemen sağda gösterilen yeri göremiyorum..Sanırım ayarlarda bir hata oluştu.Çok fazla karıştırıp varolan diğer ayarları da bozmak istemedim.Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler..
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Sayın Pythia, Preferences ayarlarında Type sekmesini kontrol ediniz. Aşağıda belirtmiş olduğum kutucuğun işaretli olup olmadığına bakınız. İşaretli olması gerekiyor, yanındaki seçenekte ise göstereceği fontun büyüklük ayarlarıdır istediğiniz büyüklükte ayarlayabilirsiniz, kolay gelsin, saygılar...

 

pythia

Üye
Kayıt
15 Temmuz 2009
Mesaj
38
Tepki
0
Yaşar bey Type options'daki bütün seçenekler açık olmasına rağmen göstermiyor.Photoshop portable kullanıyorum.Sorunun bununla bir alakası olabilir mi?
***Biraz önce keşfettim nasıl olacağını :) içine tıkladıktan sonra ok tuşlarıyla ilerleyince açılan layer üzerinde gösteriyor.ya farketmedim daha önce de böyleydi ya da değişmiş..Ama çok şükür çözüldü..Teşekkürler ilgilendiğiniz için..:)
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@pythia

Haklısınız portableden kaynaklı olabilir. Bilgisayarınızı Restart edip yeniden Photoshop'u açıp tekrar deneyin. Daha olmazsa yeniden yüklemeniz gerekecek diye düşünüyorum.
 

kesir32

Üye
Kayıt
7 Mayıs 2012
Mesaj
1
Tepki
0
arkadaşlar pen tools ile çizimimi yapıyorum sağ tıklayıp stroke path tıklıyorum sonra brush seçip çizdiğim çizginin üzerinde brush çiziyor, ortası kalın ve uclarına doğru inceliyordu daha dün yaptım bugün ise denedim aynısını olmuyor reset attım yinede yapmadım cs5 ve cs6 var 2 sindede aynı sorun var csde en başından beri yapamıyordum ama cs6 da yapıyordum bozuldu yarım edermisiniz teşekkürler
 
Yukarı Alt