Photoshopta kenarları oval yapmak

helalim73

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar Lütfen Allah Rızası için bunu yapamadım 3 4 gündür Lütfen yardımcı olun :(
Kısacası Arkada Resim var ve üstünde Banner Şeklinde fotoğraf daha var ama onun sağ üst kenar - sol üst kenar - alt sol kenar ve alt sağ kenarlarını beyaz olmadan yani transparent gibi yapmak istiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz.
Adobe Photoshop kullanıyorum...

Uçak fotoğrafındaki köşeler dikdörtgen değilde, yaptığı şekli yapmak istiyorum.

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Anlamadım ki sorunuzu.. Resmin arka planında bulunan açık mavi alanı mı kesmek istiyorsunuz..

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
@helalim73

Fotoğrafa baktım zaten helalim73..
4 köşesini yuvarlak içine almışsınız..
Görselden ve ifadelerinizden anladığım üzere...
Eğer oradan kırpmak istiyorsanız görseli Crop tool kullanacaksınız eğer o kısmı yani açık mavi olan kısmı kesmek transparan yapmak istiyorsanız önce bacground olan layer'ın üzerine çift tıklayacak ve kilidini kaldıracaksınız ardından dikdörtgen seçim aracına gerekli radius değerini vererek seçim yapıp ardından seçimi ters çevirip sileceksiniz..

helalim73

Üye
Tepki
0
Aslı SAYILIR Rica Etsem Resimli anlatım yapabilirmisin, Enazından benim durumumda olan arkadaşlara yardımcı olursunuz...

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Sayın Helalim73..
Şu an çalıştığım bilgisayarda photoshop yüklü olmadığından üzgünüm görsel anlatım hazırlayamam.. Akşama kadar yardımcı olan bir arkadaşımız olmazsa gece eve gittiğimde hazırlar paylaşırım sizler ile ..

helalim73

Üye
Tepki
0
Tamam abla Tekrardan ne demek istediğimi yazayımda yanlış anlaşılmasın. Elimde 2. Resimde Yani uçak olan fotoğraf var kenarları dikdörtgen şeklinde ama benim istediğim oval şeklinde olacak yani Raunded Rectangle Tool gibi olacak oval yani..

helalim73

Üye
Tepki
0
Sesinden anladığım kadarıyla benden büyüksük Konuyla ilgilendiğin içinde Çok Çok Teşekkür ederim. Ellerine ve ağzına sağlık ablam Teşekkür ederim Tekrardan...

Yukarı Alt