Photoshopta pattern yükleme sorunu

royal52

Üye
Kayıt
16 Haziran 2008
Mesaj
8
Tepki
0
elimde bu siteden indirmiş oldugum süper patternler var ama onları yükleyemiyorum .ai ve .eps uzantılı nasıl kurabilirim bi açıklarmsınız şimdiden tşkler
 

royal52

Üye
Kayıt
16 Haziran 2008
Mesaj
8
Tepki
0
bunun uzantısı .pat ama bana .ai ve .eps uzantılı olanını anlatan lazım
 

Fatih Çelikhan

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
373
Tepki
4
.ai ve .eps uzantılı dosyalar vektorel çizimler olduğu için bunlar illustratorde kullanmak en mantıklısıdır aslında...

ama illa ki PS 'te pattern olarak tanımlamak istiyorsanız işiniz bir kaç adımdan geçmektedir.

1. Öncelikle pattern yapmak istediğiniz .ai veya .eps dosyanızı PS yardımı işle açın. bir diyalog penceresi gelecek ve siz burada kullanmak istediğiniz belgenin özelliklerinde açmanızı tavsiye ederim. Nedir bunlar derseniz? Rezolasyon, renk modu (CMYK veya RGB) gibi.

2. Belgeniz açıldıktıktan sonra bu belgenin içeriğini Layer penceresindeki layerı tutup asıl belgenize atarak belgenizde yeni bir layerda yer almasını sağlayın.

3. Bu adımda artık pattern olarak belirlemek istediğiniz bu görselinizin öncelikle sizin öngürdüğünüz büyüklüğe getirin, ve daha sonra bu görselinizin Layer penceresine PS kullanıcalırı CTRL yardımı ile MAC Kullanıcıları Option Yani Elma tuşununa basılı tutup tıklayarak seçili hale getiriniz.

4. Bu son adımda seçili olan layer artık pattern olarak tanımlanmaya hazırdır şimdi üstte bulunan menulerden EDIT bunun altında Define Pattern komutunu vererek patterninizi oluşturabilirsiniz.

artık dilediğiniz an bunu kullanmanız mümkündür. Kolay gelsin.
 
Yukarı Alt