Photoshopta resmi çerçevelerle parçalamak

Kayıt
6 Ağustos 2010
Mesaj
15
Tepki
0
Arkadaşlar bir dersin adımlarını yapmaya çalışırken çoğu kez takıldığım adımların ayrıntılarını elimden geldiğince kendi dersimde vermeye çalıştım.Umarım yararlı olur.
1-Kullanmak istediğiniz resmi photoshop ile açıyoruz ve "Ctrl j" ile yeni katman oluşturuyoruz.
2-"Dikdörtgen İşaretleme Aracı" nı seçiyoruz.Bu işlemi "M" tuşuna basarakta yapabiliriz.
Dikdörtgen İşaretleme Aracı

3-Resim üzerinde istediğimiz bir bölümü seçiyoruz seçim üzerinde sağ tıklayarak "kopya yoluyla katman" diyoruz.Bu işlemden sonra oluşan Katman 2 dışındaki gözleri kapatırsak seçtiğimiz resmi görebiliriz.




4-Oluşturduğumuz Katman2 üzerinde sağ tıklayıp katman seçeneklerine giderek aşağıdaki alt gölge,kontur ve doku ayarlarını yapıyoruz.







Katman seçeneklerine tamam dedikten sonra katmanların ve resmimizin görüntüsü aşağıdaki olacaktır.


5-Katman 2 seçiliyken Ctrl t diyoruz ve resmimiz seçili hale geliyor.Resmin herhangi bir köşesine gittiğimizde resmi çevirebilirsin haberi veren yuvarlak bir imleç çıkıyor.Bu imleci gördüğümüz zaman sol klik basılı tutarak resmi biraz çeviriyoruz.



6-İkinci çerçeve için yine Dikdörtgen İşaretleme Aracı nı seçiyoruz.Katman1i seçiyoruz.İkinci çerçevenin yerini belirledikten sonra yine sağ tıklayıp kopya yoluyla katman diyoruz.Dikkat ederseniz Katman 3 geldi :).
7-Katman 2yi seçiyoruz sağ tklıyoruz ve "Katman Stilini Kopyala" diyoruz.



8-Katman 3ü seçiyoruz sağ tıklıyoruz ve Katman Stilini Yapıştır diyoruz.Bu işlemle dersin başında yaptığımız alt gölge,eğim ve kontor ayarlarını tekrar yapmak yerine kopyala yapıştır ile pratikleştirmiş olduk.Bu işlemlerden sonra katmanların ve resmin görüntüsü aşağıdaki gibi olacaktır.




9-Katman 3 e yaptığımız işlemler ile resmimize diğer çerçeveleri yapıyoruz yani adım 6,7,8i diğer çerçeveler için tekrarlıyoruz.



10-Çerçeveler bittikten sonra Katman1 i seçiyoruz fırçayı alıyoruz ve arka planı beyaza veya istediğimiz herhangi bir renge boyuyoruz.

 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
Paylaşımınız için teşekkürederiz. Ders anlatımınız çok başarılı devamını bekleriz.
 
Yukarı Alt