Photosop da Resim Kesme - Yardımınıza ihtiyacım var!

Kayıt
25 Eylül 2008
Mesaj
3
Tepki
0
Merhaba,

Marmara bölgesi haritası üzerindeki şehir haritalarını photoshop'ta tek tek kestim ve powerpoint'te bir sununmumda kullanmak istiyorum.
Ancak şehir haritaları kesildiği haliyle gelmiyor. Arkadaki beyaz arka planı ile birlikte kare şeklinde geliyor. Ben sadece haritayı geometrik şekliyle almak istiyorum. Türkiye haritası üzerinde puzzle şeklinde koymam gerekiyor çünkü.
Photoshop'ta keserek çıkardığım bir şekli o haliyle nasıl excel yada powerpoint'e alabilirim? Sabırsızlıkla öneri ve cevaplarınızı bekliyorum.
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılar,
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Png formatında kayıt ederek deneyin birde. Zemininin transparan olmasına özen gösterin. Olursa bir tek bu şekilde olur diye tahmin ediyorum.
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Beyazıt bey photoshopda geometrik şekliyle almak istediğiniz şekli dekupe ederek paths bölümünde path i clipping path olarak kaydedin ve save as ederek kullanın diğer programda import ettiğiniz dosya dekupe ettiğiniz haliyle gelecektir
 

LaLL

Üye
Kayıt
18 Kasım 2009
Mesaj
14
Tepki
0
Problem çözüldü mü, çözülmediyse bir de ben cevaplayayım :)
Pen tool ile resmi kesin. Sağ tıklayıp make selection yapın. Çıkan tabloda değerleri 2 yapın ki yanılmapayınız varsa düzelsin =p daha sonra yeni bir sayfa açın. Sayfa açarken sayfanın "white" değil de "transparent" olmasına dikkat edin. Oraya yapıştırın, png formatında kaydedin. Bitti :)
 
Yukarı Alt