Picasa2

Kayıt
17 Ağustos 2007
Mesaj
94
Tepki
9


Tanıtımı: Picasa2 özellikle dijital fotograf meraklılarının çok ilgisini çekecek bir yardımcı program. İlk versiyonun çıkmasından sonra Google tarafından satın alınan Picasa yeni versiyonuyla oldukça iddalı şekilde tekrar karşımızda. Program ilk bakışta sanki Acdsee benzeri bir resim görüntüleme aracıymış izlenmi veriyor. Oysa picasa2'nin yaptıkları sadece resim görüntülemeden ibaret değil.

Picasa2 ile çektiginiz fotografları fotograf makinesinden bilgisayara aktarabilir, aktardıklarınızı görüntüleyebilir, tek bir tıklamayla slayt gösterileri oluşturabilir. Boyutlarını değiştirebilir, eğlenceli efektler uygulayabilirsiniz.

Fotograflar üzerinde basit düzeltmeler yapabilirsiniz. Örneğin:Flaslı çekimlerde ortaya çıkan kırmızı göz sorununu halledebilir. Tonlamaları değiştirebilir Aydınlanma ve kontrast değerleri ile oynayabilirsiniz.

Fotograflarınızı organize edebilirsiniz. Dosya isimlerini değiştirmeye gerek kalmadan fotograflar için başlıklar belirleyerek onlara kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca fotoğraflarınız çekildiği tarihe bağlı olarakta indekslenir ve fotoğraf sayınız binler seviyesine gelince bunun nekadar önemli bir kolaylık olduğunun farkına varırsınız.

Tek tıklamayla yedeklemenizi yapabilirsiniz. Fotoğraflarınızı Harddisk, cd veya Dvd üzerine kolaylıkla yedekleyebilirsiniz.

Picasa2 yi kullanarak hazırladığınız cd'ler başka bilgisayarlarda Picasa 2 yüklü olmasa da çalışır. Bilgisayarlar hakkında bilgisi az olan kimselerce bile rahatça kullanılabilir fotoğraflara kolayca bakılabilir. ”Include picasa” seçeneğini işaretlerseniz hazırladığınız cd/dvd'ye picasa setup dosyaları da kopyalanır.

Fotoğraflarınızı çok basit bir şekilde baskıya hazır bir hale getirerek çıktı alabilirsiniz. Sadece kağıt boyutunu ve basılacak fotoğraflarınızı seçersiniz geri kalan işi picasa hallediyor. Kötü yanı hazır ayarlar dışında başka bir ayara izin vermemesi.

Picasa2 ile dosyalarınızı tek tıklama ile varsayılan e-posta proğramınıza ek olarak iliştirebiliyorsunuz. Eger Gmail e-posta hesabınız varsa bu işlemi web tabanlı olarak da yapabiliyorsunuz.

İndir
 

esra

Üye
Kayıt
4 Ağustos 2007
Mesaj
41
Tepki
1
bende kullanıyorum ewet güzel bir program we arkadaşımızında sölediğin gibi çok basit,paylaşımın için teşekkürler.
 
Yukarı Alt