Plazma TV'lere Yasak Geliyor!

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39

Avrupa Birliği büyük ekran TV'lere karşı savaş açmaya hazırlanıyor.

Özellikle son 5 yılda büyük ekran televizyonlar, dünya çapında hızla yaygınlaştılar.

LCD'lerden önce yaygınlaşan plazma TV'ler, şu anda başta ABD ve Avrupa olmak üzere son derece yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Televizyon dünyasının "4x4"leri olarak da bilinen plazma TV'lerin bu güzel günleri sona ermek üzere gibi görünüyor çünkü Avrupa Birliği, bu büyük ekran televizyonlara karşı savaş açma hazırlığında.

Savaşın sebebi ise aslında plazmaların lakabı olan "4x4"te gizli. Plazma TV'ler benzerlerinden tam 4 kat daha fazla enerji tüketiyor ve 4 kat daha fazla karbon dioksit yayıyor.

Uzun zamandır çevrecilerin hedefinde olan plazma TV'ler ile ilgili çalışma başlatan AB yetkilileri, 2009 baharından itibaren bu tip televizyonların yasaklanması için harekete geçtiler.

AB'de evlerin yanı sıra bar ve alışveriş merkezlerinde yaygın olarak kullanılan plazma TV'lere getirilmesi düşünülen bu yasak, çevre dostu kuzeni LCD'leri etkilemeyecek. Çünkü LCD TV'ler plazmalara göre çok daha az enerji tüketiyor.
 
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
769
Tepki
6
ya oylede zaten gunde 2 saat tv izliyorum, :D:D taksidini yeni bitirmisim kimselere vermem, guzel sinema keyfi oluyo, :) lcd daha az yakmasina karsin bazi farkliliklari var tabi :)
 
Yukarı Alt