Popüler Kültür ve Getirdiği "Yorumsuz" Bir Durum HIPSTER.

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
Hipster sözcüğünü bu ara sık sık duyuyor olmalısın. Peki, hipster tam olarak kimlere deniyor, hipster olmak için ne yapmak gerekiyor?

Hipsterlık şu sıralar çokça konuşulsa da aslında kökü oldukça eskilere dayanıyor. 1940'larda çıkan bu akım, klasik ilişkilerden soyutlanmış tarzı benimseyenleri anlatıyor. Daha sonra bir hayat biçimi haline gelen hipsterlığın ana kuralları ise işte bunlar!

1) POPÜLER OLANI REDDET!
Hipster olmanın ilk kuralı "mainstream" olan her şeyi reddetmek! Yani popüler, herkesin sevdiği ve yaptığı, yaygın olan şeyleri yapmayacaksın ve asla sevmeyeceksin!

2) İNGİLİZCE KELİMELER KULLAN!
Türkçe konuşurken araya iki-üç İngilizce kelime sıkıştırmayı unutma! Mesela "Bu grup çok lame ya..." gibi.

3) INDIE DİNLE!
Hipsterların ortak özelliği indie müzik dinlemek! Onlar da öyle herkesin bildiği gruplardan olmayacak.Two Door Cinema Club, Metronomy, Arctic Monkeys, Bombay Bicycle Club, The Black Keys, Foals, The Vaccines dinle!

4) VINTAGE'I SEV, VINTAGE'I KORU!
Vintage kıyafet satan yerlerden çıkma! Hatta annenin, babanın, büyük büyük annenin, büyük büyük babanın dolaplarından ne bulursan tak takıştır!

5) DAR PANTOLONSUZ ÇIKMAM ABİ!
Hipster modası ayrıca incelenmesi gereken bir konu. Hipsterlar öyle giyiniyorlar ki nerede görsen hemen tanırsın. Ama bir hipster'ı farketmenin en kolay yolu, "skinny" pantolonları. Yani dapdar, bilekte biten pantolonları giymeden hipster oldum deme!

6) GÖMLEKLERİ İLİKLEYELİM BEYLER!
Yine daracık bir gömlek, hipsterların en sevdiği kıyafetlerinden biri. Ama bunun altın kuralı tüm düğmeleri iliklemek. Nefes alamasan da önemli değil en üst düğmeni sıkı sıkı ilikle, ortamlara öyle ak!

7) HEMEN KEMİK ÇERÇEVELİ BİR GÖZLÜK EDİN!
Gözün bozuk ya da değil farketmez, hemen kalın çerçeveli, siyah, kemik bir gözlük al ve sakın onu gözünden çıkarma!

8) SAKAL, BIYIK NE VARSA BIRAK!
Erkek hipsterlarımızı birkaç aylık sakalları ve uçları kıvrık bıyıklarıyla hemen ayırt etmek mümkün. Kızsan da bıyıklı aksesuarlar en yakın dostun olsun!

9) TEKNOLOJİ, SOSYAL MEDYA SENDEN SORULSUN!
Hipsterlar mainstream'i reddederler, vintage'ı, bit pazarlarını çok severler ama en yeni teknolojik aleti hep ilk olarak onlarda görürsün. Mesela akıllı telefonsuz bir hipster asla olmaz! En yeni akıllı telefonu edin, sürekli telefonundan Facebook, Twitter'ını kontrol et. Kimsenin aklına gelmeyecek fotoğrafları sen çek, hemen Instagram'da paylaş!

10) BEN HIPSTER DEĞİLİM DİYE BAĞIR!
Son ama en altın kural! Bütün bunları yap ama hipster olduğunu sürekli reddet!
Sen hipster değilsin, hiç olmadın ki!

kaynak
 
Yukarı Alt