Pratik ve İyi Bir Şekilde Arka Planı Temizleme Yöntemi

Meman Çiçek

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
19 Ağustos 2007
Mesaj
1.588
Tepki
39
Uygulama yapmak istediğimiz resmimizi Photoshop'ta açıyoruz
Sonra resimde de görüldüğü gibi ilk başta üst menüden “Filter” seçeneğini tıklıyoruz ve çıkan yerde de “Extract” seçeneğini tıklıyoruz.



Bu işlemden sonra karşımıza aşağıda da görmüş olduğunuz gibi yeni bir pencere geliyor.
Çıkan pencerede Edge Higlighter Tool seçeneğini tıklıyoruz resmimizde kalmasını istediğimiz yeri mausumuzun sol tuşuna basılı tutarak çevreliyoruz.
Bu işlemden sonra Fill Tool seçeneğini tıklıyoruz ve resimde kalmasını istediğimiz bölgenin üzerine gelip resmausumuzun sol tuşuyla bir kere tıklıyoruz ve böylece kırmızı çerçevenin içinde kalmış olan kısımda mavi olmuş oluyor.
Bu işlemide yaptıktan sonra ok tuşuna basıyoruz.



Görmüş olduğumuz gibi resmimizin arka planı temizlenmiş bulunuyor.Ama yine de resmimizin daha güzel görünmesi için rötuş yapmamız gerekebilir.



Bunun için ilk olarak Eraser Tool seçelim ve istemediğimiz yerleri silelim.



Daha sonra Clone Stamp Tool seçelim resmimizin üzerindeki zedelenen boşlukları dolduralım.Bu boşlukla genellikle resmin kenarlarında olur.Clone Stamp Tool seçtikten sonra ilk başta alt tuşuna basılı tutalım ve boşluğumuzun yakınında olan herhangi bir yere mausumuzun sol tuşuyla bir kez tıklayalım ve sonra alt tuşundan elimizi çekelim ve boşluğa bir kez tıklayalım.Boşluğun artık kapandığını göreceksiniz.



Ve son adım olarakta Blur aracımızı seçelim ve resmimizin çevresinde (kenarlarında) mausunumuzun sol tuşuna basılı tutarak gezinelim.



İşte sonuç



 

ChakaL

Üye
Kayıt
3 Mart 2008
Mesaj
5
Tepki
0
Benim güvenlik programımdan mı kaynaklanıyor bilmiyorum fakat resmı goremıyorum... yardımcı olabilirmisiniz...
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
hayır,güvenlik programıyla alaksı yok... sadece resimler biraz geç gelebilir veya yüklenen resimleri upload süresi dolmuştur;)
 

safari

Üye
Kayıt
7 Mayıs 2008
Mesaj
7
Tepki
0
Paylaşım için tşk. Sizlerin sayasinde çok şeyler öğreniyoruz saygılar.
 
Yukarı Alt