Program.

aysegulk

Üye
Kayıt
2 Ekim 2012
Mesaj
1
Tepki
0
Meraba efenim ben yeni gibiyim bu forumda. Sizden bişey rica etmek istiyorum tabi ilgilenirseniz. 11.sınıf grafik öğrencisiyim coreldraw kullanıyoruz az çok biliyorum ama indiremiyorum yani tam sürümünü evet aslında kaçak olmaması gerekir ama sonuç olarak orda yeni işler yapıp bunu aktif bişekilde pazarlama gibi bi amacım yok. Amacım kendimi biraz daha geliştirmek. Bana önerebilirmisiniz herhangi güvenilir bir siteyi. Ya da nerden indirebilirim konusunda yardımcı olabilirmisiniz? Teşekkürler :)
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Forum içerisinde bu tarz paylaşımların yasak olduğunu bilerek söylerek yazmışsınız (!)


10-) Tüm ticari kaygı güden mesajlar, crack, warez, hack ve benzeri sitelerin tanıtımı,
paylaşımı yapılması yasaktır. Türk ve yabancı menşeeli sitelerin şifrelerini, özel bilgilerini dağıtmak Lisansla koruma altına alınmış programların crack / seriallerini dağıtmak ve istemek kesinlikle yasaktır. Forumumuz orijinal yazılım kullanımını desteklemekte ve önermektedir. Gerek site yapısında, gerek ise birlikte çalışılan sunucuda lisanslı işletim sistemleri, yazılımlar kullanılmaktadır. Kullanıcılarımıza da, sevdikleri yazılımların orijinalini almalarını ve kullanmalarını tavsiye ediyoruz.

17-) Sitede lisanslı program, crack/seriallerini dağıtmak ve istemek kesinlikle yasaktır.
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Ayşegül,

İlgilenirsen, işini görecek ücretsiz bir program var: Inkscape. CorelDraw'a da benzer bazı yönlerden. Burdan ücretsiz indirebilirsin.

http://inkscape.org/download/?lang=en

@Aslı SAYILIR

Eksik ifade edilmiş ne yazık ki. Burda herşeyden önce "program" sınırlayıcı, sonra ilk akla gelen anlamda kullanılmış. Halbu ki "lisansla koruma altına alınmış" olduğunu bildiğimiz başka şeyler de var. Bunların bazıları "program/yazılım" grubuna dahil. Örneğin fontlar. Bu gruba girmeyip de yine lisansa sahip ürün ve hizmetler var. Örneğin vektörler, fotoğraflar. Bilgisayara kurulabilen yazılımlar için yukarıdaki madde yeterince uyarıcı ve duyarlı olsa da, örneğin fontlar ve fotoğraflar/vektörler için aynı şey sözkonusu değil. Bundan, forum, fontlar ve görseller için oraya-buraya bağlantılarla dolu. Halbu ki, örneğin, tek bir ticari fontun paylaşılması ile tüm bir Adobe CS'nin paylaşılması arasında hukuki ve etik açıdan fark yok. Etiği hadi bir an için kenara bırakalım, ikisi de bu forumu töhmet altında bırakabilir.

"Lisansla koruma altına alınmış" ifadesinden hareketle, yukarıdaki madde genişletilmeli(ydi).
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Uyarınızı destekliyorum sayın Gezegen. Oldukça düzeyli yazışma şekliniz için de tebrik ederim.
T.Ö.
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
@Tuncer Özkan

Teşekkür ederim desteğin ve güzel sözlerin için. Çok naziksin. Korsandan kişisel kaybım yok, yazılım veya program yazacak en son insan benim, ama yıllardır dolmuşum sanırım. Ara-sıra şöyle bi dokunup konuya geçiyorum, söyleyecek o kadar şeyim var ki oysa.
 

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
Merhaba,

Bizler Grafikerler.org olarak emeğe saygı diyen ve sonuna kadar bunu destekleyen bir platformuz. Yapımcıların şikayetleri hiç bir şekilde karşılıksız kalmamıştır ve içerikler direk olarak silinmiştir. Forumu incelediyseniz
emeğin ne kadar önemli ve ne kadar değerli olduğunu göreceksiniz.

Bizler kişilere yardımcı olacak ve kesinlikle ücretsiz yayımlanan dökümanları forumda yayınlamaya çalışıyoruz. Bu yayınlanan içerikleri tek tek kontrol etmemiz zor olduğu gibi hangisinin patentli, hangisinin alıntı olduğunu bilemeyiz. Dolayısıyla Konu altlarına ihbar metni eklenmiştir. Kesinlikle kişilerin emeklerini istila edecek ve onları hiçe sayacak paylaşımlara karşıyız.

Forumda telif hakları içeren konuları rapor etmekten çekinmeyin lütfen.

Aslı hanıma forum kurallarını üyemize hatırlattığı için, Sayın Gezegen'e de hasassiyetinden ötürü teşekkür ederim.
 
Yukarı Alt