Proje: foucault (sistem ve otokrasi işleyişi)

mkultra

Üye
Kayıt
13 Nisan 2014
Mesaj
1
Tepki
0
Merhaba,
Siteye dün katıldım, bazı 3D ve kurumsal çalışmalar gördüm, bazı kavramlar tartışılmış dikkatimi çekti. Böylece bir konsept çalışmamı görüşünüze sunmaya karar verdim. Konuyu biraz açarsam daha doğru olur diye düşünerek şimdi aşağıya bir önsöz yazdım. Haddimi aştıysam affedin sadece konu dağılmasın diye...

Sistemin işleyişi ile ilgili bir konsept çalışmam var. Doğal olarak konuyu işleyen bir düşünür olan Foucault ile yola çıkarak düşüncemi yapılandırdım. Birbiriyle bağlantılı konular öncelikle Kapitalizmin emek unsuru olan bizleri şekillendirişi, buna bağlı olarak vicdan kurumu, eğitim ve ötekilik bağlamında da delilik konusunu işledim. Sonra bunlara eklemlenmiş manipulasyon mekanizmaları olan medya ve futbolu yapılandırdım.

Bunlardan delilik konusunu AE ile bir video'da da destekledim; amacım tarihsel gelişiminde gemilere yüklenip başka diyarlara gönderilen, köylerde taşlanan şehirde karikatürlere malzeme olan delinin çağımızda sistem için "çılgın" kavramı ile popülarize edilip emeğinden maksimum faydalanılabilecek hale getirilmesi. Böylece tanımın mutasyona uğramasını anlatmaktı.

Bu konsept hakkında sizlere danışmak istediğim konular şunlar, tipografiden fazla anlamadığımı düşünüyorum, doğrusu bir metnin aralığı, konumlandırılması ve ebatları şu ünlü "altın oran" ile nasıl şekillendirilmeli çözebildiğimi sanmıyorum.

İkincisi konunun işlenmesi bakımından (tabi eğer metinleri sıkılmadan okuyabilirseniz :) ) sizce daha uygun illüstre edilmiş tasvirler olabilir miydi? Örneğin vicdan konusunda irrasyonel korku gerçekten bakan kişiyi bunu google'lamaya sevk ediyor mu öğrenmek istiyorum.

Ve tabi konuyu siz nasıl işlerdiniz öğrenmek istiyorum.

Not: Resimleri buraya upload ederken bazılarında hata verdi, bu yüzden aşağıda linkini atıyorum.

İyi günler
Link: https://www.behance.net/gallery/Sistem/16098015
 
Son düzenleme:
Yukarı Alt