Ptohoshop'ta Renk Ton Ayarlama (Görsel Ders)

Kayıt
12 Aralık 2010
Mesaj
374
Tepki
5
Merhaba arkadaşlar nasılsınız.

Bu seferde sizlere basit bir renk ve ton oynama sunumu hazırladım. Aslında en basit hali ile retouch denilebilir. Yoksa denilmez mi?

Bırakın denilsin biraz havamız olsun 2 dk bozmayın ne olacak :D

Şimdi öncelikle ne yaptığımıza bir bakalım isterseniz.



İlk önce küstah Google'a gidip görseller bölümünü BrideGroom yazdım yani türkçe gelin damat ve oradan dişime göre bir görsel seçtim. Benimle aynı adımları izlemek isterseniz eğer bu görseli kullanabilirsiniz.



Dikkatinizi çekti mi ne kadar soluk benizliler değil mi? Twilight 'tan kaçmış gibiler. İşte yapacağımız işte tam bu. Öncelikle PS'de resimi açalım. Layer ve Adjustment pencerelerinin açık olduğundan emin olalım. Ben dağınıklık olmaması için sadece ihtiyacım olan pencerelerin aktif durumda olmasını tercih ediyorum.



Şimdi ilk önce Adjustment penceresinden Hue/Saturation 'a tıklıyoruz.



Adjustment penceresi açıldığında renkte oynama yapmadan önce alttaki Colorize sekmesini etkin hale getirip ondan sonra rengimiz ile oynayıp dilediğimiz renk ayarlarına getiriyoruz. Ben aşağıdaki gibi ayarladım.



Ardından yine Hue/Saturation layer seçili durumda iken Layer Blending Mod'u Soft Light olarak değiştiriyorum.



Bu işlemin ardından önce layer lardan en üst sağdaki mask layer'ı tıkladıktan sonra fill adjustment yer sekmesinden Color Balance sekmesine tıklıyorum.



Açılan ayarlarda önce en alttan Highlights 'ı seçili konuma getirdikten sonra aşağıdaki ayarları yapıyoruz. Ben biraz kırmızı ve mavi verdim.



Highlights değerini ayarladıktan sonra en üsteki Shadows 'a tıklıyoruz ve orada da aşağıdaki ayarları yapıyoruz.



Dikkat edin midtones sekmesinde hiçbir değişiklik yapmadık. Ve Sonuç



Böylece bu dersinde sonuna gelmiş oluyoruz umarım işinize yarar. Kolay gelsin.


Not: Resimin arka planı bence böyle daha hoş oldu ama mutlaka insanları düzelttin arka gitti diyenler olacaktır. İnsanları dekupe edip bu işlemleri yaparsanız bu sorunda ortandan kalkar ben şuan yapma gereği duymadım.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Benden de bir hatırlatma yapsam, acaba densizlik olarak yorumlanır mı?

Şöyle ki, üst üste açılan adjustment layer'larında üstte olan, altta olan Adjustment ayarını değiştirir.

Öte yandan, gelinlik üzerindeki detayların buharlaşmış olduğunu umarım farketmişsinizdir.

T.Ö.
 
Kayıt
12 Aralık 2010
Mesaj
374
Tepki
5
@Tuncer Özkan

estağfirullah neden densizlik olsun fakat...

üst üste olan adjustment layer ların bir tanesi hue diğeri color balance yani değiştirebilir sakıncası yok istediğimizde bu zaten aksi taktirde gidip image menüsünden ayar yapardık bu nedenle mask kullanıyoruz zaten. Yinede emin olmak isterseniz hue ayarını yapmadan balance ayarını yapmayı deneyebilirsiniz sizin mantığınıza göre zaten aynı sonuç çıkacaktır ki denerseniz öyle olmayacağını göreceksiniz.

Gelinlik detaylarına gelince biraz kaybolmuş göründüğü doğrudur fakat bu birazda benim resimleri forum için bozmamdan kaynaklanıyor. Ten rengine yoğunlaşınca bu detayı gözden kaçırmışım o konuda haklısınız. Neyse yapanlar dikkat eder uyarınızdan sonra.

Teşekkür ederim.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
@Zeki KAYNAK

Zeki Bey, ben de zaten aynı sonuç çıkacağını söylemiyorum. Değişeceğini bizzat söylüyorum.

T.Ö.
 
Yukarı Alt