Pvc anahtarlıklar

Kayıt
25 Eylül 2008
Mesaj
14
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,
benim sizlerden öğrenmek istediğim iki konu var.
1. Metal üzerine yapıştırılan pvc anahtarlıklardaki baskı sistemi nedir? Nasıl yapılıyor?

2. Birde sadece plastik olarak yapılan kauçuk rengarenk anahtarlıklar var ya bunların nasıl yapıldığı ve bunları yapan makinanın ismini öğrenmek istiyorum.

Ben yaptığım tüm aramalarda sadece bunları satan firmaların adresleri çıktı. İlgilenen arkadaşlarıma teşekkür ederim.
 

Bahtınur YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
19 Haziran 2008
Mesaj
1.141
Tepki
456
hemen bildiğimi paylaşayım metal anahtarlıkların o plastik dolgu bölümlerine domeks deniliyor.
domeks bir zemin üzerine dökülüyor aynı kaşe lastiği yapar gibi sonra ordan alınıp metal anahtarlıklara yapıştırılıyor. (domeksin arkası yapışkanlı oluyor)

umarım doğru bilgilendirdim
 
Kayıt
10 Ekim 2008
Mesaj
1.085
Tepki
62
Evet Bahtınur hanımı dediği gibi pvc veya alüminyum etiketlerin üzerine dökülen bir sıvıyla domeks dediğimiz etiket yada anahtarlık elde ediliyor...
 
Kayıt
10 Eylül 2008
Mesaj
221
Tepki
1
Bir diğer adıda "Damla Etiket" Jel şeklinde, basılmış arkası yapışkanlı kağıt etiketin üzerine damlatılıyor ve kurumaya bırakılıyor.Daha sonra istenilen zemine yapıştırılıyor.Ya da doğrudan ürün üzerine uygulanıyor.

Damla etiketin yaygın olarak kullanıldığı bazı alanlar:
Otomotiv: Jant göbeği, direksiyon göbeği, vites topuzu, iç konsol kaplaması, ön ve arka kaput logoları kaplaması ve reklam amaçlı logolu sticker olarak.
Beyaz Eşya: Buzdolabı, çamaşır makinesi gibi her türlü beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerinin üzerinde firma logosu olarak.
Mobilya: Klasik ve modüler mobilyalarda, ofis mobilyalarında her türlü ahşap, metal ve kumaş yüzeyler üzerine yapılacak tanıtıcı etiket ve amblemler olarak. Ayrıca termosifon, kombi, jakuzi, küvet, duşakabin, rezervuar ve cam yüzeylerde de neme ve suya rağmen sağlıklı bir kullanımı mümkün kılmaktadır.
Eşantiyon-Promosyon: Anahtarlık, rozet, kalem, çakmak, ajanda, fihrist, takı ve süs eşyaları kaydırmaz bardak altlığı ve kafeterya, bar tepsilerinde, açacaklar üzerinde ve bunun gibi çok çeşitli düz yüzeylerde tanıtım ve reklam amaçlı olarak.
Tekstil: Kumaş, saten, suni deri gibi ürünlerde transfer ile doğrudan damla etiketi tekstil mamulüne çıkması mümkün olmayacak biçimde uygulanabilmektedir.
Diğer: Ankastre ürünler, aspiratör ve havalandırma ünitelerinin tuş takımlarında, asansör düğmelerinde, çelik ve metal raflarda, elektronik.

Umarım faydalı olabilmişimdir.
 
Yukarı Alt