Quark ilan çalışması

Kayıt
12 Ocak 2008
Mesaj
18
Tepki
0


Final ödevim için yaptığım ilan çalışması AA almıştım :D..
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Çalışman güzel fakat türkçe karakterlerde sorun var zannedersem. ;)
 
Kayıt
14 Ağustos 2008
Mesaj
40
Tepki
0
Y'nin anlamı nedir?

Harflerin tipografik olarak yan yana gelmesinin, özellikle bir başlık vurgulanacaksa, bir anlamı olmalı. Ortadaki Y, ne anlam ifade ediyor?

Bakın nasıl okunuyor: Ke Fini Asayın... Y, nereye gitti? Ne grafik, ne de tipografik uyum olmadan, bu cümleyi okutamazsınız. Öncelikle, yazdığınız başlık, okunuyor mu? Sonra, yazdığınız başlık, ne kadar estetik görünüyor? Bu soruların cevabını gönül rahatlığı ile verebiliiyor musunuz?

Bir önemli not daha: Times, London Times Gazetesi için 1932 yılında tasarlanmış, sütunlu gazete metin yazıları için özellikle kullanılan bir yazı karakteridir. Ancak sütunlu gazete tasarımı içinde, başlıklarda kullanıldığında bir anlamı vardır. Bu tip, ilân-broşür tarzı çalışmalarda, Times'dan kaçınmak gerekir. Gazete çıkarmıyorsunuz. Bu görüş, hemen hemen bütün tırnaklı karakterler için geçerlidir.
 
Kayıt
14 Ağustos 2008
Mesaj
40
Tepki
0
Şu, "Tebrikler, çok güzel olmuş" gibi beylik cümlelerden ne zaman kurtulup, "estetik nedir" sorusunun cevabı ile meşgul olacaksınız, bilmem.

Şimdi bu arkadaşımız ta geçen yaz bu çalışmayı buraya göndermiş. Oturmuş, mantıklı eleştirilerimizi yazmışız. Hâlâ kalkıp, "Ay ne kadar güzel bişi" demenin ne anlamı var?

Öğrenci işi olduğu için, fazla üzerine gitmiyoruz. Ancak piyasada böyle bir işi önüme getireni, bir daha o işyerine sokmazdım.

Üstelik, "Neden quark'ta ilân çalışması yapıyorum" diye de sormuyor. İlân çalışması yapılacak en son program, quark'tır. Quark, özellikle gazete, dergi ve kitap sayfalarını sütun sütun dizayn etmek için kullanılan bir sayfa dizaynı (mizanpaj) programıdır. Photoshop'ta yaptığın işleri quark'a çekersin, etrafına çerçeve atarsın, böylece quark'ta iş mi yapmış olursun?

Kullanılan yazı karakteri kötü, çizimler kopya ve özensizce üzerlerinden geçilmiş. Estetik yerlerde sürünüyor ve bu arkadaşa öğretmenleri AA mı (Bilmiyorum AA hangi yüzde puana denk geliyor) veriyor?

Mezun olduğunda, bu arkadaş "grafikerim" diyecek ve iş bulacak, öyle mi?

E, burası Türkiye... Olacak o kadar!
 
Yukarı Alt