Renk Ayrımı?

Kayıt
31 Mayıs 2008
Mesaj
62
Tepki
0
Arkadaşlar Aranızda Yeniyim Yani Forumda Çok Güzel Bir Forum Ama 2 Senedir Ben Bu Forumu Nasıl Görmemişim Ona Yanıyorum,
Neyse Soruma Geçeyim Ben Yaklaşık 1.5 Senedir Desinatörlük Yapıyorum Photoshopta Renk Ayrımlarını Sizde Benim gibi Canallardamı Yapıyorsunuz Yada Daha Değişik Bir Yöntemi Varmı Ve Eğer Kanallarda Yapıyorsanız En Cok Kanallarda Hangi Seçeneği Seçiyorsunuz Bunları Hep MErak Etmişimdir :)
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
image / adjustments/ auto levels-contrast ve color otomatik renk ayrımı vb yaparlar sorduğunuz sanırım budur. tabi ki bunlar otomatik olarak gerçekleşiyor .
image menüsündeki channel mixer ,color balance,curves renk ve kontrast ayarlayı için harikalar mask atarak veya pathler oluşturarak kaliteli sonuçlar alınabilir.
 
Kayıt
31 Mayıs 2008
Mesaj
62
Tepki
0
teşekkürler emine ama sormak istediğim o değildi emprime baskıya hazırlamak için renk ayrımı demiştim ben yani sizin verdiğiniz cevaplarda oluyor ama genelde baskıya girmesi için siyah beyaz yerler oluyor ya öyle diyordum negatif yani
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
emprime konusunda bir bilgim yok açıkçası genel olarak cevap vermeye çalıştım.
işin baskıya verilmeden önceki hali. Cmyk ya çevrilen işin CMYK kanallarından. Mesela ekstra bir renk kullanılacaksan kanaldan o renk üzerine çalışma yapılır. buda biraz tecrübe işi gibi.
sonuçta baskı sonrası renklerde farklılıklar olması doğaldır. bunun içinde baskıda çıkması riskli renkler kontrol edilebilir.
 

Superturkishman

Emprime
Kayıt
24 Ağustos 2007
Mesaj
580
Tepki
5
deseni renk ayrımı yapmanın çeşit çeşit yöntemleri vardır sevgili arkadaşım örneğin kanallardan renkleri alabilirsi ctrl+l ile oynayarak istedigin kıvama getirebilirsin rgb de istediğin kıvama ulaştıramazsan select color range seçeneği ile isediğiniz renkleri tek tek ayırabilirsiniz en lakin dikkat edilmesi gereken husus tramlı desen ise genelde kanalları tercih etmek lab bi desen ise select color rangeyi tercih etmek gerekir iyi çalışmalar
 
Kayıt
29 Haziran 2008
Mesaj
22
Tepki
0
ne işle uğraşıyorsunuz bilmiyorum ama renk ayrım işini yaparken
(coreldraw) serigarafi baskıda zaten piyasa şartlarında max 6 renk kullanılıyor (en azından benim yaptığım işte) vektörel çizim yaparken pahantone hexacrome renk paletinde üstteki renkler işini görür.

yani benim yaptığım bu umarım sanada yardımcı olur.....


bilgi paylaştıkça çoğalır..
 
Kayıt
31 Mayıs 2008
Mesaj
62
Tepki
0
:) teşekkürler superman corelde renk vermeyi biliyorum sorun o değil photoshopta örneğin 4 renkli bir desenin her rengini kenarlarında tırtık olmadan ayırabilmek sanırım bunuda kanallardan başka biryerde yapamıyoruz
 
Yukarı Alt