Renklerin İçinde

Tepki
9
@Yaşar Karadeniz

beğenmenize sevindim:)Hayır hayal ürünü bir hatun:)büyük gözleri sevdiğim için sanırım Türkan Sultan'ı andırdı.

teşekkür ederim Günel Hanım vaktinizi ayırıp çalışmamı değerlendirdiğiniz için.

U

unknownillustrator

Misafir
affınıza sıgınarak bir eleştiri yapamak istiyorum. bayanın boynu gereginden fazla uzun olmamışmı?
normalde eleştiri yapmam ressama saygı duyarım. daha dogrusu sunu cok iyi bilirim. 1 ressamın yaptıgı resmi nasıl eleştirecegini bilmek lazım bizim insanımız bu konuyu karıştırıyor.
ressamım renkler nasıl kulandıgını yada anatomiyi nasıl soyutladıgını kimse eleştiremez.
eleştirilecek konu ressamın tabloda işlediği konudur. konu insana ya olumlu gelir yada olumsuz gelir eleştirme hakkında burda ortaya cıkar. resmin konusunu eleştirmek lazım kısaca ressamın nasıl fırca kullandıgı yada renkleri nasıl kulalndıgı deil.
bende ilk cümlem anatomiyi eleştirmek oldu değilmi :} ama boyun kısmı anatomiye aykırı cünkü resminiz realist bir resim o yüzden ufak bir eleştiri yaptım.

Tepki
9
@unknownillustrator

çok haklısınız:)samimi eleştirileriniz için çok teşekkür ederim:)malesef uzun boyun ve büyük göz takıntım var anatomi veya çizim eğitimi almadığım içinde bu hatalarımı düzeltemiyorum:(kızlarım böyle zürafa boyunlu oluyor:)

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
7
Benim portrelerime de bakarsanız, uzun boyun ve iri gözler görürsünüz.
Ben anatomi eğitimi de aldım. Fakat ressamın yorumu farklıdır. Bu çalışmada anatomi hatası yok.
Özellikle gözler, göz bebekleri çok iyi çalışılmış. İfade çok iyi. Anatomi eğitimi almadığına göre de amatör sanırım arkadaş, bir amatör için yapılan çalışma bence çok çok iyi.

Madem söz açıldı; imzanız için bir şey söyleyeyim. Daha küçük, yalın ve daha az dikkat çaken bir imza olmalıydı. İmza eser sahibi hakkında çok şey anlatır. Resim kadar önemlidir. Ayrıca her çalışmaya da imza gerekmez zaten.

Tekrar tebrikler karantinandazazel.

Yukarı Alt