Resim Çizmek - Grafik Tasarım bölümü

Kayıt
29 Mayıs 2012
Mesaj
10
Tepki
0
Arkadaşlar üniversiteye başlayalı 3 gün oldu. Ek yerlestirme ile geldiğim için çoğu baş konuyu kaçırdım. Resim yetenegm yok. Sırf web tasarım ve diğer programlar için seçtim bu bölümü ama resim illa çizilecek.

İlkokulda resmim çok zayıftı. İyi bir altyapım yok. Fakat resim çizmeyi öğrenmeyi çok istiyorum. Grafik tasarım için üniversite 1 konularını nasıl öğrenebilirim? Bir dokuman ya da eğitim filmleri var mi?

Sınıfta millete bakiyorum kalemi önce objeye tutup ölçü alıyorlar tek gözleri kapalı olarak. Bunun mantigini falan hiç anlamadim.

Sınıfta rezil olmak istemiyorum millet iyi kötü çiziyor ben çizemiyorum.

Nasıl yaparım? :( Yardımcı olacak biri var mı? Gerçekten çok zor durumdayım.

Lisede elektronik cikisliyim ama hocalar ödev vermiş onu bile yapacan diyolar. :( Adama diyorum çizmeyi bırak kalem tutmayı, kalem türlerini bilmem diye, anlamiyor.

Yol gösterecek bi büyük araniyor :(

Bu mesaj telefonumdan gönderildi. Yazım hataları için özür dilerim.
 
Kayıt
28 Kasım 2011
Mesaj
31
Tepki
0
Arkadaşım az biraz meyilli veya meraklı olsan sonuna kadar savaş diyeceğim senin için lakin durumun biraz benimkine benziyo kısmen de olsa ama senin durumun gerçekten içler acısı bence sen var gel vazgeç bu sevdadan işi iyi bilsende o cizimleri yapmadığın sürece kendimden biliyorum sittin sene mezun olamazsın o okuldan..

Bol Şans..Selametle
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Merhaba,
Resim çizmek ne kadar yetenek gerektirse de bu yeteneği çok çalışmakla geliştirebileceğiniz de malum bir gerçek . Bu konuda sitemizde yer alan buradaki konuları okuyabilirsiniz. Yardımcı olacağına inanıyorum.Ayrıca basılı kaynaklar var bunları da temin edebilirsiniz.(Ben öyle yapıyorum) Bulunduğunuz ilde yer alan kurslara da katılabilir kendinizi geliştirebilirsiniz.
Okulda işleyiş nasıl gidiyor bilemiyorum ama geciktiğiniz dersler için ek ders yada etüd talep etme imkanınız varsa değerlendirin derim ben ..
 

nuriQocca

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2009
Mesaj
219
Tepki
5
Resim çizmek bu işin temelidir.. Dijital programlar kullanılsa da el çizimlerinin kullanılacağı yerler olacaktır.. En basitinden logo çizmek istesen eskiz için resim çizmek durumundasın.. Bizim masalarımızda bir tarafta guaş boya ve rapido diğer yanda Illustrator ve photoshop açıktı.. yani sadece dijital ile bir yere kadar yürütebilirsiniz.. Ya da şöyle demek daha uygun sadece Türkiye gibi ülkelerde iş yapabilirsiniz o yüzden pek bir önemi yok geçer not ile ders geçmeye bakın.. Ölçü almak oran orantı içindir kalemin ucunu bir kafa büyüklüğüne göre ayarlarsınız yukarıdan aşağıya bakarsınız vücut kaç kafaya denk geliyor diye.. Yetenek sınavıyla alım yapan bir değilse resim çizmek üzerinde çok detaylı durmaları da mantıklı değil..
 
Kayıt
29 Mayıs 2012
Mesaj
10
Tepki
0
Yorumlar için öncelikle teşekkür ederim hepinize. Giresun Üniversitesi 2 yıllık Grafik Tasarım okuyorum. Grafik tasarım için öncelikle lise ya da üniversite başlangıç e-book ya da bir yardımcı kitap falan lazım. Teknikleri, durusu vs. Öğrenmek için.

Yani birden bana saçma bi adam gelip karakalem çalış bile dedi ki kalem tutmayı bile bilmezken :)

Çok sıkıntı yaa. Çok..

Bu mesaj telefonumdan gönderildi. Yazım hataları için özür dilerim.
 

nuriQocca

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2009
Mesaj
219
Tepki
5
Vallahi çok enteresan ve tutarsız bir eğitim sisteminin içerisinde olduğumuz tescilleniyor sanırım.. Neyse İstanbul'da olsaydın yönlendireceğim yerler olacaktı ama yerinde ters kaldı.. İnteraktif olarak nee kadar çözebilirsin bilmiyorum tamamen yetenek meselesi diyeceğim ama zaten ondan veryansın ediyorsun :) Sen bence tekniklere fln bak ve devamlı bir şeyler karala.. Saman kağıtlarını al düz düz çizgiler ve yuvarlaklardan başla.. Temel çizim buradan başlar.. Kolay gelsin yardımcı olmak isterim buradan..
 
Kayıt
29 Mayıs 2012
Mesaj
10
Tepki
0
Çok teşekkür ederim herkese. Bir de ayrı olarak forumda isim degisimi yapıyorlar mı? Nick yani. Gerçek adımı soyadımı koymak istiyorum.

Konu altına öneri, kaynak vb.yardımcı şeyler yazıp çizebilirsiniz. Çok teşekkür ederim herkese.

Bu mesaj telefonumdan gönderildi. Yazım hataları için özür dilerim.
 
Yukarı Alt